Information om covid-19

Med anledning av nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19, så är Solvallas publikplats öppen för max 600 personer och delar av restaurangverksamheten är öppen enligt rådande restaurangdirektiv. Detta gäller tills nya besked kommer.

Stallbacken är fortsatt en strikt arbetsplats och enbart de som behövs för att genomföra tävlingsdagen får vistas där.

Du som besöker Solvalla tänk på följande:

  • Stanna hemma om du är sjuk eller uppvisar symtom, även milda.
  • Läs på biljetten vilken entré som gäller för din biljett. Samma entré använder du vid hemgång.
  • Stanna på anvisad plats. Har du till exempel köpt biljett till Publikplats så har du inte access till Restauranger eller A-hall. Eller vice versa.
  • Håll avstånd till andra i köer, på publikplats och toaletter.
  • Handsprit finns utplacerad på arenan. Använd den.

Vid frågor kontakta oss på info@solvalla.se

Restaurangrelaterade frågor går bra att mejla till restauranger@solvalla.se

Restriktioner om deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar planeras att avvecklas från och med den 29 september 2021.

Vi kommer att uppdatera informationen löpande så vi rekommenderar att ni besöker denna sida återkommande (senast uppdaterad 2021-09-10).

FRÅGOR OCH SVAR

Vilka får komma in på stallbacken?

  • De som behövs för att genomföra tävlingsdagen. Det innebär att enbart startande hästars tränare, kuskar, skötare och transportörer, Solvallas personal och funktionärer, stallbackens butiks- och serveringspersonal, samt ackrediterad media har tillträde.

Får jag vistas på publikplats om jag kommit in från stallbacken?

  • Nej.

Vad gäller för lunchservering i Bistron när det inte är tävlingar?

  • Lunchserveringen i Bistron på tävlingsfria dagar är tillsvidare stängd.

Vad gäller för serveringen i Bistron när det är tävlingar?

  • Under sommaren kommer delar av restaurangverksamheten vara öppen enligt rådande restaurangdirektiv. 

    Vid frågor kontakta oss på info@solvalla.se 
    Restaurangrelaterade frågor går bra att mejla till restauranger@solvalla.se

Vad gäller för servering på The Onion på stallbacken?

  • The Onion håller öppet på tävlingsdagar för dem som behövs för att genomföra tävlingsdagen. Se aktuell information i tävlingsdagens program.

    Lunchservering för allmänheten är öppen för lunch måndag-torsdag kl 10.30-12.30 Läs mer här.


Svensk Travsports rekommendationer till banor och aktiva i samband med travtävlingsdagar

Med anledning av smittläget av coronaviruset covid-19 vill Svensk Travsport ge några allmänna rekommendationer för att minimera risken för smittspridning. Vi ber alla att gemensamt arbeta för att följa nedanstående riktlinjer:

  • Säkerställ att endast de som krävs för att genomföra tävlingarna är på plats. I detta ingår:
    • Funktionärer och övrig banpersonal
    • Aktiva i form av tränare, skötare, kuskar och transportörer med starthäst
    • Ackrediterad media i form av journalister, fotografer och medarbetare på Kanal 75
  • Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande hygien:
    • Stanna hemma när du är sjuk – om du uppvisar några former av influensaliknande symptom, ta det säkra före det osäkra och stanna hemma
    • Tvätta händerna ofta – om tvål och vatten inte finns tillgängligt kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol
    • Hosta och nys i armvecket
    • Undvik att röra ögon, näsa och mun
    • Undvik folksamlingar i möjligaste mån (tex rusningstid i kollektivtrafiken)
  • För aktiva:
    • Byt om i bilen eller ert privata stall, undvik omklädningsrum
    • Vistas ute i så stor utsträckning som möjligt
    • Om möjligt undvik folksamlingar/grupperingar
  • För banor:
    • Minska antalet allmänna områden så mycket det går
    • Erbjud alternativ servering utomhus, etc

Här hittar ni senaste informationen från Svensk Travsport.

 

Såhär jobbar vi för att minska smittspridningen

Information om covid-19, orsakad av det nya viruset SARS-CoV-2, till allmänheten:

 

Tvätta händerna och minska risken att bli sjuk