Tillgänglighet


Solvalla strävar efter att kunna erbjuda tillgänglighet för alla gäster. Här kan du läsa vilka alternativ vi erbjuder dig med funktionsnedsättning för att göra ditt besök så trevligt och smidigt som möjligt.


RÖRELSEHINDRADE ELLER
RULLSTOLSBURNA GÄSTER 

Kontakta Solvalla restauranger på telefon för att boka bord eller rådfråga om placering.

Använd huvudentrén för att undvika trappor. Det går även bra att ta hissen till Bistron från samma entré.

Vill du inte ha matplats rekommenderar vi Ströget Sportbar eller några av våra uteplatser som ligger vid markplan. Solvallas publikplats är asfalterad men lutar ned mot banan.

Vid större tävlingsdagar/evenemang finns också speciellt anpassade rullstolsplatser i A-huset.

För travevenemang anordnat av Stockholms Travsällskap gäller att varje rörelsehindrad gäst kan ta med en (1) ledsagare utan extra kostnad på sin biljett. För övriga evenemang se respektive evenemangsida

Se arenaöversikt här.

TILL OCH FRÅN SOLVALLA


FÄRDTJÄNST

Gäster som anländer med färdtjänst lämnas och hämtas lämpligast vid Solvallas Huvudentré. Därifrån tar man sig sedan enkelt in i arenan. Färdvägar kan variera mellan olika evenemang.


RÖRELSEHINDRADE MED EGEN BIL 

Tillgänglighetsanpassade parkeringsplatser finns i anslutning till Huvudentrén och Stallbacksentrén.

Du som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps förbi eventuella avspärrningar vid större evenemang och får parkera på dessa platser vid huvudentrén och Stallbacksentrén, i mån av lediga platser.
Har du inte parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps du inte förbi eventuella avspärrningar för biltrafik. Vi rekommenderar då att du väljer taxi för att bli avsläppt så nära arenan som möjligt.

Se arenaöversikt här.

PÅ SOLVALLA


HÖRSELHJÄLPMEDEL

Solvallas Arena är utrustad med radiosändare. Radiomottagare med halsslinga finns tillgängligt att låna i vårt Servicecenter på plan 2 i Kongresshuset.


TOALETTER

Tillgänglighetsanpassad toalett finns på:

  • Ströget
  • Bistron
  • Kongressen
  • Festvåningen
  • E-hallen

A-Huset och Valla Krog saknar tillgänglighetsanpassad toalett

Se arenaöversikt här.

banner