Intresseföreningar


Är du intresserad av travsport är du varmt välkommen att bli medlem i någon intresseorganisation som håller till på Solvalla. Flera av föreningarna har dessutom egna hemsidor, som du kan besöka om du vill veta mer.

INTRESSEFÖRENINGAR PÅ SOLVALLA


Stockholms Ponnytravsällskap 

Stockholms Ponnytravsällskap bildades redan 1957. Föreningen arrangerar ponnytravtävlingar på Solvalla. De två ponnyloppen på Elitloppsmorgonen är ett mycket populärt inslag denna stora travhelg.
I samarbete med Stockholms Travsällskap arrangerar SPTS ponnytravskolor där barn kan prova på hur det är att sköta, vårda och köra ponny. Föreningen medverkar vid ett flertal tillfällen per år på Solvallas publikplatser där barn ur publiken får prova på att rida och köra ponny.

Kontaktperson:
Ordförande: Petra Cederroth
Vice ordförande Ulrika Eklund

Solvalla Amatörklubb och B-tränarförening

Solvalla Amatörklubb och B-tränarförning bildades den 7 april 1958 och har idag ca 300 medlemmar. Föreningen består av två grupper av amatörer, de med K-licens och de med B-licens. Har du en K-licens får du endast köra häst, medan om du har B-licens får du träna och startanmäla hästar som du äger själv, helt eller delvis. Likaså får du träna och startanmäla hästar som på motsvarande sätt ägs av familjemedlemmar.

Föreningen arrangerar besök på olika träningscamper och stuterier och matchar mot andra amatörklubbar såväl inom som utom Sverige. Vidareutbildning är en av föreningens huvuduppgifter. Medlemmarna har under åren fått lära sig bland annat utfodring, hovslageri, skadelära, träningsfysiologi, travreglementet och löpkörning. Denna träning i löpkörning har genomförts sedan hösten 1984 under 12-15 måndagar per höst/vår säsong. Målsättningen med denna utbildning är att lära mer eller mindre orutinerade hästar och kuskar att uppträda under löpningslika förhållanden.

Föreningen är medlem i Sveriges Travamatörers Riksförbund (STaR) och i B-tränarnas Riksförbund (BTR).

Vill Du veta mer kontakta ordförande Jari Åkerfeldt, Mobil 073-552 69 05 eller någon annan i styrelsen.
Mail: 

Hemsida: http://www.solvalla-amatorklubb.se/ 


Solvalla Hästägarförening

Solvalla Hästägarförening (SHF) är föreningen för oss som älskar trav, äger travhäst och bor i Stockholmstrakten. Eller äger travhäst och har ambitionen att tävla på Nationalarenan Solvalla. Vare sig Du ensam äger en eller flera hästar eller om Du enbart äger en liten andel i en häst så är Du hästägare.

Här kan du ansöka om medlemskap i SHF: Till medlemsansökan

I tillägg till den spänning det innebär att äga travhäst ordnar vi roliga aktiviteter och resor, erbjuder andelshästar, utser Månadens Hästägare på Solvalla, arrangerar The Owner’s Day samt jobbar långsiktigt för att ge oss hästägare bästa möjliga förutsättningar att bedriva vår sport.

Välkommen till oss!

Medlemsansvarig:
Eva Svensson
Mobil: 070-912 10 30

Ordförande:
Peter Engblom
Mobil: 076-127 10 67

Solvalla Damklubb

Solvalla Damklubb bildades 1979 och har cirka 100 medlemmar. Klubben tillvaratar medlemmarnas intressen rörande travfrågor. Våra medlemmar som har körlicens deltar i lopp inom Sverige och flera har även gjort goda kuskprestationer på banor utomlands.

Klubbens aktiva tar hand om stallbacksvisningar, värdinneuppdrag och caféet i “Blå Stugan” på stallbacken. Vi arrangerar även studiebesök för våra medlemmar t ex på andra travbanor (inom och utom Sverige), hos tränare och på stuterier.

Kontaktpersoner:

Ylva Nannebro, klubbordförande
Tel: 070-558 17 86
E-post: 

Ann-Sophie Rudolph, sekreterare
Tel: 
E-post: 


Solvalla Travtränarförening

Solvalla Travtränarförening bildades 1938 och är en förening dit tränare kan vända sig för att få råd och hjälp i olika sammanhang. Hästägare är också välkomna med frågor av olika slag beträffande hästköp, träningskostnader och den professionella hjälp som kan erbjudas av föreningens medlemmar.

Kontaktperson:
Gunilla Hansson
Mobil: 070-843 12 44

Ordförande:
Pasi Aikio
Mobil: 072-857 74 02

Solvalla Vänner & Veteraner

Solvalla Vänner och Veteraner bildades i februari 2018. De arbetar för glädjen i travsporten på Solvalla och vill fylla publikplatsen med travintresserade entusiaster.
Du som har ett väl etablerat intresse för travsport är välkommen som medlem hos Solvalla Veteraner.

Målsättning:

  • Stimulera och utveckla kamratskap bland Solvallas travsportintresserade besökare
  • Vårda och bevara Solvallas historia
  • Vara en resurs för Solvallas ledning i samband med olika evenemang
  • Utveckla samarbete med andra organisationer inom travsporten och Solvalla

Verksamhet:

  • Arrangera medlemsmöten av olika slag
  • Dokumentera Solvallas historia genom att söka och studera befintligt material i arkiv och liknande
  • Ordna trivsam mötesplats på Solvalla i samband med tävlingar

Kontaktperson:
Ordförande
Bertram Langemar
Telefon: 070-717 03 76
Mail: 

Facebook: Solvalla Vänner och Veteraner
Hemsida: solvallaveteraner.com

banner