Travaktiviteter


Solvalla erbjuder spännande aktiviteter som tar dig närmre hästarna och travsporten.

Du bokar aktiviteten i samband med att du köper biljett till tävlingsdagen. Välj först antal biljetter och tryck sedan på Nästa för att boka din aktivitet.

Åk Startbil

Solvallas unika startbil låter dig följa med i starten i ett travlopp. Du sitter precis framför hästarna och kan se och höra varje detalj i ett av loppets mest avgörande moment. Förbered dig på full fart när bilen släpper fältet.

Pris onsdagar: 100 kr
Pris lördagar: 150 kr

Kör Travhäst

Du kör hästen som leder defileringen till ett travlopp, men var inte orolig, du har en instruktör med dig i vagnen. Den häftiga känsla du får från hästens krafter kan inte förklaras – den måste upplevas.

Pris: 695 kr

Besök Stallbacken

Kom “backstage” och få en inblick i förberedelserna på stallbacken inför dagens tävlingar. Du visas runt av en erfaren guide och kommer nära både de två- och fyrbenta stjärnorna.

Pris: 150 kr


ÅK STARTBIL

Som en unik upplevelse kan Solvalla erbjuda dig att åka med i startbilen, där du sitter vänd mot startbilens vinge bara någon meter från hästarna. Bilen accelererar och farten ökar ju närmare startplatsen ni kommer. Du hör hovarna smattra mot marken och ser hästarna i vitögat när starten går.

Du bokar aktiviteten i samband med att du köper biljett till tävlingsdagen. Välj först antal biljetter och tryck sedan på Nästa för att boka din aktivitet. Skriv in eventuellt önskemål av lopp i kommentarsfältet. 

Solvalla kontaktar dig fyra till fem dagar innan tävlingsdagen om vilket lopp det blir. Samling sker sedan i samband med starten till loppet innan det som ni har bokat. Hela upplevelsen tar ca 25-30 minuter.

I mån av plats kan bokning även ske direkt i Servicecenter på plan 2 utanför Bistron.


KÖR TRAVHÄST

Upplev hur det känns att vara travkusk på Solvalla under en tävlingsdag. Tillsammans med en duktig instruktör sitter du upp bakom en travhäst i en tandemsulky och leder defileringen till ett av dagens lopp. Det kan vara bland det häftigaste du har varit med om!

Du bokar aktiviteten i samband med att du köper biljett till tävlingsdagen. Välj först antal biljetter och tryck sedan på Nästa för att boka din aktivitet. Vi kontaktar dig för tid och praktisk information ca 2-5 arbetsdagar innan. Samling sker enligt överenskommelse i Servicecentret som ligger utanför Bistron på plan 2 i Kongresshuset

Att köra häst tar ca 50 minuter inklusive förberedelser. Utrustning (kläder, hjälm etc) tillhandahålls av oss. Precis som för kuskar och funktionärer så råder nolltolerans mot onykterhet. Alkotest sker innan körning.

I mån av plats kan bokning även ske direkt i Servicecenter på plan 2 utanför Bistron.

Kör Travhäst har uppehåll under sommaren och är tillbaka 23 augusti.


BESÖK STALLBACKEN

I Solvalla backstage besöker du stallbacken tillsammans med en guide och får en inblick i hur det funkar under en tävlingsdag. Med lite tur kanske du får några spännande stalltips! 

Du bokar aktiviteten i samband med att du köper biljett till tävlingsdagen. Välj först antal biljetter och tryck sedan på Nästa för att boka din aktivitet.

Samling sker innan tävlingarna startar i Servicecentret som ligger utanför Bistron på plan 2 i Kongresshuset. Kontrollera din bokning för att se vilken tid som gäller. Guidningen tar ca 30-40 minuter. Travprogram ingår.

I mån av plats kan bokning även ske direkt i Servicecenter på plan 2 utanför Bistron.


SPELA PÅ TRAV

På Solvallas lopp arrangeras det spel av bland annat spelbolaget ATG. Här finns den information du behöver om du vill lära dig mer.


SOLVALLA TRAVMUSEUM

Solvalla har ett helt eget museum där du kan ta del av travbanans spännande historia.


banner