Det blir mer italienskt på plats nummer femton. Denver Gio är klar för Elitloppet och nu återstår endast en plats till årets upplaga. Foto: TR Bild

Det blir mer italienskt på plats nummer femton.
Denver Gio är klar för Elitloppet och nu återstår endast en plats till årets upplaga.
– Han såg strålande ut vid försökssegern i Lotterian och är en startsnabb och intressant femåring under stark utveckling, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Som fyraåring sprang Denver Gio in över 1,7 miljoner kronor och även fast han mestadels tävlat i hemlandet Italien så fick vi se honom vinna lopp från norr till söder på svensk mark då han segrade i Boden, Solänget och på Jägersro 2023. Sistnämnda vinsten var i Prix Cagnes-sur-Mer och är karriärens största seger hittills. I Finland vann han Glenn Kosmos Memorial på Vermo travbana 2023 och han var också tvåa i slutet av året i Italien i Premio Unione Europea.

I år vann han ett av försöksloppen till Gran Premio Lotteria i Italien i början av maj där han besegrade bland annat redan Elitloppsinbjudne Capital Mail – i finalen slutade han sedan fyra vilket var årets blott tredje start för 2024.

– Jag är så tacksam att ha även Denver Gio i årets Elitlopp. Han är en väldigt bra och väldigt snabb häst som kommer med mycket god form till Solvalla, säger Alessandro Gocciadoro.

Endast en plats återstår till världens största sprinterlopp vilket kommuniceras senare under söndagen – spårlottningen till de två försöksloppen av Elitloppet 2024 sker i TV12 klockan 17:30.

Fakta Denver Gio
Ålder: 5 år
Kön: Hingst
Far: Southwind Frank
Mor: Swan Wise As
Starter/Resultat: 33 (14-2-3)
Intjänat: 3 253 621 SEK
Rekord: 1.10,3 autostart (1600 meter)
Ägare: Francesco Licciardi
Tränare: Alessandro Gocciadoro
Skötare: Kaino Sade Laine
Uppfödare: Nicolas de Mitri och Antonio Somma
Nationalitet: Italiensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2024. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2024: Idao de Tillard (Frankrike), Francesco Zet (Sverige), Joviality (Sverige), Hohneck (Frankrike), A Fair Day (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Horsy Dream (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Önas Prince (Sverige), Capital Mail (Italien), Borups Victory (Sverige), Bengurion Jet (Italien), Gaspar de Brion (Frankrike), Decision Maker (Sverige), Denver Gio (Italien)

Stoletheshow vann lördagens drabbning i H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet vilket ger en direktplats till Elitloppet, men precis som efter att man vann Finlandia Ajo, där det också finns en direktplats att tävla om, så har kretsen runt hästen valt att tacka nej till den rosa biljetten.


Andra nyheter