Efter en strålande insats i Meadow Roads lopp får vi se honom i Elitloppet för första gången.
Den trettonde hästen till sista söndagen i maj på Solvalla är Ultion Face.
– Han är inte hästen med den bästa meritlistan, han har fått inbjudan på prestation och det visar vilken form han är i. Elitloppet är världens största travlopp, ett lopp som alla vill vinna och det blir ett stenhårt fält i år där det kommer smälla i varje hörn, säger tränare Adrian Kolgjini.

Ultion Face började tävla redan som tvååring och som unghäst har han deltagit i många stora finaler. Han var med i både Svampen och Svensk Uppfödningslöpning under sin debutsäsong, som treåring kvalade han in till finalen i Breeders’ Crown och som fyraåring slogs han i kulltoppen under hela säsongen. Vi såg honom under Elitloppshelgen 2020 där han blev trea i Fyraåringseliten och han var senare under året med i finalerna av Svenskt Travderby, Europaderbyt och Breeders’ Crown.

I Meadow Roads lopp i år svarade han för en mersmakande insats där han på nytt rekord blev upphunnen precis innan mållinjen och slutade trea bakom redan inbjudna duon Hail Mary och Brother Bill.

Solvallas Sportchef Anders Malmrot berättade nyheten om Ultion Face i V75 Direkt i TV12 under lördagen och därmed är det bara tre platser som återstår till årets upplaga av Elitloppet. En av dem är reserverad för segraren av H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet i kväll kl. 18.20.

– Ultion Face var otroligt bra i Meadow Roads lopp när han drog i stenhårt tempo i ledningen och verkligen tävlade för en inbjudan. Han och Adrian blir en riktig krydda i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Fakta Ultion Face

Ålder: 7 år
Kön: Valack
Far: Joke Face
Mor: Croix D’Am
Starter/Resultat: 57 (8-9-9)
Intjänat: 2 641 379 SEK
Rekord: 1.09,1 autostart (1640m)
Ägare: Whap Capital AB
Tränare: Adrian Kolgjini
Skötare: Saga Scott
Uppfödare: Lutfi Kolgjini och Anna Svensson
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 26-28 maj 2023. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2023: San Moteur (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Just Believe (Australien), Önas Prince (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Hohneck (Frankrike), Stoletheshow (Sverige), Hail Mary (Sverige), Brother Bill (Sverige), Vernissage Grif (Italien), Ultion Face (Sverige),


Andra nyheter