Den franske stjärnhästen Horsy Dream lämnar återbud till Elitloppet på grund av hälta.

– Jag hade sett fram emot att få se Horsy Dream i Elitloppet, men uppskattar att tränaren Pierre Belloche meddelat mig beskedet i god tid. Det är levande djur som tävlar och då kan ibland planer behöva ändras. Hästens hälsa är det viktigaste och jag önskar Horsy Dream ett snabbt tillfrisknande, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Efter Horsy Dreams strykning kvarstår det fem platser till Elitloppet 2023 varav en är reserverad till segraren av

H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet, nu på lördag 20 maj.

De hästar som redan är inbjudna är: San Moteur (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Just Believe (Australien), Önas Prince (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Hohneck (Frankrike), Stoletheshow (Sverige), Hail Mary (Sverige), Brother Bill (Sverige),

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 26-28 maj 2023. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.


Andra nyheter