Toppinsats i Meadow Roads lopp och nu blir det start i Elitloppet för andra gången.
Brother Bill är häst nummer tolv att få en rosa biljett.
– Han var otroligt bra i sin årsdebut och vi är väldigt laddade inför detta, säger tränare Timo Nurmos.

Brother Bill deltog för första gången i Elitloppet 2022, men hade då inte sin bästa dag och blev utslagen i försöket. Han avslutade istället fjolåret på mycket fint vis med bland annat vinsterna i STL Open, Svenskt Mästerskap och Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst där det totalt blev över 2,2 miljoner kronor insprunget.

Karriärens största seger hittills tog Brother Bill som treåring då han vann finalen i Breeders’ Crown 2019 med 1,6 miljoner kronor till vinnaren och han slutade även tvåa i Svenskt Travkriterium samma år.

I onsdagens årsdebut på Solvalla spurtade han in på nytt rekord 1.09,1 över 1640 meter och fick endast se sig slagen med ett huvud mot Hail Mary i Meadows Roads lopp. Nu får han en ny chans i Elitloppet och räkna med en revanschsugen Brother Bill.

Solvallas sportchef Anders Malmrot berättade nyheten i V75 Direkt i TV4 under lördagen och endast fyra platser återstår nu till årets upplaga.

– Brother Bill hade ett strålande fjolår och svarade för en mersmakande årsdebut. Hans speed är omvittnad och med rätt lopp går ingen säker, säger Anders Malmrot.

Fakta Brother Bill

Ålder: 7 år
Kön: Valack
Far: From Above
Mor: Clear As A Bell
Starter/Resultat: 41 (13-10-5)
Intjänat: 8 311 000 SEK
Rekord: 1.09,1 autostart (1640m)
Ägare: Stallskriket Gävle – Easy
Tränare: Timo Nurmos
Skötare: Fredrica Sandberg
Uppfödare: Menhammar Stuteri AB
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 26-28 maj 2023. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2023: San Moteur (Sverige), Horsy Dream (Frankrike), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Just Believe (Australien), Önas Prince (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Hohneck (Frankrike), Stoletheshow (Sverige), Hail Mary (Sverige), Brother Bill (Sverige),


Andra nyheter