Det blir mer franskt bakom startbilen sista söndagen i maj.
Hohneck är den nionde inbjudna hästen till Elitloppet 2023.
– Jag är mycket glad och hedrad över vår inbjudan och att vi får komma med vår häst till Solvalla. Elitloppet passar perfekt för Hohneck, säger tränare Philippe Allaire.

Det blir första gången som Hohneck kommer till Sverige medan tränare Philippe Allaire firat framgångar på Solvalla tidigare – ifjol vann hans Callmethebreeze Fyraåringseliten och 2016 segrade Bird Parker i Harper Hanovers lopp, vilket han dessutom gjorde på nytt världsrekord. Allaire har deltagit som kusk en gång tidigare då han körde åt sin far i Elitloppet 1980, men kommer nu för första gången ha med en egentränad häst.

Hohneck hade sin bästa säsong hittills 2022 där han sprang in över 600.000 euro med vinst i fem av sexton starter och hoppar vi sedan tillbaka till 2021 så hittar vi karriärens största seger – Critérium Continental med 90.000 euro i förstapris.

Hohneck kommer närmast från start i Prix de l’Atlantique på Enghiens travbana där han gjorde en bra prestation och slutade trea bakom redan inbjudna Etonnant och Go On Boy och efter den prestationen dyker Hohneck nu för första gången upp i Elitloppet på Solvalla.

Det berättade Solvallas sportchef Anders Malmrot i V75 Direkt i TV4 under lördagen och totalt har nu nio hästar fått en rosa biljett till årets upplaga av Elitloppet.

– Hohneck är en av Frankrikes bästa hästar och dessutom obesegrad över 1609 meter. Tränare Philippe Allaire kan konsten att ta fram topphästar och det här känns jättebra, säger Anders Malmrot.

Fakta Hohneck
Ålder: 6 år
Kön: Hingst
Far: Royal Dream
Mor: Caranca
Starter/Resultat: 48 (18-12-11)
Intjänat: 1 415 190 Euro
Rekord: 1.09,6 autostart (1609m)
Ägare: Philippe Allaire
Tränare: Philippe Allaire
Skötare: Ruben Hoguin
Uppfödare: Jean Pierre Guay
Nationalitet: Fransk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 26-28 maj 2023. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2023: San Moteur (Sverige), Horsy Dream (Frankrike), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Just Believe (Australien), Önas Prince (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Hohneck (Frankrike).


Andra nyheter