Elitloppspubliken får välkomna ytterligare en fransk häst sista söndagen i maj.
Efter dagens superspurt i Prix de l’Atlantique blir Go On Boy häst nummer sju i Elitloppet 2023.
– Det är en ära att åter bli inbjuden till Elitloppet och jag hoppas kunna göra som jag gjorde med Dijon.
Min häst var väldigt bra idag och nu blir det ingen mer start innan Elitloppet, säger tränaren Romain Derieux.

Det blir första gången som Go On Boy kommer till Sverige men hästens tränare Romain Derieux är desto mer känd för Elitloppspubliken. 2019 vann han Elitloppet med sin Dijon och nu kommer fransmannen med en ny stjärna till Solvalla.

Go On Boy hade sin bästa tävlingssäsong hittills under 2020 med vinster i Prix de Milan och Prix Vindex. Bland hans större segrar i övrigt är vinsten i Prix de Washington 2021 en av de som sticker ut.

I lördagens Prix de l’Atlantique slutade Go On Boy tvåa bakom redan inbjudna Etonnant trots ett mycket svårt trettondespår, men efter en virvlande spurt över upploppet lade han beslag på andraplatsen och nu väntar Elitloppet 2023 för Go On Boy.

Solvallas sportchef Anders Malmrot meddelade nyheten i V75 Direkt i TV4 under lördagen och därmed har sju hästar fått en rosa biljett till årets upplaga av Elitloppet.

– Go On Boy har jag haft ett gott öga till länge och nu är han tillbaka i storslag igen. Han är en väldigt snabb häst och kommer passa perfekt på Solvalla, säger Anders Malmrot.

Fakta Go On Boy

Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Password
Mor: Balginette
Starter/Resultat: 38 (13-4-3)
Intjänat: 482 420 Euro
Rekord: 1.09,2 autostart (1609m)
Ägare: Caroline Logier
Tränare: Romain Derieux
Skötare: Caroline Logier
Uppfödare: Jean-Pierre Mary
Nationalitet: Fransk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 26-28 maj 2023. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2023: San Moteur (Sverige), Horsy Dream (Frankrike), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Just Believe (Australien), Önas Prince (Sverige), Go on Boy (Frankrike).


Andra nyheter