Under Elitloppshelgen samlas världens bästa hästar på Solvalla.
Och på publikplats rustas det för folkfest, med ett ännu större serveringsområde 2023.
– Elitloppet är något av travsportens Super Bowl där festen får lika stor uppmärksamhet som hästen, berättar Solvallas evenemangschef Malin Karlsson.

Förutom vässat utbud gällande mat och dryck överlag, så presenteras Elitloppsterassen vid upploppets början som i år blir en renodlad publikyta öppen för alla – med en balkong av gigantisk storlek. Dessutom byggs en picknickterrass, upphöjd för att se all action på banan bättre, för de som vill ha med sig medhavd mat och egna stolar.

– Även om man inte skulle lyckats få tag i några av de hett eftertraktade restaurangbiljetterna denna helg så finns alla möjligheter att uppleva stämningen, njuta av god mat och en upplevelse i absolut världsklass, fortsätter Malin Karlsson.

Här är alla serveringsområden på publikplats under Elitloppshelgen:

  • Elitloppsterrassen – vid upploppets början serveras bland annat flatbread och pizetta på en stor terrass med tak.
  • Festivalområdet – vid Spångaentrén spelar DJ mellan loppen och ett brett utbud av mat och dryck erbjuds.
  • Bakgården – vid ingången till stallbacken finns en street-inpirerad utomhuslounge med street food och dryck.
  • Bubbel & Rosé – vid upploppsrakan serveras tapas, bubbel, rosé och annan spännande dryck!
  • Upploppet – längs upploppet finns en öppen serveringsyta på nästan 4.000 kvadratmeter. Här finns serveringarna Legends Bar, Strögets Veranda och Totobaren med brett utbud av mat och dryck.
  • Picknickterassen – precis vid bankanten vid upploppets början finns en uppbyggd platå för gäster med egen picknick.

– När vi frågar våra gäster vad som är bäst med Elitloppet utöver den fantastiska sporten så svarar de atmosfären, spänningen, stämningen och gemenskapen. Och det är precis det som våra nya serveringar ska förstärka under 2023 års Elitlopp, säger Malin Karlsson.

Publiktaket för Elitloppshelgen är 27.000 personer per dag. 


Andra nyheter