Han vann Elitloppet ifjol – nu blir det ett nytt besök på Solvalla.
Etonnant är häst nummer tre att bli klar till sista söndagen i maj.
– Jag är väldigt glad och spänd på att komma tillbaka och försöka försvara titeln i Elitloppet med Etonnant. Jag hoppas vi ska bjuda publiken på ett fantastiskt lopp, säger Etonnants tränare Richard Westerink.

Etonnants meritlista kan göras lång och det har blivit stora vinster både under sadel och, framför allt, i sulky. 2021 vann han Prix de Paris och ifjol segrade han bland annat i Prix d’Été innan han korsade mållinjen först i Elitloppet på Solvalla. Segern i Elitloppet bjöd på stor dramatik där Etonnant trots en galopp bara var bäst i finalen och svarade för en strålande prestation.

Pappa Timoko har vunnit Elitloppet två gånger tidigare och i och med Etonnants förstaplats 2022 så tog tränaren Richard Westering samtidigt sin tredje Elitloppsseger.

Efter en något problemfylld vinter i Frankrike, där han exempelvis missade Prix d’Amerique, så segrade Etonnant direkt i comebacken förra veckan i Prix de Cauvicourt i Caen på starkt vis. Nu kan han börja förbereda sig för Elitloppet.

Solvallas sportchef Anders Malmrot meddelade i lördagens V75 Direkt i TV4 att kretsen runt Etonnant fått ta emot en rosa biljett och att han därmed är tredje hästen att bli klar för årets upplaga.

– Etonnant tjusade oss alla ifjol och det är väldigt roligt att han nu är tillbaka för att försvara sin titel. Det är en extraordinär häst som verkligen sticker ut, säger Anders Malmrot.

Fakta Etonnant

Ålder: 9 år
Kön: Hingst
Far
: Timoko
Mor
: Migraine
Starter/Resultat: 85 (21-17-5)
Intjänat
: 2 142 925 Euro
Rekord
: 1.09,1 autostart (1609m)
Ägare: Richard Westerink
Tränare: Richard Westerink
Skötare: Étienne Clozier
Uppfödare
: Christian Guy Vigier
Nationalitet: Fransk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 26-28 maj 2023. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2023: San Moteur (Sverige), Horsy Dream (Frankrike), Etonnant (Frankrike)


Andra nyheter