Benny Christensen, 59 år, som i dagarna blev klar som Solvalla-tränare!

– Det känns faktiskt som om cirkeln är sluten. Jag jobbade hos Krister Söderholm 1985 när jag tog min körlicens och det var på Solvalla jag körde mitt första lopp.
Hur gick det?
– Jag slutade trea och tänkte att det här var ju enkelt. Det kan man väl konstatera idag att det inte var fullt så enkelt…
Var håller du till?
– Hemtorp vid Söderby, vi har 32 boxar totalt. Dessutom 20 hektar med hagar och och har ett avtal som gör att vi kan utnyttja träningsbanorna på Söderby. Vi har nästan allt vi kan önska oss.
Du är en globetrotter!?
– Jag kan inte säga emot. Jag tog en sväng som tränare i Danmark, fortsatte till Tyskland och Italien innan det blev USA och Kanada. Dessutom hann jag med Frankrike på vägen hem.
Varför blev det Solvalla?
– Min fru Elaine har ett jobb där hon flyger från Arlanda varje vecka och när den här möjligheten dök upp var valet inte svårt. Jag har henne att tacka för den här chansen, när det gäller möjligheten till att ta plats på den här gården.
Vad är din träningsfilosofi?
– Alla hästar är individer och träningsmöjligheterna på Söderby ger oss underlag att träna efter vad varje häst behöver. Jag har ju som sagt varit hos många hästkarlar runt om i världen och snappat upp detaljer, från sandträning hos Magnus Sandgren till det jag lärde mig hos Jean-Pierre Dubois.
Tolv hästar finns på träningslistan.
– Vi köpte ytterligare tre på Travera i lördags och sedan har vi några fölston som fyller på underifrån. Sedan har vi så klart plats för den som är intresserad av att se vad vi har att erbjuda.
Och hur känns det att bli Solvalla-tränare?
– Otroligt positivt! De banor jag varit på har så klart varit bra och det är alltid lite sorgligt att lämna. Men att få vara en del av Solvalla är inspirerande, även om min rörelse är liten hoppas jag kunna bidra med något, säger Benny Christensen.

Text: Ola Lernå
Foto: TR Bild


Andra nyheter