Foto: Skistar

Solvalla bjuder på Elitloppsstämning redan i mars.
Med en matupplevelse utöver det vanliga.
Fredag 25 mars dukas det upp för en kväll med Elitloppskänsla.

Sedan en tid är det stjärnkocken, krögaren och entreprenören Pontus Frithiof som sköter restaurangerna på Solvalla. Elitloppsmenyerna har färdigställts och redan fredag 25 mars ges chansen att prova några av rätterna på Solvalla. 

– Jag drivs av utmaningar och jag har identifierat Solvalla med stor utvecklingspotential gällande mat, dryck samt helt enkelt få Solvalla mer levande, säger Pontus Frithiof.

En Elitloppsinspirerad avsmakningsmeny förhöjs ytterligare då Pontus Frithiof pratar mat och sportchef Anders Malmrot snackar Elitlopp i Kongressen som en perfekt uppbyggnad inför kvällens V64-tävlingar – och inte minst årets Elitlopp där publiken äntligen är välkommen tillbaka.

– Vi presenterar de vårsmaker som kommer, allt möjligt från Kongress- och Bistro-menyn som ger en försmak om vad som levereras till Elitloppet, säger Frithiof.

För att ytterligare erbjuda Elitloppskänsla redan i mars så öppnar Solvalla dessutom dörrarna till Kongressen Bar klockan 16.00 för en after work med Elitloppstema.

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Menyn till Försmak av Elitloppet by Pontus 25 mars

Löjromsstrutar

små strutar fyllda med löjrom, smetana och picklad rödlök

Gravad Röding
med inkokt vit sparris, flädercreme, picklade senapsfrön, dillolja

Torsk Pepparrot
ångad, rimmad torsk med rivet ägg, pepparrot, räkor och brynt smör

Kalventrecôte Sparris
grillad kalventrecôte med grön sparris, vårlök, toppmurklor, sötsyrlig dillsky

Jordgubbar & Choklad

jordgubbsbavaroise med färska jordgubbar, chokladmousse, rostad vit choklad, maränger

Foto: Skistar


Andra nyheter