Foto: TR Bild
Storloppet Sundsvall Open Trot ska avgöras på Bergsåker i dag med en miljon kronor i förstapris, och spelmässigt är lördagen dessutom något extra! V75-omgången kryddas nämligen med jackpot där en ensam vinnare har möjlighet att ta hem hela 67 miljoner kronor.
 Gustaf Björck är en av våra populära spelläggare hos Solvalla Andelar och nedan följer hans tankar inför V75-omgången på Bergsåker:
– En grym omgång väntar med tanke på den stora jackpoten! Bergsåker är också en trevlig bana med långt upplopp och där det brukar bli höga V75-utdelningar. Medianutdelningen sedan 2015 ligger på höga 121.918 kr – att jämföra med snittet på 43.475 kr! 
 
Frågan vem som är bästa singelstrecket denna lördag?
– Bästa banken i omgången håller jag 2 Borups Tornado i V75-2 som – en häst som gjort fem starter för träffsäkra duon Jasmine Ising/Patrik Fernlund och svarat för starka insatser varje gång. Det är härlig utvecklingspotential i den fyraåringen och mycket talar för att han kommer till spets varifrån han är obesegrad på två försök. I ett lopp där många streckar på gör jag det omvända och spikar!
 
Någon favorit som lever farligt? Vem och varför?
– 7 Moni Viking i V75-7 är jag tveksam till! Förvisso är han bara knapp favorit, men med tanke på att distansen är ett klart minus och likaså skiftet från Björn Goop till Jorma Kontio i vagnen finns det flera hetare segerbud i loppet. Jag är lite inne på att det är proppen ur för 10 Milliondollarrhyme som äntligen fick till det senast. Blir det bra kört för honom igen får de nog tufft att stå emot honom över upploppet…
 
En spännande skräll tackar vi inte nej till! Vem vill du varna för?
– Bäst “kurva” i den bleka silverdivision som inleder omgången är det på 8 Heading Reference (bilden) i V75-1, som är ett måstestreck till sju procent! Sexåringen har fint facit med täta starter som nu och trots åttondespår bakom bilen är denna uppgift enklare än den senaste, där han avslutade mycket starkt till en tredjeplats på V75. Det lilla fältet gynnar honom och jag håller honom som omgångens bästa skrällbud!
– Jag kan heller inte släppa 9 Activated i V75-5. Det handlar ju inte om någon skräll då hon är klar andrahandsfavorit, men favoriten 2 Lipstick Tooma är så hårt betrodd och spikas av många att det ändå blir hyggligt rens på henne. Fredrik Wallins stallform är kraftigt på gång efter en svacka och min känsla säger att det är dags för Activated denna gång.
 
Här är Gustaf Björcks system:
 
 
 
 

Andra nyheter