Stefan tänker ta betalt på bästa spiken

Det är V86 på Åmål som gäller denna onsdag och omgången kryddas med jackpot vilket gör att det finns potential för en ensam vinnare att ta hem hela 17 miljoner kronor. Åmål som till skillnad från många andra banor i Sverige mäter 800 meter vilket innebär att det dessutom är lite annorlunda förutsättningar som gäller den här kvällen. Hos Solvalla Andelar är spelläggarna laddade för kvällens jackpot!

Vi bad en av Solvallas populära spelläggare Stefan Bengtsson (Spelamedflera.se) berätta lite om sig själv, om hur just han tänker när V86 avgörs på Åmål, samt vad han tycker om omgången:

– Stefan Bengtsson heter jag och har spelat på trav i över 30 års tid. Som 20-åring så vann jag min första storvinst på en bit över 300 000 kronor. Att konstruera andelsspel är något som ligger mig varmt om hjärtat och sedan 2015 har jag dragit in sex miljonvinster och det finns inget roligare än att dela en storvinst med andra travintresserade! Mitt generella råd är att våga stå för det du tror på, tveka inte att spika en häst även om den kanske inte är favorit – i det långa loppet så är detta oftast det bästa. Du kanske inte vinner lika ofta, men när du väl gör det blir det desto mer och efter 30 år så har jag lärt mig att det är just de större vinsterna som avgör om du bli riktigt lyckosam eller inte.

V86 på Åmål den här veckan. Hur tänker du som spelare just på en sån bana som Åmål och vad är annorlunda mot t.ex Solvalla?

– På Åmål är det extra viktigt att sitta i den främre träffen varvet kvar då banan bara är 800 meter och upploppet är bara drygt 100 meter långt. Lägg extra kraft på att försöka analysera vilka hästar som har chans på spets, utvändigt ledaren – eller en position långt fram varvet kvar. 

En bra spik vill man alltid ha. Ditt bästa förslag och varför vinner den?

– I V86-8 så ser det rätt öppet ut och för mig är det en eller många och då är det läge att spika. 3 Pleasure for Cash har tränare Oscar Berglund haft höga tankar om ett tag och hästen ser också fin ut och jag tror att de väntade ändringarna med barfota, bike och norskt huvudlag ikväll kommer göra susen. Det är dags att ta betalt nu innan allt för många inser hur bra hästen är!

Någon favorit som lever farligt?

– 5 Patent Leather i V86-3 borde ju egentligen ha en bra uppgift då hästen är snabb ut och klar chans på spets vilket är stor fördel, men jag tycker inte distansen är en fördel och skulle 4 Ragazzo da Sopra eller 7 Montdore trycka upp tempot så tror jag det kan bli stumma ben till slut för favoriten.

Finns det något skrällbud man ska se upp med och varför?

– Nu lär ju inte 1,5% som den står i på onsdag morgon hålla i sig, men även om den skulle gå upp till 3-4% så känns 5 Nille Sånna i V86-2 mycket spelvärd. Senaste insatsen var klart bra då hästen avslutade mycket vasst till slut och från ett bra läge här kan skrällen vara ett faktum om storfavoriten inte är på topp.

Något i övrigt man ska tänka på vad gäller omgången?

– Alla extra jackpotpengar ligger i åttarättspotten så det kan vara läge att tänka lite extra på att ta med hästar med hög vinstchans, även om de kanske bedöms vara lite mycket betrodda – då det handlar om att sätta åttan där du får extra bra betalt en omgång som denna. 

Här hittar du Stefans (Spelamedflera.se) lag hos Solvalla Andelar:

https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/111253_V86_2020-06-24_29_3

 


Andra nyheter