…som är det nyaste tillskottet i Solvallas professionella tränarkår.

Petter Lundberg glad 2

Petter har sina rötter i Boden, där travbesök tillsammans med mamma varje gång det var tävlingar på Torpgärdan var ett givet inslag.
Tack vare mammas hästintresse hamnade Petter redan som sjuåring på ridskola, och där skapades en livslång kärlek till och respekt för hästen.
– Ingen i familjen hade tidigare jobbat med travhästar, även om min morfar tyckte mycket om trav – framför allt att spela.
– Men för mig var valet av yrke en självklarhet. Jag skulle jobba med hästar!

Vägen gick alltså via Bodentravet söderut, och sedan en tid är han nu etablerad på Julmyra och därmed ny representant för Solvalla.
18 hästar finns på träningslistan, och en snabbtitt i denna lista visar att det finns en stor andel med 1 000 startpoäng eller mer.
Borde vara tämligen lätt att matcha hästarna då, eller?
– Jo, man är väl tämligen säker på att dom kommer med, men samtidigt är ju motståndarna oftast av en helt annan kaliber i dom loppen.

Hästen som kan bli det första utropstecknet för Petter som Solvallatränare heter Twice Kronos.
– Jag tycker även tvååringarna ser bra ut, men Twice Kronos är en ruggigt bra häst.
– Mycket har krånglat i år, hästarna har inte fått vara friska med mera så jag kommer inte att kunna hålla de senaste årens siffror för stallet. Men å andra sidan borde ju många av mina ha möjlighet att ta igen en del av det de missat i år, och framförallt nu med de nya och väldigt bra förutsättningarna på Julmyra törs man vara lite optimistisk.
– Jag gillar att tävla och att ha starthästarna utspridda i olika klasser ger mig den chansen. Klart man drömmer om att ta fram en unghäststjärna också, och jag tycker de yngre i stllet ser riktigt bra ut.
Stallet har tack vare Petters sambo Josefine Beckman – jodå, de träffades i samband med travet – också ytterligare en dimension, eftersom Josefine har montélicens.
– Sammantaget kan man nog säga att jag är nöjd med det mesta, utom då årets resultat. Träningsmöjligheterna, hästarna i stallet och att komma till Solvalla, ja, det känns fint.

Ni hittar Petters kontaktinfo på sidan över Solvallas proffstränare – här.

Håkan Ahlqvist

Foto: Leif Norberg, ALN/TR Bild


Andra nyheter