I söndagens Grand Criterium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer slutade han tvåa bakom Readly Express – idag fick kretsen runt Dijon ta emot en rosa biljett.
– Dijon har aldrig sett bättre ut och var heroisk i söndagens lopp. Han har både den startsnabbhet och hårdhet som krävs för att kunna hävda sig i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den sexårige hingsten hade ett bra fjolår med seger i bland annat Championnat Europeen des 5 ans och över 2,3 miljoner kronor insprunget. Fram till söndagens lopp hade han hunnit med två starter och varit trea respektive fyra i Prix du Luxembourg och Grand Prix de France bakom vinnarna Cleangame och Readly Express.

I söndagens Critérium de Vitesse visade Dijon återigen upp sin startsnabbhet när han tog hand om ledningen. Loppet kördes sedan i ett högt tempo och det var enbart i de allra sista stegen som en tapper Dijon fick ge sig mot den vasst spurtande svenske, redan Elitloppsinbjudne, Readly Express.

Solvallas sportchef Anders Malmrot har hållit koll på den franske sexåringen och efter söndagens prestation där Dijon föll med flaggan i topp så är det dags för Elitloppet 2019, sista söndagen i maj.

– Jag är väldigt glad över att ha blivit inbjuden. Det är en dröm och en stor ära att få vara med i Elitloppet, säger Dijons tränare och kusk Romain Derieux.

Hästen har startat en gång tidigare på Solvalla vilket var i Fyraåringseliten 2017 då han galopperade med krafter sparade. Nu när han är inbjuden till Elitloppet 2019 så får travpubliken återigen se honom på Nordens största travbana.

Fakta Dijon
​Ålder: 6 år
​Kön: Hingst
​Starter/Resultat: 47 (12-7-3)
​Intjänat: 743 550 Euro
​Rekord: 1.09,0 autostart (1609m)
​Ägare: Mme Mauricette De Sousa
​Tränare: Romain Derieux
​Skötare: Valentin Goussard
​Nationalitet: Fransk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2019. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige) och Dijon (Frankrike).

Pressmeddelande från Solvalla 12 mars 2019. 
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild


Andra nyheter