– På förhand så känns kvällens omgång mera “greppbar” än de som varit på slutet med ett par betrodda som har vettiga uppgifter, men samtidigt så finns det ett par svåra lopp ikväll också och vi vet hur snabbt värdet sticker iväg på V86 om det skräller och jag blir inte förvånad om det på nytt blir bra utdelning, kommenterar Spante omgången.

V86-1: 2 Ofelia O.E. låter Peter Untersteiner nöjd med och jag håller henne som bästa hästen – fungerar hon fullt ut så bör hon ha bra chans och det är en av de jag kan tänka mig spika ikväll. 6 Kindy Cane missgynnas av skor, men hon ihop med duon 7-4 är ändå de tidiga garderingsstrecken bakom. 7 Melissa Montoya galopperade med sparade krafter senast.
 
V86-2: 5 Largo är favorit och är var duktig senast, men jag är inte alls säker på att han kommer till ledningen ikväll och då är han sårbar och oavsett tycker jag inte detta är någon favorit att lita på. Mycket spänd på att se 3 Triomphe Ferm i debuten för Björn Goop – en snygg sort som alltid visat kapacitet och skulle han leverera direkt ikväll så är det ett lämpligt gäng slå till i. Spännande kolla in värmningen på den här senare. 2 Global Thunder kan öppna från start och släpper knappast till favoriten om man tar hand om ledningen – hästen var dessutom mycket bra senast och jag tror klart mest på de här två hästarna.
 
V86-3: Ett knepigt lopp och här är känslan att det mesta kan hända och att man inte ska snåla med strecken – 9 Belong Life går bra i stort sett varje gång och gör det fint, men även om han ska räknas så är det ingen favorit man bygger systemet kring. Roligare streckmässigt blir 10 Yippie Chic som var duktig senast – hon är bäst barfota, men har gått bra med skor också och hon är ett givet streck för mig. 2 No Comment såg formstark ut senast och rankar jag också tidigt.
 
V86-4: 6 Amerindienne har visat härlig kapacitet och intrycket senast var mycket bra – konkurrenterna har inte visat samma kunnande och lär ha respekt för honom. Omgångens bästa spik ikväll. 1 Tokarev var det bra snack på senast, men han var trots allt blek i loppet och får visa mera först innan jag dubblar mot favoriten. Värst emot dock ihop med duon 3-9.
 
V86-5: 3 Nero Maximus gör debut i ny regi, men det finns för många frågetecken på den här för att spika. Rätt så fin typ av det jag sett i arkivet, men även om stallet låter nöjda med träningen så tar man detta mest som ett test och dessutom ska det prövas svensk voltstart för första gången vilket gör det givet att gardera även om favoriten visat kapacitet som räcker långt i denna klassen. Jag gillar 6 Livi Nam Nam och tycker han är underskattad – gjort ett par fina insatser i skymundan och skrällintressant i detta gänget. 5 Felix Am har inte riktigt levererat fullt ut på slutet, men har fart som gör honom till ett tidigt segerbud här.
V86-6: 2 Short In Cash gör också debut för Björn Goop ikväll och motståndsmässigt går man ner i klass jämfört med kulltopparna man mött på slutet. Fungerar han fullt ut bör han bli svårstoppad och han är ett av de tänkbara spikförslagen ikväll beroende på hur man lägger upp systemet. 5 Roofparty rankar jag tvåa från ledningen och sedan är 6-11 också såna jag plockar med vid gardering.

V86-7: 1 Happy Steel har gjort det bra på slutet, men hon möter bra hästar ikväll och håller knappast upp ledningen vilket gör henne sårbar trots att det finns open stretch på Åby. Rankas ner. Roligaste draget i hela omgången tycker jag är tuffe 10 Pacific Face som tål grovjobb och kontra en del andra hästar så är det inget jätteminus med skor för hans del – han kan mycket väl stega förbi samtliga till spännande spelprocent och är mitt förstaval! 8 Can Lane spurtade vasst på V75 senast och 4 Tropicana Ås gick bra i samma lopp som favoriten i Norge. Givna streck.

V86-8: 4 Moses har visat prov på fin kapacitet och är motiverad favorit i avslutningen, men motstånd saknas ej och det är trots allt debut över lång distans. 7 Copertino V.W. har varit fin på barfotabalans på slutet – skor nu är frågetecken med tanke på det. 9 Ridgehead Kato hyllades obegränsat inför senast men var inget extra i loppet – fick dock samtidigt ytterligare en genomkörare vilket kan ha gjort gott för formen. Två andra är dock mer spelintressanta än denna duo – 2 Wingmaster skrällvarnade jag för senast och han visade återigen att är bra och gick fint till slut bakom hästar. Spännande med lite tempo på loppet! 5 Siger Garline såg positiv ut vad gäller travet inför loppet senast, men fick dålig rygg och så var den dagen förstörd. Det var dock comeback den gången och med lopp i kroppen nu så kan det vara dags besöka vinnarcirkeln igen – kapaciteten är god och han är dessutom van tävla med skor.
Spante har som vanligt tagit en titt på V5-spelet och lyfter fram en häst i Amatörloppet, V5-3:
– 4 It Happend Again (V5-3) gick bra senast och att Patrick Hedqvist får chansen ikväll är intressant. Mitt förstaval i loppet!

 
Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, eller av våra spelvärdar som ambulerar runt banan. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter