Dags för en diger rapport från en period där Solvallalaget tagit massor med segrar. Här får ni dom som inte är redovisade tidigare.

Vi börjar med en restnotering från tävlingarna på hemmaplan förra tisdagen; lärlingen Nicklas Hammarström vann kvällens inledande lopp med Svante Båths Palma Pellini.
Dagen efter delade Solvalla och Bergsåker på V86-omgången, och i norr hade Svante ytterligare en vinnare – Global Uppermorst som kördes av Per Linderoth. På hemmaplan noterade Kevin Oscarsson en ordentlig oddsdubbel. Segern med Stefan Melanders Kid You Not taxerades till 75 gånger pengarna (och Trion i det loppet, med två Tarzan-hästar och en från Roger Walmann gav 10 400 gånger insatsen!!). Kevin körde sen också 14-oddsaren Anddontsayitsover till seger för pappa Jim och har därmed samlat ihop 36 pinnar så här långt i år. Jennifer Persson red hem en ny seger på sin Cut Him Some Slack och kvällens andra montélopp vanns av Mattias Djuses Vidivici C.C. med Emilia Leo i sadeln. Jorma Kontio/Timo Nurmos hade också en vinnare under kvällen – Cause I Can som tog karriärens tredje seger, den första i regi Timo.

En ensam vinnare hittar vi från Skrubbs torsdagstävlingar; såklart Claes Sjöström som vann med Roger Hassborgs Echo Game.
På Gävle blev det större utdelning för vårt lag denna dag. Såväl Timo som Reijo Liljendahl räknade in varsin dubbel – Jorma körde Deede Star (debutant) och Mellby Euphoria medan Ulf Eriksson tog hand om Reijos duo Mellby Gin samt Red White N Blue. Björn Röcklinger körde själv stallets Tsar Brodde till vinst; hästens första i år, Björns 15:e som tränare och fjärde som kusk (på 28 uppsittningar).
I Örebro samma dag blev amatörtränare Anders Widerdal vår ende representant i vinnarcirkeln, detta sedan Magnus S Karlsson kört Bäste Hornline till hästens första årsseger.

Umåkers Breeders Crown-kväll har ni fått delrapport om – vad som saknas är Ulf Ohlson vinst med amatörtränade Lexington Tooma. 
Grattis säger vi till Alice Molin som tog sin första seger som tränare när hennes Dagslill vann i Bollnäs för Mats E Djuse.
Fredagen innehöll också en seger för Daniel Redéns Coogan – den första sedan hästen kom till Sverige kom redan i debuten för Daniel. Örjan Kihlström körde.

Ulf Ohlsson tog inte bara tre V75-segrar på Solänget, han hann med en fjärde seger också; Reijo Liljendahls Bear Bahareh var hästen. Även herrar Adielsson/Båth hade en vinnare utanför V75-ramen – det handlade om första segern för Amiral Weah.

Ny vecka, och den inleds på Färjestad där Morten Waage selade ut Wreckless M.M. som i händerna på Magnus Jakobsson tog första årssegern. Samma gällde Mattias Djuses Felicity Sisu med skillnaden att här satt Carl Johan Jepson i vagnen. Även Kim Moberg dök upp i Färjestads vinnarcirkel, detta efter att ha vunnit med Båth-stallets Djorkaeff Sisu.
Även Dannero körde måndagstrav och här var det Kaj Widell som höll sig framme. En dubbel med amatörtränat blev resultatet där segerhästarna var Heartbeat och Utopi.
På Mantorp samma dag var det Jorma Kontio som stod för vinnandet för vår räkning – först bakom Timos treåring Zourane Kronos som vunnit alla sina tre starter och därefter också bakom amatörtränade Je’Taime Explosiv som gjorde första starten på ett år.

Jorma fortsatte sen på tisdagen i Rättvik där hans vinnarhäst var Sebastian Journey (Timo tränar) och även Ulf Ohlsson fick med sig en pinne hem; Svante Båth är tränare till vinnaren Botnas Easy Cash som vann sin fjärde seger i år.
Två lärlingar och en amatörkusk blev våra vinnare på Sundbyholm samma dag. Sandra Nordemo segrade med Bottnas Dragon som tränas av Claes Sjöström medan Jean-Claude Pace körde Peter Normans Quebec C.D. till vinst. Gissningsvis var det stor familjegläde när såväl Linda som Lena Wallén tog sina första segrar i år tack vare My Treat.

Ramloppen kring Solvalla V86-omgång såg Erik Adielsson ta för sig. Erik vann dubbelt för Svante Båth. Uruguay Broline vann uttagningsloppet till det penningstinna tvååringsloppet Breeders Course och nästa vinnare för stallet i händerna på Erik var Indra’s Secret. För Fredrik Wallin vann Erik med Toohotforyou så det blev en trippel totalt. Jorma Kontio vann två av V86-loppen plus också en tredje seger genom Ithaki Boko (Timo tränar), medan Patrick Hedqvist körde Henrik Larssons Global Thunder till första årssegern.

Daniel Redén skickade ut ytterligare ett nyförvärv som inledde med seger direkt för nya stallet. Det var Bucks to Burn som hade Daniel Olsson i sulkyn. Bollnäs var banan, och här vann också Svante Båths Acorn Shell för körande Ulf Eriksson.
Örebro tävlade också på torsdagen och först in i vinnarcirkeln av de våra var Mattias Djuse med sin tvååring Enge Sargon. Erik Adielsson körde två vinnare för stall Båth; Very Kronos (GP för fyraåringar) och Christer, en treåring som nu tog sin första seger. Anna-Karin Rundqvist körde själv Bison Spiro till seger i ett riktigt långlopp: också här var det första årssegern för hästen som nu bara är lite växelpengar från att bli miljonär.

Tävlingarna på Bergsåker på fredagen dominerades av Ulf Ohlsson och Svante Båth. Uffe vann tre lopp – Eder Bob (amatörtränad), Björlifant (Jan-Olov Persson) och Global Wizard för Svante, så då redan sett sin tvååring Global Adventure vinna tillsammans med Jimmy H Andersson och förbli obesegrad även efter tre starter.
Romme fick släppa ifrån sig mycket till Solvalla-laget på fredagen. Vi räknade in sex segrar, där Zagreb Kronos var först för Kenneth Haugstad och Svante Båth. Torbjörn Jansson agerade lånekusk åt Hans-Owe Sundberg och det resulterade i en dubbel – Elektra och Editor hette vinnarhästarna. Jim Oscarsson körde själv stallets Thunderpedia till vinst, och punkt för vår del satte Kaj Widell tillsammans med Mona Winkvists Spike Gwin som nyligen gjorde comeback efter att ha varit borta i ett-och-ett halvt år.

Solvalla-laget hade stor del i Hagmyrens V75-omgång; hela fem vinster där. Lägg till en ny montévinst för Cut Him Some Slack och Jennifer Persson samt Claes Sjöströms seger med amatörtränade Kyrkebys Rut så har ni lördagens vinnare.
På hemmaplan var det Breddloppsdag på söndagen, och den genererade en rad vinnare. Hans-Owe Sundberg var först när han lotsade Sigel Doc till vinnarcirkeln, Janne Jönsson sadlade ut Lionel som blev en vinnare under Jenny A Björk, Jean-Claude Pace tog en ny seger för chefen Peter Norman (Very Charming var hästen) och Kim Moberg fick köra åt Stig H och gjorde inga misstag bakom Macelleria som debuterade för stallet. Kevin Oscarsson spädde på sitt segerantal till 37 när han vann med Jims Cyborg och Bo Ralfelt, amatörtränare med Solvalla som hemmabana tog första segern för året som såväl kusk som tränare bakom Celinn Palema.

De som inte platsade under Breddloppsdagen fick hålla till godo med V75-tävlingarna i Östersund. Örjan Kihlström blev stor nyckelkusk i streckspelet med sina tre V75-vinster, och han klämde också in en fjärde vinnare innan det var dags att fara hem; Öystein Tjomslands Grude Svarten. Supertalangen Anders Eriksson tog en dubbel med familjeprägel; Peter Eriksson tränar både Aking Bakasyon och Wrongdoer som var Anders vinnare 13 och 14 i år – båda till skapliga odds dessutom.

Håkan Ahlqvist

Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild


Andra nyheter