Foto: TR Media

Bergsåker och Solvalla är det som delar på V86-tävlingarna denna onsdag och vi på Solvalla Andelar har tagit pulsen på Lars-Erik Erlandsson (TravmedErland.se) och kollat lite av hans speltankar inför kvällen. 

Hur tycker du att spelomgången ser ut på V86 Erland, är det någon skillnad rent spelmässigt om du jämför de båda banorna?

– Det ska bli cirka minus fem grader på båda arenorna, vilket gör att det krävs hakar i bakskorna för att hästarna ska få det rätta fästet. Loppen på Bergsåker ser mer streckkrävande ut på pappret, där ett par skrällar kan ligga på lut. Men samtidigt blir det bättre rens i kuponghögen om någon av omgångens mest streckade favoriter på huvudstadsbanan går på pumpen.

Mellby Good (bilden), Lyckans Cash och Selmer I.H. är de största favoriterna just nu på V86-spelet. Hur tycker du att det ser ut vad gäller deras segerchanser, är favoritskapen motiverade?

– Omgångens mest streckade favorit 9 Mellby Good (V86-2) har bara gjort tio starter trots att hon fyllde sex år vid årsskiftet. Lillasystern till mer kände Mellby Viking har styrkan som signum, vilket hon visade vid sin seger utvändigt ledaren i comebacken, och kvällens dryga distans är ett klart plus. Men hon har som sagt bara en växel och är sårbar om någon av de mer speediga motbuden sitter bra på det när upploppet nalkas.

– 7 Lyckans Cash (V86-6) har tagit fem segrar och två andraplatser med Örjan Kihlström bakom spakarna, men trots att hon står perfekt inne i loppet på pengarna är raden lite väl smickrande. 1 Selmer I.H. tog en snygg spurtseger i V75 på Bergsåker näst senast. Nu går sjuåringen upp mot ett gäng mätta pensionärer och ska ha en god chans att vinna det här loppet flera vägar, men jag gissar att det blir spets från start till mål!

Du har visat upp fin spelform den senaste tiden. Berätta lite kort om vinsterna på slutet!

– Tipsformen har varit på topp på alla streckspelen under en tid, vilket känns skönt då jag jobbar heltid med travet och min hemsida TravmedErland.se. Förra torsdagen den 11/2 var det V64-jackpot på Åby, där det blev alla sex rätt och 65.505 kronor tillbaka till laget, eller 4.367 kronor/andel för satsade 250 kronor.

– Om vi håller oss till V86 så har det på mitt lag som heter STORA de fyra senaste omgångarna blivit alla åtta rätt två gånger och en med sju rätt.

I veckans avsnitt av Solvalla Podcast gästar Erland och tävlar för oss på Solvalla Andelar då tävlingen Bankrullen rullar vidare och surrar lite mera om vinsterna. Podcasttrion Jörgen Forsberg, Anders Malmrot och Markus Myron som den här veckan i övrigt gästas av Svensk Travsports sportchef Petter Johansson, som lämnar sin post efter sju år, och det presenteras även en nyhet vad gäller Harper Hanovers lopp. In och lyssna! https://www.solvalla.se/podcast

Två speldrag i övrigt som du vill lyfta fram i den här V86-omgången Erland?

– 2 Battle Jack (V86-4) visade bra fart mellan galopperna i första starten i Oskar J Anderssons regi senast. Nu går han ut i ett lärlingslopp och får formstarka Victor Rosleff i sulkyn, och utan galopp blir ekipaget en tuff nöt att knäcka.

– 3 I’ll Fixit (V86-5) avslutade bra som trea efter Phoenix Photo i V75 på Eskilstuna senast, som från ett perfekt läge är ett givet streck på mina system.

Den där skrällen som många kanske missar att plocka med, vem vill du varna för?

– Varför inte 1 Jula Downtown (V86-8) i avslutningen, som med lite klaff kan få ett fint lopp i rygg på ledaren fram till upploppet.

Möjligheterna att haka på dig med V86-andel är?

– Jag har ett nyöppnat exklusivt lag, som bara spelas en gång, och totalt fyra lag på rull inför kvällens V86 Xpress.

TRAVMEDERLAND.SE – EXKLUSIV (850 kr/andel) > >

TRAVMEDERLAND.SE – STORA  (450 kr/andel) > >

TRAVMEDERLAND.SE – LILLA (250 kr/andel) > >

TRAVMEDERLAND.SE – ALLTID TRE STRECK (116 kr/andel) > >

 


Andra nyheter