SOLVALLA PODCAST

Här kan du lyssna på Solvalla Podcast. Under varje avsnitt finns även länkar till några vanliga podcast-spelare samt till våra spellistor på Spotify. Vi uppskattar omdömen och recensioner samt om du rekommenderar dina vänner att lyssna på oss. Trevlig lyssning!

#51 - JASMINE ISING GÄSTAR

Hon gör succé som travtränare i år med 18 segrar på 64 starter och nästan 1,8 miljoner intjänat. Just nu är hon högaktuell efter att ha kvalat in Ester Wibb till Svenskt Trav-Oaks.

#50 - KIM MOBERG GÄSTAR

En av Sveriges skickligaste och mest framgångsrika unga kuskar gästar Solvalla Podcast.

#49 - JÖRGEN RASAR

Tävlingsplaneringen 2021 för travsporten i Sverige är i full gång och som vanligt väcker förändringarna känslostormar. Exempelvis så får storbanorna Solvalla, Åby och Jägersro tillsammans 13 dagar färre jämfört med i år. Varför är det så och hur har det förankrats? Solvallas vd Jörgen Forsberg har sin tydliga syn på saken.

#48 - ÖRJAN KIHLSTRÖM GÄSTAR

Vi ringer upp Örjan Kihlström som laddar upp inför derbyuttagningarna på Jägersro.

#47 - BJÖRN GOOP GÄSTAR

Vi tar ett snack med Björn Goop om hur man känner igen en bra kusk, taktik och feeling i löpkörning, tävlandet i Frankrike, den egna träningsrörelsen, om det är roligast att köra lopp eller att träna, Jubileumspokalskvällen, att anpassa tävlandet efter coronapandemin och om han gillar surströmming.

#46 - TILLBAKA

Solvalla Podcast är tillbaka efter sommaruppehållet och vi ägnar en hel del tid åt sommarens största segrar.

#45 - SNART SOMMARUPPEHÅLL

Här är sista avsnittet innan vi tar ett sommaruppehåll. Därför är det fulladdat med sommarlåtar och sommarprat.

#44 - EFTERSPELET

Dur och moll. Förra veckans berg-och-dalbana liknar inget annat. Och precis innan vi skulle spela in det här avsnittet fick vi en så rolig nyhet att det är omöjligt att inte dra på smilbanden.

#43 - DANIEL REDÉN OM ELITLOPPET

Man kunde nästan tro att Sverige skulle svämma över när man läste och hörde om alla tårar som fälldes efter Propulsions seger i Elitloppet 2020.

#42 - ÄNTLIGEN ELITLOPPET!

Elitloppsfälten är lottade och klara och allt borde vara frid och fröjd men det finns ett smolk i glädjebägaren - r*vhattarna.

#41 - VAD ÄR STÖRST I SOLVALLAS HISTORIA?

Nu är det inte långt kvar till Elitloppssöndagen som dessutom är Solvallas 6000:e tävlingsdag. Under veckan har vi haft inlägg i våra sociala medier där vi bett er nominera de största ögonblicken i Solvallas historia.

#40 - DEN VIKTIGA DAGEN

En av årets mest spännande dagar närmar sig och den infaller redan onsdag 13 maj. Det är dagen då tre ny hästar kan bli klara för Elitloppet 2020.

#39 - ALLT PÅ EN OCH SAMMA GÅNG

Ja, var ska man börja? Den senaste veckan har det hänt så mycket att man kan tro att det har gått ett halvår.

#38 - FULLT FOKUS PÅ ELITLOPPET

Det skulle vara fullt fokus på Elitloppet i den här podden. Det blev i alla fall en del fokus på Elitloppet.

#37 - UPPOCHNERVÄNDA ELITLOPPSODDS

Det här är "måstelyssning" för dig som gillar Elitloppet. Vi går igenom förtidsoddsen och det har skett enorma förändringar. Inte minst när det gäller Guldbjörkens segrare Next Direction.

#36 - ELITLOPPET ARRANGERAS SOM PLANERAT

Solvalla har beslutat att Elitloppet 2020 traditionsenligt, och som tidigare planerat, kommer att arrangeras den sista helgen i maj. I det här avsnittet går vi in på varför vi har tagit beslutet och vad det innebär för publik och aktiva.

#35 - KANONERNA PÅ SUNDBYHOLM

I förra avsnittet utnämnde vi Disco Volante till Sveriges bästa häst just nu. Man kan nästan tro att Sorbet lyssnade på oss för samma kväll gjorde han en makalös årsdebut på Sundbyholmstravet.

#34 - ÄR HAN SVERIGES BÄSTA HÄST?

Helgen bjöd på fantastiska tävlingar på Solvalla, men tyvärr även en olycka. Vi går igenom de största händelserna från fredagen och lördagen och frågar oss även om Disco Volante är Sveriges bästa häst.

#33 - MER PRAT OM CORONAVIRUSET

Vi har upplevt ännu en vecka där det nya coronaviruset håller ett järngrepp om oss. Naturligtvis måste vi reflektera över vilka reaktioner vi sett i travsporten efter rapporteringen.

#32 - TRAVSPORTEN OCH CORONAVIRUSET

Hela världen påverkas av det nya coronaviruset och travsporten är inget undantag.

#31 - FÖRSTA ELITLOPPSHÄSTEN

Efter en säker seger i Criterium de Vitesse i Cagnes-Sur-mer blev den italienske stjärnhästen Vivid Wise As inbjuden till Elitloppet.

#30 - HUR NÅR VI SAMSYN?

Anders är tillbaka från USA och han rapporterar om hur resan har varit. Dessutom får han berätta om en ny spännande långväga elitloppskandidat som skulle kunna bli aktuell för sista helgen i maj.

#29 - HUR MÅR ALICE?

I söndags hade vi en obehaglig olycka i dagens andra montélopp. Alice Molin skadades och fick lämna Solvalla i ambulans.

#28 - SVANTE BÅTH DEL 2

Nu fortsätter vår intervju med Svante Båth och vi har massvis av frågor.

#27 - MÄSTERKOCKEN SVANTE BÅTH

Vad travtränare Svante Båth kan åstadkomma på en travbana vet vi redan, men hur är hans talanger i köket?

#26 - NYA ODDS PÅ ELITLOPPSVINNAREN

I början av november 2019 hade vi en genomgång av ATG:s långtidsspel till Elitloppet. Ett kvartal senare går vi igenom de nya oddsen och kan konstatera att det är en del förändringar. Hur värderar Elitloppsgeneral Anders Malmrot oddsen på hästarna i "hans" inbjudningslopp? Det får vi svar på i dagens avsnitt.

#25 - PRIX D'AMERIQUE, ELITLOPPET OCH GALNA SKRATT

Prix d'Amerique 2020 är avgjort och det blev ett lopp att minnas en lång tid framöver. Anders Malmrot var på plats och berättar om sina intryck från helgen och delar även med sig av sina tankar inför Elitloppet 2020.

#24 - ANDERS STRÖM DEL 2

Här kommer den andra delen med Anders Ström. Förra veckan pratade vi om Anders bakgrund och om hur han blev en dominant inom spelindustrin. Har du inte hört det så börja med att lyssna in EP23.

#23 - ANDERS STRÖM DEL 1

Efter juluppehåll är Solvalla podcast tillbaka och vi rivstartar med att bjuda in entreprenören, hästägaren och uppfödaren Anders Ström som gäst.

#22 - SPARPAKETET

Det här är det sista avsnittet innan ett kort juluppehåll. Travsporten ska spara 80 miljoner kronor nästa år. Hur ser sparpaketet ut och vad innebär det specifikt för Solvalla? Vi gör ett försök att redogöra för den information som vi har fått till oss.

#21 - CATARINA LUNDSTRÖM

I det här avsnittet får vi sällskap av Catarina Lundström. Cattis har nyligen avslutat sin licens och då vill vi passa på att prata om hennes karriär inom travsporten. Allt från hur det började i Östersund och hur hon sedan blev proffs på Solvalla.

#20 - HÄSTEN BESTÄMMER REGELVERKET

Förra veckan presenterades ett par utvecklingsidéer för travsporten som vi tyckte kunde vara roliga att undersöka vidare. Det har vi gjort och i det här avsnittet presenterar vi den respons vi fått.

#19 - LÅT SPORTEN VARA EN SPORT!

En stor del av det här avsnittet handlar om frågan vi väckte förra vecka; vad kan vi göra för att utveckla travsporten? Vi går igenom några förslag som kommit in och även en del saker som vi gått runt och tänkt på.

Foto: TR Media

#18 - TRAVSPORTENS UTVECKLING

Vad kan vi göra för att utveckla travsporten? Vi väcker frågan och startar samtidigt en ny diskussionspunkt som handlar om 10 punkter för en bättre travsport.

Timo Nurmos och Margareta Wallenius Kleberg

#17 - TOTAL SOLVALLADOMINANS

Solvalla dominerade helgens Breeders' Crown-finaler totalt. Vi reflekterar över loppen och försöker att kombinera myskänsla med referat från Sundbyholm.

#16 - HEN VINNER ELITLOPPET

Anders befinner sig på vägarna mellan Östersund och Stockholm och får därför vara med på telefon.

#15 - SÅ MYCKET POWER

I semifinalerna till Breeders' Crown i söndags imponerade Kriteriesegraren Power på nytt. Han får naturligtvis en välförtjänt hyllning i podden. Men det är mer "power" än så i veckans avsnitt.

#14 - ST:S NYA VD MARIA CROON

Vi pratar med Maria Croon som är ny vd på Svensk Travsport. Maria berättar både om sin bakgrund och om hur det har varit de första veckorna på nya jobbet.

Milliondollarrhyme

#13 - CHRISTIAN EFTER SM-GULDET

Christian Olofsson, som är en av ägarna till Milliondollarrhyme, berättar om SM-guldet i lördags och om sitt hästägarliv.

Marcus Melander

#12 - MARCUS MELANDER GRÄVER GULD

I det här programmet gästas vi av den svenske travtränaren Marcus Melander som just nu gör succé i USA. Marcus har under året haft enorma framgångar och har hittills över 4,3 miljoner dollar inkört.

Svenskt Trav-Kriterium

#11 - KRITERIET FLYTTAR

Vi presenterar en helt färsk nyhet om Kriteriets framtid och ser naturligtvis även tillbaka på årets Kriteriehelg.

Kriteriehelgen

#10 - KRITERIEHELGENS UTROPSTECKEN

Anders är tyvärr ledig idag så håll tillgodo med enbart två programledare. Markus kom precis från ett möte som gjort honom en aning upprörd. Det blir därför en hyfsat lång monolog om hur något enkelt kan vara så svårt.

Lutfi Kolgjini

#9 - LUTFI KOLGJINI TALAR UT

Förra veckan spekulerade vi om varför Lutfi Kolgjini planerar att sluta som uppfödare och travtränare. Den här veckan behöver vi inte spekulera för vi har med honom på telefon i ett långt och omfattande samtal.

Lutfi Kolgjini

#8 - VARFÖR SLUTAR LUDDE

Ja, vad ska man säga? Att hålla sig för skratt är onekligen inte vår paradgren. Efter en kaosartad inledning där vi med all önskvärd tydlighet vill understryka att vi inte skrattar åt Lutfi Kolgjini, så fick vi ändå ihop ett program.

Svenskt Travderby

#7 - EFTERSNACK FRÅN DERBYHELGEN

Solvallahästarna gjorde succé i Derbystoet och Svenskt Travderby i söndags.

Åsa Elmroth

#6 - NÄR ÅSA MÖTTE PRINCE

Åsa Elmroth gästar Solvalla Podcast och berättar om när hon träffade Prince - du vet han med Purple Rain.

Daniel Redén, kuskens betydelse

#5 - VAD BETYDER KUSKEN?

Idag pratar vi med Daniel Redén för att försöka reda ut kuskens betydelse i ett lopp.

Jubileumspokalen Who's Who

#4 - INFÖR JUBILEUMSPOKALEN

Nu är sommarsemestern över och siktet är inställt på Jubileumspokalen. Det blir en del snack om både startlistor och evenemang men också en frågesport: "Vad vet Anders och Jörgen om fem"?

Voltstart

#3 - RÄTT SPÅR I VOLTEN

Markus berättar vad som fått honom att lita på Erik Adielsson i voltstart, men varken Jörgen eller Anders tror på hans berättelse.

Solvalla

#2 - DET GLADA 80-TALET

Nu kommer uppföljaren till "Inför Elitloppet - Elitloppspodden" i Solvalla Podcast.

Elitloppet invigning

#1 - INFÖR ELITLOPPET 2019 - ELITLOPPSPODDEN

Snart är det äntligen Elitloppshelg på Solvalla. Den 24 till 26 maj smäller det.

SOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport och ligger i Bromma i norra Stockholm. Travbanan har plats för 35 000 gäster och arrangerar varje år Elitloppet, ett av världens största travlopp. På anläggningen arrangeras också många event, mässor och konferenser. Solvalla drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se