fbpx

SOLVALLA PODCAST

Solvalla Podcast finns i din favoritapp för poddar och vi sänder även live med aktuella gäster på onsdagar kl. 14.00. Livesändningen ser du på facebook.com/solvalla och youtube.com/solvallatravbana.

Prenumerera gärna och ge betyg och kommentarer. Nedan hittar du länkar till några vanliga podcast-spelare samt vårt poddarkiv.

#104 INFÖR DRÖMHELGEN MED NORDSTRÖM, REDÉN, LILJENDAHL OCH COLLANDER

Det blir fantastiska tävlingar den 26-27 november här på Solvalla. Vi låter telefonerna jobba och pratar med tränarna till några av helgens mest spännande hästar.

#103 SVENSKFÖTT - VAD ÄR DET, OCH VAD HÄNDER NU?

Lördag 13 november röstade medlemmarna för att ASVT ska arbeta för hårdare krav på att räknas som svenskfödd. Det har varit en lång debatt inför omröstningen och båda sidor har lagt fram goda argument. Men vad innebär det?

#102 ROBERT KARLSSON - FÖRSTA TIDEN SOM SPORTECHEF PÅ SVENSK TRAVSPORT

Det har gått ungefär två månader sedan Robert Karlsson tog plats i "heta stolen" som sportchef på Svensk Travsport.

#101 FRÅGELÅDAN – HÄR FINNS SVAREN

Efter hundra avsnitt öppnar Solvalla Podcast frågelådan. Vi reder ut de nya maningsreglerna tillsammans med Solvallas måldomare Björn Wikander och svarar även på om det finns några frågetecken runt kriteriesegrarens prispengar.

#100 HANS-OWE SUNDBERG - SUMMERAR KARRIÄREN

Efter nästan 60 år inom travsporten väljer Hans-Owe Sundberg att till nyår lämna in licensen.

#99 JOHAN LINDBERG - RAPPORTER FRÅN MAKTENS KORRIDORER

Det har gått ungefär två och ett halvt år sedan Johan Lindberg slutade som generalsekreterare på Svensk Travsport. Hur var tiden på travsportens mest utsatta position?

#98 MATS E DJUSE – HETASTE UNGA KUSKEN JUST NU

Trea i Allsvenska körsvensligan och nummer ett bland kuskar under 25 år. Det går bra nu för Mats E Djuse. I det här avsnittet får vi lära känna Mats genom ett gäng lyssnarfrågor på Facebook och YouTube om livet och travet.

#97 ÖRJAN KIHLSTRÖM – ÖVERÖST AV FRÅGOR

Örjan Kihlström segrade i Svenskt Trav-Kriterium med Daniel Redéns Francesco Zet. Örjan berättar om den klassiska segern och får även fullt med frågor via Facebook och YouTube. Här får du en chans att lära känna nya sidor av "Gubben i lådan".

#96 TIMO NURMOS OCH BJÖRN RÖCKLINGER INFÖR KRITERIEHELGEN

Kriteriehelgen står för dörren och vi ringer upp två heta tränare – Timo Nurmos och Björn Röcklinger.

#95 FREDRIK WALLIN – ALLTID MED STJÄRNSTON I STALLET

Gävletränaren Fredrik Wallin är aktuell efter att ha kvalat in fina Identity till Svenskt Trav-Oaks. Fredrik berättar även om sin verksamhet, sina hästar, auktionsköp och Frankrike. Vi pratar speciellt om stjärnstona Activated, Inga In Heaven och Sayonara.

#94 DERBYSEGERN OCH UTTAGNINGARNA TILL KRITERIET OCH OAKS

Calgary Games Derbyseger är vad alla pratar om just nu. Vi ringer upp Fredrica Sandberg och gratulerar till segern. Fredrica berättar om den krokiga vägen till derbyt som bland annat gått via en strykning i kriterieuttagningarna.Solvalla-amatören Sara Norrström har en häst på träningslistan, men det är inte vilken häst som helst. I Solvalla Podcast berättar hon om fine treårige Glen vars nästa uppgift är Kriterieuttagningarna. Sex miljonärer startar i uttagningarna på fredag – tre av dem kommer från Per Nordströms stall. Per berättar om de satsningar han gjort på en ny gård som banat vägen för enorma unghästframgångar.

#93 ERIK ADIELSSON – 10.000 SKÄL ATT VARA STOLT

Erik Adielsson gästar Solvalla podcast. I förra veckan passerade han 10.000 körda lopp utan avstängning, senaste gången han drabbades var Hugo Åbergs Memorial – 2011!

#92 MAGNUS DJUSE - AETOS, KLOCKAN OCH KLARTECKEN

Ingen har kört fortare över medeldistans i Sverige än vad Magnus A Djuse gjorde med Aetos Kronos när han förra veckan vann Jubileumspokalen. Han sammanfattar loppet i Solvalla Podcast.

#91 JOHAN UNTERSTEINER – DRÖMLIVET PÅ DRÖMGÅRDEN

Jubileumspokalen står för dörren och Johan Untersteiner har fyrfaldige miljonären Guzz Mearas till start. Men travfesten började redan på tisdagen med Solvalla Yearling Sales 2021.

#90 ANDREAS LÖVDAL – LÄRLING PÅ CHAMPIONATJAKT

Solvalla Podcast är tillbaka efter sommarpaus och gästas av lärlingen Andreas Lövdal som tagit flera steg på utvecklingskurvan och i dagsläget utmanar självaste Ulf Ohlsson om championtiteln i Eskilstuna.
Lövdal berättar om likheter och skillnader hos sina arbetsgivare Timo Nurmos och Jerry Riordan och varför han en gång i tiden valde Sverige.

#89 ULF OHLSSON – EN SCHYSST CHAMPION!

Solvalla Podcast gästas av Sverige segerrikaste kusk, Ulf Ohlsson. Han är allsvensk champion sedan 2016 och samlar banchampionat på pärlband.
Ohlsson berättar om sin vardag, om hur man orkar köra lopp 75 dagar i följd och varför han däremot inte har något sug att köra i Frankrike.

#88 – READLY ROLF OCH TVÄRNIT PÅ E4

Solvalla Podcast bygger upp inför Prix Readly Express nästa onsdag. Readly Express-ägaren Rolf Andersson gästar och berättar om hur man ersätter en av världens bästa tävlingshästar med ett avelsintresse som går utanpå det mesta. Rolf har loggat in och kollat in 500 av Readly Express avkommor!

#87 – ELITLOPPET; NEDSNACK 2021 OCH UPPSNACK 2022!

Elitloppshelgen är till ända och i Solvalla Podcast görs ett försök att insupa alla prestationer, känslor och så pratas det om den där tomheten som uppstår dagen efter. Men vi börjar förstås snacka upp 2022! Jörgen Forsberg, Anders Malmrot och Ola Lernå finns i studion denna vecka. 

#86 - ERIK, ÖRJAN, BJÖRN OCH JOHAN OM ELITLOPPET

Solvalla Podcast förgylls denna vecka med gäster via Alexander Graham Bells fantastiska uppfinning.
Jörgen Forsberg, Anders Malmrot och Ola Lernå snackar Elitlopp, bland annat med Björn Goop, Erik Adielsson, Johan Untersteiner och Örjan Kihlström.

#85 – NÄR REDÉN LADE IN EN TREVARE

Daniel Redén är gästen i Solvalla podcast med Jörgen Forsberg och Anders Malmrot som ankare. Dessutom med Ola Lernå som gästprogramledare.

#84 – TVÅ HUNDAR MEN BÅTH HAR BARA EN VOVVE

Svante Båth gästar Solvalla Podcast med Jörgen Forsberg och Anders Malmrot på plats. Istället Markus Myron hoppar Ola Lernå in som gästprogramledare.

#83 - ALLA BORDE VARA SOM ANNA-KARIN RUNDQVIST

Alla gillar Anna-Karin och om du inte visste varför innan så kommer du göra det efter det här avsnittet. Vi pratar om travet, familjeföretaget, hästarna, hästägarna, musiken, roligaste segern, största loppet, resorna och girafferna.

#82 - PETER G NORMAN TRIVS MED TRAVLIVET

Peter G Norman gästar Solvalla Podcast och det märks att "PG" är en kille som trivs med travlivet.

#81 - JENNIFER PERSSON BRINNER FÖR MONTÉSPORTEN

En av Sveriges bästa montéryttare gästar podden. Jennifer Persson brinner för montén och berättar i Solvalla Podcast om sin bakgrund, sina åsikter om sporten, tipsen till den som vill börja och naturligtvis om loppet hon helst vill vinna.

#80 - RIKARD N SKOGLUND KÖR SÅ DET RYKER

I söndags hade Robert Karlsson en riktig skräckupplevelse när han framför TV:n fick se sin ögonsten Pleasure For Cash falla genom fältet och tas ur loppet.

#79 - HUR MÅR PLEASURE FOR CASH?

I söndags hade Robert Karlsson en riktig skräckupplevelse när han framför TV:n fick se sin ögonsten Pleasure For Cash falla genom fältet och tas ur loppet.

#78 – KENNETH HAUGSTAD OCH FAVORITHÄSTEN

Vi får lära känna Kenneth Haugstad som berättar vad han lärt sig av sina tidigare arbetsgivare, hur livet var som catch driver, de största segrarna, vad som är viktigt i livet och naturligtvis också om äventyren med Heavy Sound.

#77 - PER LENNARTSSON VILL HA GLADA HÄSTAR

Per Lennartsson gästar Solvalla Podcast och berättar om sin syn på hästar och träning. Vi tittar på stallet som i år har en större andel unghästar än i fjol, men fortsatt härliga veteraner som Nappa Scar och Order to Fly.

#76 – ROGER WALMANN – VÅR FÖRSTA LIVEGÄST

Solvalla Podcast växlar upp och går live. Premiärgäst för liveprogrammet är travtränare Roger Walmann som berättar om sin karriär och sina hästar. Lita på att det blir en blandning av klokheter och härliga skratt.

#75 - SÅ LYCKAS DU SOM UPPFÖDARE

Nu börjar de första fölen komma och vi ringer till Johan Hellander på Menhammar Stuteri för att ta reda på varför Menhammar år efter år är Sveriges mest framgångsrika uppfödare av travhästar. Johan utvecklar sin syn på uppfödning och avslutar med att ge oss tre konkreta uppfödartips.

#74 - TIMO NURMOS GÄSTAR

Timo Nurmos har inlett året strålande och står i en klass för sig just nu. I Solvalla Podcast berättar Timo om sin träningsfilosofi och verksamhet. Han förklarar även hur hans rörelse lyckas kombinera framgångar i unghästloppen med lopp för den äldre eliten.

#73 - PETTER JOHANSSON GÄSTAR

Svensk Travsports sportchef Petter Johansson lämnar sin post efter sju år. Ny destination blir ATG. Vi pratar om hur åren har varit, vad han är mest stolt över och om vad som varit tufft.

#72 - VAD ÄR EN BRA BANA?

Få saker debatteras så mycket internt i sporten som banans beskaffenhet. Vi får besök av Solvallas banmästare Markus Peterson som berättar om sin vardag och förklarar hur arbetet med banan går till.

#71 - BJÖRN GOOP VINNER SITT TREDJE PdA

Under de senaste fyra åren har Björn Goop vunnit Prix d'Amerique tre gånger. Som svensk är det nästan svårt att ta in.

#70 - SVANTE STOCKSELIUS GÄSTAR

Vi ringer upp Svante Stockselius som har en spännande vecka framför sig när hans stjärntravare Power startar i Prix d'Amerique på söndag.

#69 - RÄTT NOMINERINGAR?

Nomineringarna till Årets Häst-galan är ute och vi går igenom alla kategorier. Vi är extra glada för att hela 19 av 40 nominerade har Solvalla som hemmabana. Bland annat Diana Zet som tävlar i tre olika kategorier: Årets Fyraåring, Årets Sto och Årets Häst.

#68 - SPÅKULAN

Kan någon utmana Örjan Kihlström och Jorma Kontio? Vem av tränarna har mest nytta av de nya reglerna? Är Åsa Svenssons rekord från 2012 nåbart 2021? Är det behagligt eller obehagligt att må illa? Det och mycket mer tar vi upp i Solvalla Podcast.

#67 - STIG H JOHANSSON DEL 2

Vi fortsätter att prata med Stig H Johansson. Bland annat om några av hans profilhästar och om några av de största segrarna.

#66 - STIG H JOHANSSON DEL 1

Stig H Johansson gästar Solvalla Podcast i (minst) två avsnitt. I det första avsnittet får vi ta del av Stigs unga år och den lärorika tiden hos Stig Engberg.

#65 - ELLINOR WENNEBRING GÄSTAR

Årets Nordinstipendie går till Ellinor Wennebring som har haft ett enastående år med sina passhästar. Det firar vi genom att ringa upp Ellinor och prata med henne om livet som hästskötare i ett av världens mest framgångsrika travstall.

#64 - UNTERSTEINER OM OPEN STRETCH

I det här avsnittet pratar vi om variation mellan de svenska travbanorna.

#63 - BÄSTA POSITIONEN I LOPPET

Kusktalangerna Ida Riesterer, Mats E Djuse och Magnus A Djuse berättar om vilka positioner de helst väljer i loppen (ledningen undantagen).

#62 - TORBJÖRN JANSSON GÄSTAR

Över 1 500 segrar som tränare och snart 4 600 vunna lopp i sulkyn. Många segrar i såväl svenska som internationella storlopp. Den ende som har lyckats med att segra på Sveriges alla 33 travbanor. Utsedd till Travets Hedersambassadör och invald i Travsportens Hall of fame. Torbjörn Jansson gästar Solvalla Podcast.

#61 - ADIELSSON, UNTERSTEINER OCH SJÖSTRÖM OM ANDRA YTTER

Är det skillnad på positionen andra ytter i dag jämfört med för 15 år sedan? Vi ställer frågan till tre toppkuskar som alla ger sin syn på saken.

#60 - STEFAN MELANDER OM NUNCIO

Nuncio får ett eget lopp på Solvalla och då passar vi på att ta ett snack med Stefan "Tarzan" Melander.

#59 - ANDERS ERIKSSON GÄSTAR

Anders Eriksson har under de senaste åren varit en av Sveriges mest lovande lärlingar. Nu har han bestämt sig för att stå på egna ben.

#58 - JAN-OLOV PERSSON OM JÄRVSÖFAKS

Välkommen att lyssna på en och en halv timmes travhistoria. I det här specialavsnittet så berättar Jan-Olov Persson öppenhjärtigt historien om Järvsöfaks. Lyssna!

#57 - KRISTIN RIISE ÖDEGÅRD GÄSTAR

Nu startar det franska vintermeetinget och vad passar då bättre än att ha Kristin Riise Ödegård som gäst?

#56 - OLA LERNÅ GÄSTAR

Få, om ens någon, kan matcha Ola Lernås cv inom travsporten. Han har helt enkelt sysslat med det mesta.

#55 - CLAES SJÖSTRÖM GÄSTAR

Nu är nedräkningen igång mot den tusende kusksegern för Claes Sjöström. Med bara en handfull segrar kvar så ringer vi till Claes för en statuskoll. Vi passar även på att fråga om hans bakgrund, karriär och framtidsplaner. Dessutom får vi ett överraskande svar på hans gladaste minne från March of Dimes.

#54 - ELMROTH, ORDVITSAR OCH ÖPPEN BISTRO

Äntligen kan vi välkomna publik i Bistron på tävlingsdagar igen. På fredag 9 oktober är det nyöppning under ordnade former. I det här avsnittet får du information om vad som gäller när vi tävlar.

#53 - LENNART ÅGREN GÄSTAR

Han är en av Sveriges största hästägare och i lördags fick han vinna Svenskt Trav-Kriterium med den egna uppfödningen Brambling.

#52 - REIJO LILJENDAHL GÄSTAR

Vi får en inblick i Reijo Liljendahls liv och karriär. Allt från uppväxter i Helsingfors till tiden hos Stig H Johansson och därefter den egna träningsrörelsen.

#51 - JASMINE ISING GÄSTAR

Hon gör succé som travtränare i år med 18 segrar på 64 starter och nästan 1,8 miljoner intjänat. Just nu är hon högaktuell efter att ha kvalat in Ester Wibb till Svenskt Trav-Oaks.

#50 - KIM MOBERG GÄSTAR

En av Sveriges skickligaste och mest framgångsrika unga kuskar gästar Solvalla Podcast.

#49 - JÖRGEN RASAR

Tävlingsplaneringen 2021 för travsporten i Sverige är i full gång och som vanligt väcker förändringarna känslostormar. Exempelvis så får storbanorna Solvalla, Åby och Jägersro tillsammans 13 dagar färre jämfört med i år. Varför är det så och hur har det förankrats? Solvallas vd Jörgen Forsberg har sin tydliga syn på saken.

#48 - ÖRJAN KIHLSTRÖM GÄSTAR

Vi ringer upp Örjan Kihlström som laddar upp inför derbyuttagningarna på Jägersro.

#47 - BJÖRN GOOP GÄSTAR

Vi tar ett snack med Björn Goop om hur man känner igen en bra kusk, taktik och feeling i löpkörning, tävlandet i Frankrike, den egna träningsrörelsen, om det är roligast att köra lopp eller att träna, Jubileumspokalskvällen, att anpassa tävlandet efter coronapandemin och om han gillar surströmming.

#46 - TILLBAKA

Solvalla Podcast är tillbaka efter sommaruppehållet och vi ägnar en hel del tid åt sommarens största segrar.

#45 - SNART SOMMARUPPEHÅLL

Här är sista avsnittet innan vi tar ett sommaruppehåll. Därför är det fulladdat med sommarlåtar och sommarprat.

#44 - EFTERSPELET

Dur och moll. Förra veckans berg-och-dalbana liknar inget annat. Och precis innan vi skulle spela in det här avsnittet fick vi en så rolig nyhet att det är omöjligt att inte dra på smilbanden.

#43 - DANIEL REDÉN OM ELITLOPPET

Man kunde nästan tro att Sverige skulle svämma över när man läste och hörde om alla tårar som fälldes efter Propulsions seger i Elitloppet 2020.

#42 - ÄNTLIGEN ELITLOPPET!

Elitloppsfälten är lottade och klara och allt borde vara frid och fröjd men det finns ett smolk i glädjebägaren - r*vhattarna.

#41 - VAD ÄR STÖRST I SOLVALLAS HISTORIA?

Nu är det inte långt kvar till Elitloppssöndagen som dessutom är Solvallas 6000:e tävlingsdag. Under veckan har vi haft inlägg i våra sociala medier där vi bett er nominera de största ögonblicken i Solvallas historia.

#40 - DEN VIKTIGA DAGEN

En av årets mest spännande dagar närmar sig och den infaller redan onsdag 13 maj. Det är dagen då tre ny hästar kan bli klara för Elitloppet 2020.

#39 - ALLT PÅ EN OCH SAMMA GÅNG

Ja, var ska man börja? Den senaste veckan har det hänt så mycket att man kan tro att det har gått ett halvår.

#38 - FULLT FOKUS PÅ ELITLOPPET

Det skulle vara fullt fokus på Elitloppet i den här podden. Det blev i alla fall en del fokus på Elitloppet.

#37 - UPPOCHNERVÄNDA ELITLOPPSODDS

Det här är "måstelyssning" för dig som gillar Elitloppet. Vi går igenom förtidsoddsen och det har skett enorma förändringar. Inte minst när det gäller Guldbjörkens segrare Next Direction.

#36 - ELITLOPPET ARRANGERAS SOM PLANERAT

Solvalla har beslutat att Elitloppet 2020 traditionsenligt, och som tidigare planerat, kommer att arrangeras den sista helgen i maj. I det här avsnittet går vi in på varför vi har tagit beslutet och vad det innebär för publik och aktiva.

#35 - KANONERNA PÅ SUNDBYHOLM

I förra avsnittet utnämnde vi Disco Volante till Sveriges bästa häst just nu. Man kan nästan tro att Sorbet lyssnade på oss för samma kväll gjorde han en makalös årsdebut på Sundbyholmstravet.

#34 - ÄR HAN SVERIGES BÄSTA HÄST?

Helgen bjöd på fantastiska tävlingar på Solvalla, men tyvärr även en olycka. Vi går igenom de största händelserna från fredagen och lördagen och frågar oss även om Disco Volante är Sveriges bästa häst.

#33 - MER PRAT OM CORONAVIRUSET

Vi har upplevt ännu en vecka där det nya coronaviruset håller ett järngrepp om oss. Naturligtvis måste vi reflektera över vilka reaktioner vi sett i travsporten efter rapporteringen.

#32 - TRAVSPORTEN OCH CORONAVIRUSET

Hela världen påverkas av det nya coronaviruset och travsporten är inget undantag.

#31 - FÖRSTA ELITLOPPSHÄSTEN

Efter en säker seger i Criterium de Vitesse i Cagnes-Sur-mer blev den italienske stjärnhästen Vivid Wise As inbjuden till Elitloppet.

#30 - HUR NÅR VI SAMSYN?

Anders är tillbaka från USA och han rapporterar om hur resan har varit. Dessutom får han berätta om en ny spännande långväga elitloppskandidat som skulle kunna bli aktuell för sista helgen i maj.

#29 - HUR MÅR ALICE?

I söndags hade vi en obehaglig olycka i dagens andra montélopp. Alice Molin skadades och fick lämna Solvalla i ambulans.

#28 - SVANTE BÅTH DEL 2

Nu fortsätter vår intervju med Svante Båth och vi har massvis av frågor.

#27 - MÄSTERKOCKEN SVANTE BÅTH

Vad travtränare Svante Båth kan åstadkomma på en travbana vet vi redan, men hur är hans talanger i köket?

#26 - NYA ODDS PÅ ELITLOPPSVINNAREN

I början av november 2019 hade vi en genomgång av ATG:s långtidsspel till Elitloppet. Ett kvartal senare går vi igenom de nya oddsen och kan konstatera att det är en del förändringar. Hur värderar Elitloppsgeneral Anders Malmrot oddsen på hästarna i "hans" inbjudningslopp? Det får vi svar på i dagens avsnitt.

#25 - PRIX D'AMERIQUE, ELITLOPPET OCH GALNA SKRATT

Prix d'Amerique 2020 är avgjort och det blev ett lopp att minnas en lång tid framöver. Anders Malmrot var på plats och berättar om sina intryck från helgen och delar även med sig av sina tankar inför Elitloppet 2020.

#24 - ANDERS STRÖM DEL 2

Här kommer den andra delen med Anders Ström. Förra veckan pratade vi om Anders bakgrund och om hur han blev en dominant inom spelindustrin. Har du inte hört det så börja med att lyssna in EP23.

#23 - ANDERS STRÖM DEL 1

Efter juluppehåll är Solvalla podcast tillbaka och vi rivstartar med att bjuda in entreprenören, hästägaren och uppfödaren Anders Ström som gäst.

#22 - SPARPAKETET

Det här är det sista avsnittet innan ett kort juluppehåll. Travsporten ska spara 80 miljoner kronor nästa år. Hur ser sparpaketet ut och vad innebär det specifikt för Solvalla? Vi gör ett försök att redogöra för den information som vi har fått till oss.

#21 - CATARINA LUNDSTRÖM

I det här avsnittet får vi sällskap av Catarina Lundström. Cattis har nyligen avslutat sin licens och då vill vi passa på att prata om hennes karriär inom travsporten. Allt från hur det började i Östersund och hur hon sedan blev proffs på Solvalla.

#20 - HÄSTEN BESTÄMMER REGELVERKET

Förra veckan presenterades ett par utvecklingsidéer för travsporten som vi tyckte kunde vara roliga att undersöka vidare. Det har vi gjort och i det här avsnittet presenterar vi den respons vi fått.

#19 - LÅT SPORTEN VARA EN SPORT!

En stor del av det här avsnittet handlar om frågan vi väckte förra vecka; vad kan vi göra för att utveckla travsporten? Vi går igenom några förslag som kommit in och även en del saker som vi gått runt och tänkt på.

Foto: TR Media

#18 - TRAVSPORTENS UTVECKLING

Vad kan vi göra för att utveckla travsporten? Vi väcker frågan och startar samtidigt en ny diskussionspunkt som handlar om 10 punkter för en bättre travsport.

Timo Nurmos och Margareta Wallenius Kleberg

#17 - TOTAL SOLVALLADOMINANS

Solvalla dominerade helgens Breeders' Crown-finaler totalt. Vi reflekterar över loppen och försöker att kombinera myskänsla med referat från Sundbyholm.

#16 - HEN VINNER ELITLOPPET

Anders befinner sig på vägarna mellan Östersund och Stockholm och får därför vara med på telefon.

#15 - SÅ MYCKET POWER

I semifinalerna till Breeders' Crown i söndags imponerade Kriteriesegraren Power på nytt. Han får naturligtvis en välförtjänt hyllning i podden. Men det är mer "power" än så i veckans avsnitt.

#14 - ST:S NYA VD MARIA CROON

Vi pratar med Maria Croon som är ny vd på Svensk Travsport. Maria berättar både om sin bakgrund och om hur det har varit de första veckorna på nya jobbet.

Milliondollarrhyme

#13 - CHRISTIAN EFTER SM-GULDET

Christian Olofsson, som är en av ägarna till Milliondollarrhyme, berättar om SM-guldet i lördags och om sitt hästägarliv.

Marcus Melander

#12 - MARCUS MELANDER GRÄVER GULD

I det här programmet gästas vi av den svenske travtränaren Marcus Melander som just nu gör succé i USA. Marcus har under året haft enorma framgångar och har hittills över 4,3 miljoner dollar inkört.

Svenskt Trav-Kriterium

#11 - KRITERIET FLYTTAR

Vi presenterar en helt färsk nyhet om Kriteriets framtid och ser naturligtvis även tillbaka på årets Kriteriehelg.

Kriteriehelgen

#10 - KRITERIEHELGENS UTROPSTECKEN

Anders är tyvärr ledig idag så håll tillgodo med enbart två programledare. Markus kom precis från ett möte som gjort honom en aning upprörd. Det blir därför en hyfsat lång monolog om hur något enkelt kan vara så svårt.

Lutfi Kolgjini

#9 - LUTFI KOLGJINI TALAR UT

Förra veckan spekulerade vi om varför Lutfi Kolgjini planerar att sluta som uppfödare och travtränare. Den här veckan behöver vi inte spekulera för vi har med honom på telefon i ett långt och omfattande samtal.

Lutfi Kolgjini

#8 - VARFÖR SLUTAR LUDDE

Ja, vad ska man säga? Att hålla sig för skratt är onekligen inte vår paradgren. Efter en kaosartad inledning där vi med all önskvärd tydlighet vill understryka att vi inte skrattar åt Lutfi Kolgjini, så fick vi ändå ihop ett program.

Svenskt Travderby

#7 - EFTERSNACK FRÅN DERBYHELGEN

Solvallahästarna gjorde succé i Derbystoet och Svenskt Travderby i söndags.

Åsa Elmroth

#6 - NÄR ÅSA MÖTTE PRINCE

Åsa Elmroth gästar Solvalla Podcast och berättar om när hon träffade Prince - du vet han med Purple Rain.

Daniel Redén, kuskens betydelse

#5 - VAD BETYDER KUSKEN?

Idag pratar vi med Daniel Redén för att försöka reda ut kuskens betydelse i ett lopp.

Jubileumspokalen Who's Who

#4 - INFÖR JUBILEUMSPOKALEN

Nu är sommarsemestern över och siktet är inställt på Jubileumspokalen. Det blir en del snack om både startlistor och evenemang men också en frågesport: "Vad vet Anders och Jörgen om fem"?

Voltstart

#3 - RÄTT SPÅR I VOLTEN

Markus berättar vad som fått honom att lita på Erik Adielsson i voltstart, men varken Jörgen eller Anders tror på hans berättelse.

Solvalla

#2 - DET GLADA 80-TALET

Nu kommer uppföljaren till "Inför Elitloppet - Elitloppspodden" i Solvalla Podcast.

Elitloppet invigning

#1 - INFÖR ELITLOPPET 2019 - ELITLOPPSPODDEN

Snart är det äntligen Elitloppshelg på Solvalla. Den 24 till 26 maj smäller det.

SOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport och ligger i Bromma i norra Stockholm. Travbanan har plats för 35 000 gäster och arrangerar varje år Elitloppet, ett av världens största travlopp. På anläggningen arrangeras också många event, mässor och konferenser. Solvalla drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-635 91 00
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se