fbpx

SOLVALLA PODCAST

Solvalla Podcast kommer med nya avsnitt på torsdagseftermiddagar och finns i din favoritapp för poddar.

Prenumerera gärna och ge betyg och kommentarer. Nedan hittar du länkar till några vanliga podcast-spelare samt vårt poddarkiv.

#175 ERIKSSON OCH WESTERINK INFÖR ELITLOPPET

Snart Elitloppshelg och vi ringer ett gäng som är laddade till tårna. Kim Eriksson kör sitt första Elitlopp och har en bra känsla för Best Ofdream Trio. Richard Westerink har vunnit Elitloppet tre gånger och känner sig optimistisk med den regerande mästaren Etonnant. Lacke har upplevt fler Elitlopp än de flesta och är otroligt nöjd med helgens startlistor.

#174 GOCCIADORO HAR DUBBLA CHANSER TILL ELITLOPPSSEGER

Det blir en kort men kärnfull podd där vi ringer till Rom för att prata med Alessandro Gocciadoro som precis blivit inbjuden till Elitloppet för andra gången i år. Vi går även igenom inbjudningar till Speedrace och Elitkampen och så ger Lacke oss sköna luringar till V75 på Gävletravet.

#173 MATGEEK, KRITIK OCH USA-NYHETER

Nu är det fullt ös i podden med ett gäng olika gäster. Vi träffar mannen bakom YouTube-succén Matgeek, vi öppnar mejlkorger och svarar på både kritik och frågor, och så ringer vi till USA för att höra om hur Elitloppet tagit sig in i modevärlden.

#172 BABYLYCKA OCH STARTSNABBA SENIORER

Vi slår en signal till Rikard N Skoglund som blev pappa till en liten William alldeles nyligen. Hur funkar det att vara aktiv inom travet och samtidigt småbarnsförälder?

#171 VAD TÄNKER DU PÅ?

Vad är det egentligen som snurrar i skallen på programledartrion? Vi tar reda på det med leken "Vad tänker du på?"

#170 SÅ MINNS VI MARGARETA WALLENIUS-KLEBERG

Ingen har betytt mer för Solvalla och den svenska travsporten än Margareta Wallenius-Kleberg och för oss som jobbar på Solvalla, eller på annat sätt är engagerade i travbanan, så kommer det bli tomt utan henne.

#169 LÄNGSTA SEGERRADEN FRÅN DEBUTEN

Elitloppet har fått en ny officiell låt och den sitter som ett tuggummi. Efter att ha rockat loss till den så ringer vi Mattias Djuse som tränar Winterburn – hästen med Sveriges längsta segerrad från debuten just nu.

#168 VI LADDAR FÖR PÅSKDAGEN

Vi slår en signal till Daniel Redén som börjar lufta stallet under påskveckan och inte minst på påskdagen. Vi kollar också läget med stjärnorna, treårskullen och de nya importerna från USA. Lacke har letat upp några luringar att bygga V75-systemet på och så ringer vi Marcus Lilius och hör hur han mår efter den dramatiska olyckan på Bollnästravet i tisdags.

#167 Kvarka

Kvarka har upptäckts i ett stall på Rommes stallbacke och därmed flyttas deras tävlingar till andra banor. Bland annat kommer STL-omgången på påskdagen att arrangeras av Solvalla istället. Vad är kvarka? Hur kan man undvika det och vad innebär det för hästarna? Hur resonerar man när tävlingar ska flyttas? Det tar vi reda på med hjälp av veterinär Susanne Demmers och Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson. Dessutom gratulerar vi en glad vinnare och så har Lacke lite luringar till Åbys V75.

#166 DAVID NEVES TAR DEBATTEN

David Neves var inte helt nöjd med förra veckans avsnitt och ger oss svar på tal. Det blir ett spännande samtal om att skjuta på starten om spelsystemet går ned, priser i restaurangerna, totoluckor och hur spännande de två första Elitloppsinbjudningarna är. Lacke har pluggat på inför STL-finalerna på lördag och har en "jävla feeling" i V75-avslutningen.

#165 POPULIST - JAVISST!

I det här avsnittet går vi igenom en handfull populistiska utspel som vi ramlat över de senaste veckorna. Eftersom ingen annan vill hålla en nyanserad debatt så anmäler vi oss frivilliga och undersöker motargumenten till det som "alla" tycker. Lacke har läst på inför V75 på Momarken och har en luring som skulle vara stenklar om bara Lacke fick köra själv.

#164 CONRAD LUGAUER - SNART SOLVALLATRÄNARE

Den 1 juni går flyttlasset till Yttersta för Conrad Lugaur och därmed kan han titulera sig Solvallatränare. Vi tar ett snack om anledningen till flytten och dessutom om nyförvärvet Tetrick Wania och de spännande starthästarna på Halmstads V75-omgång. En ursäkt levereras efter förra veckans övertramp och så bjuder pannkakskocken Lacke på nya luringar.

#163 - Håkan Arvidsson om San Moteur

Första Elitloppshästen är klar och det handlar om världsrekordhästen San Moteur. Vi ringer upp ägaren och uppfödaren Håkan Arvidsson som precis kommer från Menhammar där han kört ett jobb med den nyinbjudne Elitloppshästen.

Vi får höra om den i detalj planerade stamtavlan, den lysande tävlingsindividen och den framtida matchningen. Lacke har letat rätt på luringar till V75 på Örebro och så tycker han att AI-roboten ägnar sig åt  vuxenmobbning.

#162 Andreas Lövdal - kusk i form med tränarambitioner

En podd om både ditten och datten när sportchef Anders Malmrot är på semester. Vi ringer upp Andreas Lövdal för att gratulera till en snygg dubbel på Solvalla. "Lövis" berättar även  om planerna på en egen träningsrörelse och hur chanserna ser ut för hans styrningar på Romme på lördag. Hur känner  vi inför ATG:s resultat för 2022 och vad kan det innebära för vår framtid? Vad kan en AI-robot om travsport och V75? Varför har travsporten en uppförandekod? Och sist men inte minst: har Lacke hittat några vinnare?

#161 Auktionen under Kriteriehelgen lever vidare

Efter en veckas uppehåll är Solvalla Podcast tillbaka. Vi har precis släppt en nyhet om att Sweden International Yearling Sale kommer arrangera auktionen under Kriteriehelgen. Vi ringer upp vd Emmelie Arneng för att ta reda på mer. Vi rosar och risar Hästgalan, får lite försmak på Elitloppet och nopterar att Lacke spikar mot chefens häst på V75.

#160 Samuelsson och Sjöström inför STL-finalerna 4 februari

Fina startfält, V75 och en saftig jackpot väntar på lördag 4 februari här på Solvalla. Vi ringer upp Ola Samuelsson och Claes Sjöström för att prata om några av de mest intressanta hästarna. Dessutom bjuder Lacke på luringar.

#159 Daniel Redén med det senaste inför Prix d'Amerique

Daniel Redén är klar med de sista förberedelserna och ger oss senaste nytt inför resan till Paris med Don Fanucci Zet och Honey Mearas.

#158 Jennifer Persson - nyblivet proffs

Vi får sällskap  av Jennifer Persson som sedan årsskiftet är ny proffstränare på Solvalla.

#157 TILL START 2023

Första podden 2023 handlar om trender, nyheter och Prix de Belgique. Lacke bjuder på minnen från Köpenhamn, V75-tips och en analys om varför Putin startat krig.

#156 ROBERT, SVANTE OCH FREDRIK INFÖR ANNANDAGEN

Vi ringer upp Robert Bergh, Svante Båth och Fredrik B Larsson och kollar av läget med deras starthästar på annandagen på Solvalla. 

#155 DANIEL OLSSON OM CALGARY GAMES COMEBACK

Calgary Games värmde i vinterkylan när han glänste i comebacken på Solvalla. Nu är siktet inställt på de stora loppen i Frankrike. Vi ringer upp Daniel Olsson för att få den senaste informationen och får även höra om ett nytt uppdrag som säkert kommer som en nyhet för många.

#154 CALGARY GAMES ÄR TILLBAKA

Det var glädjande nyheter i anmälningslistorna till Solvallas tävlingar 14 december - Calgary Games gör comeback efter 14 månaders uppehåll. Vi pratar naturligtvis mycket om honom och ringer även upp Frankrikereportern Kristin Riise Ödegård som berättar om de franska reaktionerna och hon ger oss även spännande info inför Prix du Bourbonnais.

#153 CHRISTER OTTERSTRÖM – HÄSTÄLSKANDE ENTREPRENÖR

Vi får besök av Christer Otterström som dels är B-tränare på Solvalla men också företagare inom återvinning och hållbarhet i såväl Sverige och USA. Christer berättar om allt från sina hästar till företagen och det stora intresset för... grus.

#152 - JÖRGEN, JERRY, CAMILLA OCH LACKE INFÖR HELGENS TRAVFEST

Solvalla presenterar en riktigt häftig travhelg med start fredag kväll.

#151 MATTIAS DJUSE KÄNNER INGEN FRUSTRATION INFÖR FRUSTRATIONS START PÅ LÖRDAG

Mattias Djuse gästar Solvalla Podcast för att berätta om sin framgångsrika unghästsatsning och om Frustrations kommande final i Svensk Uppfödningslöpning. 

#150 ULRIKA WÄLLSTEDT ÄR SIG SJÄLV I BÅDE GLÄDJE OCH SORG

Vi ringer upp Ulrika Wällstedt som precis kommer från en träff med Sveriges EU-minister. Ulrika bjuder på ett öppenhjärtligt samtal om allt från kallbad till kallblod, hot i sociala medier och historien om egensinnige Sourire Frö.

#149 WILLIAM EKBERG - NYBLIVEN EM-GULDMEDALJÖR

William Ekberg åkte till Mallorca och tog hem lärlings-EM efter en dramatisk poängräkning. 

#148 HANNA FORSLIN VÄNDE MOTGÅNG TILL FRAMGÅNG

Vi får besök av Hanna Forslin som är inne på sitt första år som proffstränare, men tränat hästar har hon gjort hela livet. 

#147 KIM ERIKSSON ÄR SIN EGEN STÖRSTA KRITIKER

Kim Eriksson besöker Solvalla Podcasts studio och berättar om hur han gick från att vara totalt okunnig om hästar till att bli en flitigt anlitad kusk som dessutom har en egen träningsverksamhet.

#146 DAVID NEVES – HÄR SNACKAR VI TRAV!

Solvalla Podcast gästas av David Neves som har många strängar på sin travlyra. Alltid intresserad, alltid frågvis och alltid med en åsikt. Häng med när vi går igenom några aktuella händelser inom travsporten.

#145 DANIEL REDÉN EFTER TRIPPELSEGERN I KRITERIET

Han vann sitt tredje Travkriterium i rad och var dessutom etta, två och trea i årets upplaga. Vi pratar med Daniel Redén som undrar om allt bara är en enda dröm. 

#144 ROGER WALMANN OCH ULF OHLSSON MED KLASSISKA SEGRAR I SIKTE

Vi laddar upp inför Solvallas Superlördag med Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks tillsammans med Roger Walmann, Ulf Ohlsson och Lacke. 

#143 STEFAN MELANDER – AUKTIONERNAS MÄSTARE

Stefan Melander är på Solvalla för att kolla in hästar på Kriterieauktionen. Vi passar på att ta en pratstund med honom om auktioner, Uncle Lasse, Nuncio och Stefans finalister i Kriteriet och Oaks. 

#142 HANNA OLOFSSON MED NY KRITERIEFINALIST?

Hanna Olofsson ska precis  köpa en motorsågskedja när vi ringer upp för att prata om travlivet och Kriterieaspiranten Julian L.A.

#141 CALLE WIHLBORG – STARKA KÄNSLOR OCH FANTASTISKA HÄSTAR

Vi ringer upp Calle Wihlborg som berättar om sin uppfödning, sitt hästägande och sitt enorma engagemang för travsporten.

#139 BJÖRN GOOP EFTER VÄRLDSREKORDET MED SAN MOTEUR

Det blev en magisk kväll med topptrav - precis som utlovat. Jubileumspokalen bjöd på fantastisk stämning och fyra nya svenska rekord, varav ett världsrekord. Vi pratar med Björn Goop som tränar och kör San Moteur.

#138 ÄR SAN MOTEUR HÄSTEN ATT SLÅ?

Solvalla Podcast är tillbaka efter sommaruppehåll och vi dyker rakt ned i startlistorna till Jubileumspokalskvällen. San Moteur drog spår tio, men spelar det någon roll? 

#137 BEST OF – MARKUS B SVEDBERG OCH MATTIAS DJUSE

Solvalla Podcast är tillbaka med nya fräscha avsnitt på torsdag eftermiddag den 11 augusti och fram till dess gör vi återblickar på några gäster som vi har haft under säsongen.

#136 BEST OF – SANDRA MÅRTENSSON OCH KAJ WIDELL

Solvalla Podcast är tillbaka med nya fräscha avsnitt på torsdag eftermiddag den 11 augusti och fram till dess gör vi återblickar på några gäster som vi har haft under säsongen.

#135 BEST OF – PASI AIKIO OCH MARCUS SCHÖN

Solvalla Podcast är tillbaka med nya fräscha avsnitt på torsdag eftermiddag den 11 augusti och fram till dess gör vi återblickar på några gäster som vi har haft under säsongen.

#134 BEST OF – EMILIA LEO OCH PER K ERIKSSON

Solvalla Podcast är tillbaka med nya fräscha avsnitt på torsdag eftermiddag den 11 augusti och fram till dess gör vi återblickar på några gäster som vi har haft under säsongen.

#133 BEST OF – ROGER WALMANN OCH MATS E DJUSE

Solvalla Podcast är tillbaka med nya fräscha avsnitt på torsdag eftermiddag den 11 augusti och fram till dess gör vi återblickar på några gäster som vi har haft under säsongen.

#132 BEST OF – LISA SKOGH OCH HANS-OWE SUNDBERG

Solvalla Podcast är tillbaka med nya fräscha avsnitt på torsdag eftermiddag den 11 augusti och fram till dess gör vi återblickar på några gäster som vi har haft under säsongen.

#131 DANIEL REDÉN - STRESSFRI SUCCÉTRÄNARE

Det är säsongsavslutning av Solvalla Podcast och då gästas vi av Daniel Redén som blir kvällens tvåbente huvudperson. Det blev ett långt samtal om träningsfilosofier, avel, stjärnhästar och harmoni i stallet. Lacke är naturligtvis också med och levererar luringar. 

#130 JÖRGEN WESTHOLM - SOLVALLAS NYA TRÄNARE

Vi gästas av Jörgen Westholm som precis flyttat sin licens till Solvalla. Det blir snack om karriären i Holland, exteriörbedömning, innovationer, satsningen på Frankrike, vikten av att låta hästar vara hästar och mycket mer.

#129 EFTERSNACK ELITLOPPET 2022

Vi har en underbar Elitloppshelg bakom oss och det är dags att summera alla intryck. 

#128 ELITLOPPSPODDEN 2022

Traditionsenligt så gör vi en Elitloppspodd inför den stora helgen. Häng med genom startlistorna till de största loppen.

#127 ÖRJAN KIHLSTRÖM HAR GJORT SITT VAL OCH ÅKE SVANSTEDT KOMMER TILL SOLVALLA

Solvalla Podcast gästas i dag av Örjan Kihlström som svarar på frågan som hela Trav-Sverige vill ha svar på inför Elitloppet; Vem ska Örjan köra?

#126 MARITA ARVIDSSON: ÄR MED ÖVERALLT

Tre hästar har blivit klara för Elitkampen och Anders Malmrot tillkännager dem här i Solvalla Podcast. 

#125 OLLE ALSÉN OCH ERIK BONDO

Varmt eller kallt – han tränar allt! Olle Alsén gästar Solvalla Podcast för att prata Speed Race och M.T. Insider.

#124 SANDRA MÅRTENSSON - I ELITEN FRÅN FÖRSTA START

Hon gör succé som expertkommentator i travets TV-sändningar och har dessutom vunnit Montéeliten. Travexperten och travälskaren Sandra Mårtensson gästar Solvalla Podcast. 

#123 ROGER WALMANN - RIKTIG NYTÄNDNING

Han dominerar Kriterieserien, vinner i mer än var fjärde start och mer än hälften av segrarna kommer med treåringar. Roger Walmann har fått en rivstart 2022 och berättar om vad som fått stallets resultat att vända uppåt igen.

#122 -TREÅRINGSKOLLEN

Jörgen Forsberg ersätts i dag av Solvallas expertkommentator Ola Lernå. Då passar vi på att prata internationella unghästprogram, treårskullen och naturligtvis mycket om Elitloppet. Lacke har haft ett ruggigt flyt med sina luringar den senaste tiden och han levererar tre nya spännande drag.

#121 ÅKE SVANSTEDT - KLAR FÖR ELITLOPPET

Solvalla Podcast gästas av Åke Svanstedt som är inbjuden till Elitloppet med amerikanske Back of the Neck. 

#120 MARKUS B SVEDBERG - SPIKRAK UTVECKLINGSKURVA

Solvalla Podcast gästas av Markus B Svedberg som redan passerat en miljon inkört och har fina 20 i segerprocent. 

#119 PASI AIKIO - LADDAR MOT ELITLOPPET

Solvalla Podcast gästas av Pasi Aikio som är högaktuell som tränare till den förmodade storfavoriten i Gulddivisionsfinalen – Who's Who.

#118 REIJO LILJENDAHL - TILLBAKA DÄR HAN HÖR HEMMA

Solvalla Podcast gästas av Reijo Liljendahl som nyligen flyttat sin verksamhet till Stora Alby. 

#117 PONTUS FRITHIOF FIXAR ELITLOPPSMATEN

Solvalla Podcast gästas av kocken, krögaren och entreprenören Pontus Frithiof som numera driver restaurangerna på Solvalla. Vi pratar även om Critérium de Vitesse, Elitloppet och vilka skådespelare som skulle passa till en serie om Solvalla.

#116 PER K ERIKSSON - TILL START

Solvalla Podcast gästas av den trefaldige Hambletonianvinnaren Per K Eriksson som nu är coach i det spännande projektet Till Start.

#113 VI BER OM URSÄKT

I veckans avsnitt:

#111 KRISTIN RIISE ÖDEGÅRD OCH MATS NORDBERG - FACE TIME BOURBON OCH MOMSFRÅGAN

Det blir en trevande start på podden då vi inte får tag på vår första gäst Kristin Riise Ödegård, men det visar sig att hon är hos Sebastien Guarato för att få den absolut senaste informationen om Face Time Bourbon. När hon ringer tillbaka så får vi veta allt vi behöver om hans skada och framtid. Vi pratar även en del om Prix d'Amerique.

#110 LISA SKOGH & MARCUS SCHÖN - SOLVALLAS NYA TRÄNARE

Solvalla har två nya proffstränare sedan årsskiftet. Det är Lisa Skogh och Marcus Schön.

#109 DANIEL REDÉN & VEIKKIO HAAPAKANGAS - VAD HÄNDER I PARIS?

Det stora svenskhoppet – Don Fanucci Zet – kommer inte till start i Prix d'Amerique. Daniel Redén berättar varför och ger oss även en statusrapport på Missle Hill och en inblick i hur man hanterar vinterträning i skiftande temperaturer.

#108 EMILIA LEO - HÖGA KRAV OCH STORA FRAMGÅNGAR

Hon har blivit årets komet, fått Stig H-stipendiet, erållit Helen Anns pris, vunnit Travrondens Guldklocka, har fyra SM-segrar i monté för kallblod och två segrar i montébästen på Solvalla.

#107 DANIEL OLSSON, ANDREAS LÖVDAL OCH MARCUS LILIUS

Det blir en podd om Guldklockan och Frankrike. En inte allt för vanlig kombination av ämnen kanske, men Daniel Olsson vann Guldklockan 1992 och berättar om sina minnen ifrån det och om hur resan inom travsporten har varit sedan dess. Nu är han hyllad expert på trav-TV och förknippas kanske främst med sin bevakning av det franska vintermeetinget.

#106 MATTIAS DJUSE - 83% UNGHÄSTAR I STALLET

Unghästspecialisten Mattias Djuse gästar Solvalla Podcast för att berätta om hur det ser ut i stallet. 100 hästar i träning och hela 83 av dem är tre år eller yngre.

#104 INFÖR DRÖMHELGEN MED NORDSTRÖM, REDÉN, LILJENDAHL OCH COLLANDER

Det blir fantastiska tävlingar den 26-27 november här på Solvalla. Vi låter telefonerna jobba och pratar med tränarna till några av helgens mest spännande hästar.

#103 SVENSKFÖTT - VAD ÄR DET, OCH VAD HÄNDER NU?

Lördag 13 november röstade medlemmarna för att ASVT ska arbeta för hårdare krav på att räknas som svenskfödd. Det har varit en lång debatt inför omröstningen och båda sidor har lagt fram goda argument. Men vad innebär det?

#102 ROBERT KARLSSON - FÖRSTA TIDEN SOM SPORTECHEF PÅ SVENSK TRAVSPORT

Det har gått ungefär två månader sedan Robert Karlsson tog plats i "heta stolen" som sportchef på Svensk Travsport.

#101 FRÅGELÅDAN – HÄR FINNS SVAREN

Efter hundra avsnitt öppnar Solvalla Podcast frågelådan. Vi reder ut de nya maningsreglerna tillsammans med Solvallas måldomare Björn Wikander och svarar även på om det finns några frågetecken runt kriteriesegrarens prispengar.

#100 HANS-OWE SUNDBERG - SUMMERAR KARRIÄREN

Efter nästan 60 år inom travsporten väljer Hans-Owe Sundberg att till nyår lämna in licensen.

#99 JOHAN LINDBERG - RAPPORTER FRÅN MAKTENS KORRIDORER

Det har gått ungefär två och ett halvt år sedan Johan Lindberg slutade som generalsekreterare på Svensk Travsport. Hur var tiden på travsportens mest utsatta position?

#98 MATS E DJUSE – HETASTE UNGA KUSKEN JUST NU

Trea i Allsvenska körsvensligan och nummer ett bland kuskar under 25 år. Det går bra nu för Mats E Djuse. I det här avsnittet får vi lära känna Mats genom ett gäng lyssnarfrågor på Facebook och YouTube om livet och travet.

#97 ÖRJAN KIHLSTRÖM – ÖVERÖST AV FRÅGOR

Örjan Kihlström segrade i Svenskt Trav-Kriterium med Daniel Redéns Francesco Zet. Örjan berättar om den klassiska segern och får även fullt med frågor via Facebook och YouTube. Här får du en chans att lära känna nya sidor av "Gubben i lådan".

#96 TIMO NURMOS OCH BJÖRN RÖCKLINGER INFÖR KRITERIEHELGEN

Kriteriehelgen står för dörren och vi ringer upp två heta tränare – Timo Nurmos och Björn Röcklinger.

#95 FREDRIK WALLIN – ALLTID MED STJÄRNSTON I STALLET

Gävletränaren Fredrik Wallin är aktuell efter att ha kvalat in fina Identity till Svenskt Trav-Oaks. Fredrik berättar även om sin verksamhet, sina hästar, auktionsköp och Frankrike. Vi pratar speciellt om stjärnstona Activated, Inga In Heaven och Sayonara.

#94 DERBYSEGERN OCH UTTAGNINGARNA TILL KRITERIET OCH OAKS

Calgary Games Derbyseger är vad alla pratar om just nu. Vi ringer upp Fredrica Sandberg och gratulerar till segern. Fredrica berättar om den krokiga vägen till derbyt som bland annat gått via en strykning i kriterieuttagningarna.Solvalla-amatören Sara Norrström har en häst på träningslistan, men det är inte vilken häst som helst. I Solvalla Podcast berättar hon om fine treårige Glen vars nästa uppgift är Kriterieuttagningarna. Sex miljonärer startar i uttagningarna på fredag – tre av dem kommer från Per Nordströms stall. Per berättar om de satsningar han gjort på en ny gård som banat vägen för enorma unghästframgångar.

#93 ERIK ADIELSSON – 10.000 SKÄL ATT VARA STOLT

Erik Adielsson gästar Solvalla podcast. I förra veckan passerade han 10.000 körda lopp utan avstängning, senaste gången han drabbades var Hugo Åbergs Memorial – 2011!

#92 MAGNUS DJUSE - AETOS, KLOCKAN OCH KLARTECKEN

Ingen har kört fortare över medeldistans i Sverige än vad Magnus A Djuse gjorde med Aetos Kronos när han förra veckan vann Jubileumspokalen. Han sammanfattar loppet i Solvalla Podcast.

#91 JOHAN UNTERSTEINER – DRÖMLIVET PÅ DRÖMGÅRDEN

Jubileumspokalen står för dörren och Johan Untersteiner har fyrfaldige miljonären Guzz Mearas till start. Men travfesten började redan på tisdagen med Solvalla Yearling Sales 2021.

#90 ANDREAS LÖVDAL – LÄRLING PÅ CHAMPIONATJAKT

Solvalla Podcast är tillbaka efter sommarpaus och gästas av lärlingen Andreas Lövdal som tagit flera steg på utvecklingskurvan och i dagsläget utmanar självaste Ulf Ohlsson om championtiteln i Eskilstuna.
Lövdal berättar om likheter och skillnader hos sina arbetsgivare Timo Nurmos och Jerry Riordan och varför han en gång i tiden valde Sverige.

#89 ULF OHLSSON – EN SCHYSST CHAMPION!

Solvalla Podcast gästas av Sverige segerrikaste kusk, Ulf Ohlsson. Han är allsvensk champion sedan 2016 och samlar banchampionat på pärlband.
Ohlsson berättar om sin vardag, om hur man orkar köra lopp 75 dagar i följd och varför han däremot inte har något sug att köra i Frankrike.

#88 – READLY ROLF OCH TVÄRNIT PÅ E4

Solvalla Podcast bygger upp inför Prix Readly Express nästa onsdag. Readly Express-ägaren Rolf Andersson gästar och berättar om hur man ersätter en av världens bästa tävlingshästar med ett avelsintresse som går utanpå det mesta. Rolf har loggat in och kollat in 500 av Readly Express avkommor!

#87 – ELITLOPPET; NEDSNACK 2021 OCH UPPSNACK 2022!

Elitloppshelgen är till ända och i Solvalla Podcast görs ett försök att insupa alla prestationer, känslor och så pratas det om den där tomheten som uppstår dagen efter. Men vi börjar förstås snacka upp 2022! Jörgen Forsberg, Anders Malmrot och Ola Lernå finns i studion denna vecka. 

#86 - ERIK, ÖRJAN, BJÖRN OCH JOHAN OM ELITLOPPET

Solvalla Podcast förgylls denna vecka med gäster via Alexander Graham Bells fantastiska uppfinning.
Jörgen Forsberg, Anders Malmrot och Ola Lernå snackar Elitlopp, bland annat med Björn Goop, Erik Adielsson, Johan Untersteiner och Örjan Kihlström.

#85 – NÄR REDÉN LADE IN EN TREVARE

Daniel Redén är gästen i Solvalla podcast med Jörgen Forsberg och Anders Malmrot som ankare. Dessutom med Ola Lernå som gästprogramledare.

#84 – TVÅ HUNDAR MEN BÅTH HAR BARA EN VOVVE

Svante Båth gästar Solvalla Podcast med Jörgen Forsberg och Anders Malmrot på plats. Istället Markus Myron hoppar Ola Lernå in som gästprogramledare.

#83 - ALLA BORDE VARA SOM ANNA-KARIN RUNDQVIST

Alla gillar Anna-Karin och om du inte visste varför innan så kommer du göra det efter det här avsnittet. Vi pratar om travet, familjeföretaget, hästarna, hästägarna, musiken, roligaste segern, största loppet, resorna och girafferna.

#82 - PETER G NORMAN TRIVS MED TRAVLIVET

Peter G Norman gästar Solvalla Podcast och det märks att "PG" är en kille som trivs med travlivet.

#81 - JENNIFER PERSSON BRINNER FÖR MONTÉSPORTEN

En av Sveriges bästa montéryttare gästar podden. Jennifer Persson brinner för montén och berättar i Solvalla Podcast om sin bakgrund, sina åsikter om sporten, tipsen till den som vill börja och naturligtvis om loppet hon helst vill vinna.

#80 - RIKARD N SKOGLUND KÖR SÅ DET RYKER

I söndags hade Robert Karlsson en riktig skräckupplevelse när han framför TV:n fick se sin ögonsten Pleasure For Cash falla genom fältet och tas ur loppet.

#79 - HUR MÅR PLEASURE FOR CASH?

I söndags hade Robert Karlsson en riktig skräckupplevelse när han framför TV:n fick se sin ögonsten Pleasure For Cash falla genom fältet och tas ur loppet.

#78 – KENNETH HAUGSTAD OCH FAVORITHÄSTEN

Vi får lära känna Kenneth Haugstad som berättar vad han lärt sig av sina tidigare arbetsgivare, hur livet var som catch driver, de största segrarna, vad som är viktigt i livet och naturligtvis också om äventyren med Heavy Sound.

#77 - PER LENNARTSSON VILL HA GLADA HÄSTAR

Per Lennartsson gästar Solvalla Podcast och berättar om sin syn på hästar och träning. Vi tittar på stallet som i år har en större andel unghästar än i fjol, men fortsatt härliga veteraner som Nappa Scar och Order to Fly.

#76 – ROGER WALMANN – VÅR FÖRSTA LIVEGÄST

Solvalla Podcast växlar upp och går live. Premiärgäst för liveprogrammet är travtränare Roger Walmann som berättar om sin karriär och sina hästar. Lita på att det blir en blandning av klokheter och härliga skratt.

#75 - SÅ LYCKAS DU SOM UPPFÖDARE

Nu börjar de första fölen komma och vi ringer till Johan Hellander på Menhammar Stuteri för att ta reda på varför Menhammar år efter år är Sveriges mest framgångsrika uppfödare av travhästar. Johan utvecklar sin syn på uppfödning och avslutar med att ge oss tre konkreta uppfödartips.

#74 - TIMO NURMOS GÄSTAR

Timo Nurmos har inlett året strålande och står i en klass för sig just nu. I Solvalla Podcast berättar Timo om sin träningsfilosofi och verksamhet. Han förklarar även hur hans rörelse lyckas kombinera framgångar i unghästloppen med lopp för den äldre eliten.

#73 - PETTER JOHANSSON GÄSTAR

Svensk Travsports sportchef Petter Johansson lämnar sin post efter sju år. Ny destination blir ATG. Vi pratar om hur åren har varit, vad han är mest stolt över och om vad som varit tufft.

#72 - VAD ÄR EN BRA BANA?

Få saker debatteras så mycket internt i sporten som banans beskaffenhet. Vi får besök av Solvallas banmästare Markus Peterson som berättar om sin vardag och förklarar hur arbetet med banan går till.

#71 - BJÖRN GOOP VINNER SITT TREDJE PdA

Under de senaste fyra åren har Björn Goop vunnit Prix d'Amerique tre gånger. Som svensk är det nästan svårt att ta in.

#70 - SVANTE STOCKSELIUS GÄSTAR

Vi ringer upp Svante Stockselius som har en spännande vecka framför sig när hans stjärntravare Power startar i Prix d'Amerique på söndag.

#69 - RÄTT NOMINERINGAR?

Nomineringarna till Årets Häst-galan är ute och vi går igenom alla kategorier. Vi är extra glada för att hela 19 av 40 nominerade har Solvalla som hemmabana. Bland annat Diana Zet som tävlar i tre olika kategorier: Årets Fyraåring, Årets Sto och Årets Häst.

#68 - SPÅKULAN

Kan någon utmana Örjan Kihlström och Jorma Kontio? Vem av tränarna har mest nytta av de nya reglerna? Är Åsa Svenssons rekord från 2012 nåbart 2021? Är det behagligt eller obehagligt att må illa? Det och mycket mer tar vi upp i Solvalla Podcast.

#67 - STIG H JOHANSSON DEL 2

Vi fortsätter att prata med Stig H Johansson. Bland annat om några av hans profilhästar och om några av de största segrarna.

#66 - STIG H JOHANSSON DEL 1

Stig H Johansson gästar Solvalla Podcast i (minst) två avsnitt. I det första avsnittet får vi ta del av Stigs unga år och den lärorika tiden hos Stig Engberg.

#65 - ELLINOR WENNEBRING GÄSTAR

Årets Nordinstipendie går till Ellinor Wennebring som har haft ett enastående år med sina passhästar. Det firar vi genom att ringa upp Ellinor och prata med henne om livet som hästskötare i ett av världens mest framgångsrika travstall.

#64 - UNTERSTEINER OM OPEN STRETCH

I det här avsnittet pratar vi om variation mellan de svenska travbanorna.

#63 - BÄSTA POSITIONEN I LOPPET

Kusktalangerna Ida Riesterer, Mats E Djuse och Magnus A Djuse berättar om vilka positioner de helst väljer i loppen (ledningen undantagen).

#62 - TORBJÖRN JANSSON GÄSTAR

Över 1 500 segrar som tränare och snart 4 600 vunna lopp i sulkyn. Många segrar i såväl svenska som internationella storlopp. Den ende som har lyckats med att segra på Sveriges alla 33 travbanor. Utsedd till Travets Hedersambassadör och invald i Travsportens Hall of fame. Torbjörn Jansson gästar Solvalla Podcast.

#61 - ADIELSSON, UNTERSTEINER OCH SJÖSTRÖM OM ANDRA YTTER

Är det skillnad på positionen andra ytter i dag jämfört med för 15 år sedan? Vi ställer frågan till tre toppkuskar som alla ger sin syn på saken.

#60 - STEFAN MELANDER OM NUNCIO

Nuncio får ett eget lopp på Solvalla och då passar vi på att ta ett snack med Stefan "Tarzan" Melander.

#59 - ANDERS ERIKSSON GÄSTAR

Anders Eriksson har under de senaste åren varit en av Sveriges mest lovande lärlingar. Nu har han bestämt sig för att stå på egna ben.

#58 - JAN-OLOV PERSSON OM JÄRVSÖFAKS

Välkommen att lyssna på en och en halv timmes travhistoria. I det här specialavsnittet så berättar Jan-Olov Persson öppenhjärtigt historien om Järvsöfaks. Lyssna!

#57 - KRISTIN RIISE ÖDEGÅRD GÄSTAR

Nu startar det franska vintermeetinget och vad passar då bättre än att ha Kristin Riise Ödegård som gäst?

#56 - OLA LERNÅ GÄSTAR

Få, om ens någon, kan matcha Ola Lernås cv inom travsporten. Han har helt enkelt sysslat med det mesta.

#55 - CLAES SJÖSTRÖM GÄSTAR

Nu är nedräkningen igång mot den tusende kusksegern för Claes Sjöström. Med bara en handfull segrar kvar så ringer vi till Claes för en statuskoll. Vi passar även på att fråga om hans bakgrund, karriär och framtidsplaner. Dessutom får vi ett överraskande svar på hans gladaste minne från March of Dimes.

#54 - ELMROTH, ORDVITSAR OCH ÖPPEN BISTRO

Äntligen kan vi välkomna publik i Bistron på tävlingsdagar igen. På fredag 9 oktober är det nyöppning under ordnade former. I det här avsnittet får du information om vad som gäller när vi tävlar.

#53 - LENNART ÅGREN GÄSTAR

Han är en av Sveriges största hästägare och i lördags fick han vinna Svenskt Trav-Kriterium med den egna uppfödningen Brambling.

#52 - REIJO LILJENDAHL GÄSTAR

Vi får en inblick i Reijo Liljendahls liv och karriär. Allt från uppväxter i Helsingfors till tiden hos Stig H Johansson och därefter den egna träningsrörelsen.

#51 - JASMINE ISING GÄSTAR

Hon gör succé som travtränare i år med 18 segrar på 64 starter och nästan 1,8 miljoner intjänat. Just nu är hon högaktuell efter att ha kvalat in Ester Wibb till Svenskt Trav-Oaks.

#50 - KIM MOBERG GÄSTAR

En av Sveriges skickligaste och mest framgångsrika unga kuskar gästar Solvalla Podcast.

#49 - JÖRGEN RASAR

Tävlingsplaneringen 2021 för travsporten i Sverige är i full gång och som vanligt väcker förändringarna känslostormar. Exempelvis så får storbanorna Solvalla, Åby och Jägersro tillsammans 13 dagar färre jämfört med i år. Varför är det så och hur har det förankrats? Solvallas vd Jörgen Forsberg har sin tydliga syn på saken.

#48 - ÖRJAN KIHLSTRÖM GÄSTAR

Vi ringer upp Örjan Kihlström som laddar upp inför derbyuttagningarna på Jägersro.

#47 - BJÖRN GOOP GÄSTAR

Vi tar ett snack med Björn Goop om hur man känner igen en bra kusk, taktik och feeling i löpkörning, tävlandet i Frankrike, den egna träningsrörelsen, om det är roligast att köra lopp eller att träna, Jubileumspokalskvällen, att anpassa tävlandet efter coronapandemin och om han gillar surströmming.

#46 - TILLBAKA

Solvalla Podcast är tillbaka efter sommaruppehållet och vi ägnar en hel del tid åt sommarens största segrar.

#45 - SNART SOMMARUPPEHÅLL

Här är sista avsnittet innan vi tar ett sommaruppehåll. Därför är det fulladdat med sommarlåtar och sommarprat.

#44 - EFTERSPELET

Dur och moll. Förra veckans berg-och-dalbana liknar inget annat. Och precis innan vi skulle spela in det här avsnittet fick vi en så rolig nyhet att det är omöjligt att inte dra på smilbanden.

#43 - DANIEL REDÉN OM ELITLOPPET

Man kunde nästan tro att Sverige skulle svämma över när man läste och hörde om alla tårar som fälldes efter Propulsions seger i Elitloppet 2020.

#42 - ÄNTLIGEN ELITLOPPET!

Elitloppsfälten är lottade och klara och allt borde vara frid och fröjd men det finns ett smolk i glädjebägaren - r*vhattarna.

#41 - VAD ÄR STÖRST I SOLVALLAS HISTORIA?

Nu är det inte långt kvar till Elitloppssöndagen som dessutom är Solvallas 6000:e tävlingsdag. Under veckan har vi haft inlägg i våra sociala medier där vi bett er nominera de största ögonblicken i Solvallas historia.

#40 - DEN VIKTIGA DAGEN

En av årets mest spännande dagar närmar sig och den infaller redan onsdag 13 maj. Det är dagen då tre ny hästar kan bli klara för Elitloppet 2020.

#39 - ALLT PÅ EN OCH SAMMA GÅNG

Ja, var ska man börja? Den senaste veckan har det hänt så mycket att man kan tro att det har gått ett halvår.

#38 - FULLT FOKUS PÅ ELITLOPPET

Det skulle vara fullt fokus på Elitloppet i den här podden. Det blev i alla fall en del fokus på Elitloppet.

#37 - UPPOCHNERVÄNDA ELITLOPPSODDS

Det här är "måstelyssning" för dig som gillar Elitloppet. Vi går igenom förtidsoddsen och det har skett enorma förändringar. Inte minst när det gäller Guldbjörkens segrare Next Direction.

#36 - ELITLOPPET ARRANGERAS SOM PLANERAT

Solvalla har beslutat att Elitloppet 2020 traditionsenligt, och som tidigare planerat, kommer att arrangeras den sista helgen i maj. I det här avsnittet går vi in på varför vi har tagit beslutet och vad det innebär för publik och aktiva.

#35 - KANONERNA PÅ SUNDBYHOLM

I förra avsnittet utnämnde vi Disco Volante till Sveriges bästa häst just nu. Man kan nästan tro att Sorbet lyssnade på oss för samma kväll gjorde han en makalös årsdebut på Sundbyholmstravet.

#34 - ÄR HAN SVERIGES BÄSTA HÄST?

Helgen bjöd på fantastiska tävlingar på Solvalla, men tyvärr även en olycka. Vi går igenom de största händelserna från fredagen och lördagen och frågar oss även om Disco Volante är Sveriges bästa häst.

#33 - MER PRAT OM CORONAVIRUSET

Vi har upplevt ännu en vecka där det nya coronaviruset håller ett järngrepp om oss. Naturligtvis måste vi reflektera över vilka reaktioner vi sett i travsporten efter rapporteringen.

#32 - TRAVSPORTEN OCH CORONAVIRUSET

Hela världen påverkas av det nya coronaviruset och travsporten är inget undantag.

#31 - FÖRSTA ELITLOPPSHÄSTEN

Efter en säker seger i Criterium de Vitesse i Cagnes-Sur-mer blev den italienske stjärnhästen Vivid Wise As inbjuden till Elitloppet.

#30 - HUR NÅR VI SAMSYN?

Anders är tillbaka från USA och han rapporterar om hur resan har varit. Dessutom får han berätta om en ny spännande långväga elitloppskandidat som skulle kunna bli aktuell för sista helgen i maj.

#29 - HUR MÅR ALICE?

I söndags hade vi en obehaglig olycka i dagens andra montélopp. Alice Molin skadades och fick lämna Solvalla i ambulans.

#28 - SVANTE BÅTH DEL 2

Nu fortsätter vår intervju med Svante Båth och vi har massvis av frågor.

#27 - MÄSTERKOCKEN SVANTE BÅTH

Vad travtränare Svante Båth kan åstadkomma på en travbana vet vi redan, men hur är hans talanger i köket?

#26 - NYA ODDS PÅ ELITLOPPSVINNAREN

I början av november 2019 hade vi en genomgång av ATG:s långtidsspel till Elitloppet. Ett kvartal senare går vi igenom de nya oddsen och kan konstatera att det är en del förändringar. Hur värderar Elitloppsgeneral Anders Malmrot oddsen på hästarna i "hans" inbjudningslopp? Det får vi svar på i dagens avsnitt.

#25 - PRIX D'AMERIQUE, ELITLOPPET OCH GALNA SKRATT

Prix d'Amerique 2020 är avgjort och det blev ett lopp att minnas en lång tid framöver. Anders Malmrot var på plats och berättar om sina intryck från helgen och delar även med sig av sina tankar inför Elitloppet 2020.

#24 - ANDERS STRÖM DEL 2

Här kommer den andra delen med Anders Ström. Förra veckan pratade vi om Anders bakgrund och om hur han blev en dominant inom spelindustrin. Har du inte hört det så börja med att lyssna in EP23.

#23 - ANDERS STRÖM DEL 1

Efter juluppehåll är Solvalla podcast tillbaka och vi rivstartar med att bjuda in entreprenören, hästägaren och uppfödaren Anders Ström som gäst.

#22 - SPARPAKETET

Det här är det sista avsnittet innan ett kort juluppehåll. Travsporten ska spara 80 miljoner kronor nästa år. Hur ser sparpaketet ut och vad innebär det specifikt för Solvalla? Vi gör ett försök att redogöra för den information som vi har fått till oss.

#21 - CATARINA LUNDSTRÖM

I det här avsnittet får vi sällskap av Catarina Lundström. Cattis har nyligen avslutat sin licens och då vill vi passa på att prata om hennes karriär inom travsporten. Allt från hur det började i Östersund och hur hon sedan blev proffs på Solvalla.

#20 - HÄSTEN BESTÄMMER REGELVERKET

Förra veckan presenterades ett par utvecklingsidéer för travsporten som vi tyckte kunde vara roliga att undersöka vidare. Det har vi gjort och i det här avsnittet presenterar vi den respons vi fått.

#19 - LÅT SPORTEN VARA EN SPORT!

En stor del av det här avsnittet handlar om frågan vi väckte förra vecka; vad kan vi göra för att utveckla travsporten? Vi går igenom några förslag som kommit in och även en del saker som vi gått runt och tänkt på.

Foto: TR Media

#18 - TRAVSPORTENS UTVECKLING

Vad kan vi göra för att utveckla travsporten? Vi väcker frågan och startar samtidigt en ny diskussionspunkt som handlar om 10 punkter för en bättre travsport.

Timo Nurmos och Margareta Wallenius Kleberg

#17 - TOTAL SOLVALLADOMINANS

Solvalla dominerade helgens Breeders' Crown-finaler totalt. Vi reflekterar över loppen och försöker att kombinera myskänsla med referat från Sundbyholm.

#16 - HEN VINNER ELITLOPPET

Anders befinner sig på vägarna mellan Östersund och Stockholm och får därför vara med på telefon.

#15 - SÅ MYCKET POWER

I semifinalerna till Breeders' Crown i söndags imponerade Kriteriesegraren Power på nytt. Han får naturligtvis en välförtjänt hyllning i podden. Men det är mer "power" än så i veckans avsnitt.

#14 - ST:S NYA VD MARIA CROON

Vi pratar med Maria Croon som är ny vd på Svensk Travsport. Maria berättar både om sin bakgrund och om hur det har varit de första veckorna på nya jobbet.

Milliondollarrhyme

#13 - CHRISTIAN EFTER SM-GULDET

Christian Olofsson, som är en av ägarna till Milliondollarrhyme, berättar om SM-guldet i lördags och om sitt hästägarliv.

Marcus Melander

#12 - MARCUS MELANDER GRÄVER GULD

I det här programmet gästas vi av den svenske travtränaren Marcus Melander som just nu gör succé i USA. Marcus har under året haft enorma framgångar och har hittills över 4,3 miljoner dollar inkört.

Svenskt Trav-Kriterium

#11 - KRITERIET FLYTTAR

Vi presenterar en helt färsk nyhet om Kriteriets framtid och ser naturligtvis även tillbaka på årets Kriteriehelg.

Kriteriehelgen

#10 - KRITERIEHELGENS UTROPSTECKEN

Anders är tyvärr ledig idag så håll tillgodo med enbart två programledare. Markus kom precis från ett möte som gjort honom en aning upprörd. Det blir därför en hyfsat lång monolog om hur något enkelt kan vara så svårt.

Lutfi Kolgjini

#9 - LUTFI KOLGJINI TALAR UT

Förra veckan spekulerade vi om varför Lutfi Kolgjini planerar att sluta som uppfödare och travtränare. Den här veckan behöver vi inte spekulera för vi har med honom på telefon i ett långt och omfattande samtal.

Lutfi Kolgjini

#8 - VARFÖR SLUTAR LUDDE

Ja, vad ska man säga? Att hålla sig för skratt är onekligen inte vår paradgren. Efter en kaosartad inledning där vi med all önskvärd tydlighet vill understryka att vi inte skrattar åt Lutfi Kolgjini, så fick vi ändå ihop ett program.

Svenskt Travderby

#7 - EFTERSNACK FRÅN DERBYHELGEN

Solvallahästarna gjorde succé i Derbystoet och Svenskt Travderby i söndags.

Åsa Elmroth

#6 - NÄR ÅSA MÖTTE PRINCE

Åsa Elmroth gästar Solvalla Podcast och berättar om när hon träffade Prince - du vet han med Purple Rain.

Daniel Redén, kuskens betydelse

#5 - VAD BETYDER KUSKEN?

Idag pratar vi med Daniel Redén för att försöka reda ut kuskens betydelse i ett lopp.

Jubileumspokalen Who's Who

#4 - INFÖR JUBILEUMSPOKALEN

Nu är sommarsemestern över och siktet är inställt på Jubileumspokalen. Det blir en del snack om både startlistor och evenemang men också en frågesport: "Vad vet Anders och Jörgen om fem"?

Voltstart

#3 - RÄTT SPÅR I VOLTEN

Markus berättar vad som fått honom att lita på Erik Adielsson i voltstart, men varken Jörgen eller Anders tror på hans berättelse.

Solvalla

#2 - DET GLADA 80-TALET

Nu kommer uppföljaren till "Inför Elitloppet - Elitloppspodden" i Solvalla Podcast.

Elitloppet invigning

#1 - INFÖR ELITLOPPET 2019 - ELITLOPPSPODDEN

Snart är det äntligen Elitloppshelg på Solvalla. Den 24 till 26 maj smäller det.

SOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp. På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-635 91 00
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se