Foto: TR Bild

– I V86-6 tror jag mycket på 1 Hefner Am. Han har varit ute mot tuffa hästar på slutet och möter mer överkomligt motstånd den här gången. Är obesegrad från ledningen och med ett perfekt utgångsläge så spikar jag utan att tveka!

Det säger Solvalla Andelars Jimmy Tapper inför onsdagens V86-omgång. Jimmy som även gästar Solvalla podcast denna vecka och där så fortsätter tävlingen Bankrullen där spelläggarna hos Solvalla Andelar tävlar emot podcasttrion Anders Malmrot, Jörgen Forsberg, och Markus Myron om att bäst förvalta startsumman på 2.000 kronor. I veckans avsnitt så är Jimmy Tapper med och väljer spel för Solvalla Andelars räkning där för övrigt Anders Eriksson är veckans gäst. In och lyssna! Solvalla Podcast hittar du här: https://www.solvalla.se/podcast

Solvalla och Jägersro som kör veckans V86-tävlingar. Hur tycker du att spelomgången överlag ser ut Jimmy, lätt eller svårlöst?

– Efter ha studerat omgången tycker jag den ser överkomlig ut på förhand. Med överkomlig menar jag då inte lätt, då det handlar om många orutinerade hästar i omgången – men jag tycker mig ha hittat ett par stabila spikar och ett flertal intressanta ekipage till låg procent. 

Två uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning på V86-kupongen den här kvällen vilket givetvis sportsligt också är kvällens höjdpunkt. Dina tankar vad gäller tvååringarna, vilka måste man främst plocka med i de här avdelningarna tycker du?

Tvååringslopp brukar vara svårbedömda, speciellt när hästarna ibland bara har startat ett par gånger i karriären. Bred gardering behöver inte vara fel.

– I det första uttagningsloppet (V86-3) så har 2 Match’em övertygat och är en motiverad favorit, men jag vill varna för 9 Akilles Face. Den hästen var storfavorit i debuten efter bra rapporter, men galopperade direkt i starten. Som totalt ospelad är det ett mycket intressant bud!

– I det andra uttagningsloppet (V86-5) imponerade 8 Mellby Jinx stort i den senaste starten men från ett tufft utgångsläge och två galopper på tre starter ska han garderas. 6 Manual Flight är snabb ut och från ledningen är det hästen att slå, mitt förstastreck i loppet!

Någon skräll i övrigt som du vill varna för?

– Jag har hittat en outsider i den avslutande avdelningen (V86-8) och det är 10 Bring Me Wine. Hon har tagit tre segrar på fem starter och senast så var det en riktigt fin insats då hon fick gå större delen av loppet som första häst i andraspår, men kunde ändå avgöra till en knapp seger till slut. Toppform för dagen och med lite tempo på loppet tror jag hon blir tuff att stå emot den sista biten. Till under tio procent är hon ett fynd!

Vilka är möjligheterna att haka på dig till V86-kvällen?

– Ställer upp med tre andelsspel med tre olika upplägg till V86-omgången. Kolla in och läs mer under varje andel och sedan är det bara att välja vilken som faller en i smaken!

TAPPER SISTA MINUTEN – 239kr

https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/128968_V86_2020-11-04_40_1

TAPPERS TAPPRA – 144kr

https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/111540_V86_2020-11-04_40_1

TAPPER LILLA – 77kr

https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/123214_V86_2020-11-04_40_1


Andra nyheter