Foto: TR Bild

5 Velten Limelight (V86-5) har inte haft något glid i loppen på slutet och raden är missvisande. Här ser det ut som att han får överta taktpinnen efter en bit och sedan blir han svårfångad!
Det säger Lars-Erik Erlandsson (TravmedErland.se) inför kvällens V86:a där Solvalla/Åby delar på onsdagens omgång.

 

Hur tycker du att det ser ut spelmässigt Erland?

– Det ser riktigt spännande ut med ett par spårtrappor och några stolopp, som höjer svårighetsgraden. Som vanligt kommer det hästar från alla håll över open stretch på Åby, och jag gissar att det blir hög utdelning ikväll.

Det är ett montélopp på V86-kupongen den här veckan. Vad gillar du spelmässigt att montén är med på kupongen och vad är dina tankar när det gäller just att lira till de loppen, vad ska man tänka på?

– Monté och trav är två skilda sporter, personligen tycker jag att man ska hålla sig till trav när det handlar om våra två största streckspel på onsdagar och lördagar. Ikväll finns det dessutom två hästar i loppet, Copimade och Miss Åslanda, som gör sin första start i monté. Hur ska man kunna bedöma dem?

– Ryttarnas skicklighet och segerprocent är annars extra viktigt att ha koll på, sedan gäller det som vanligt att jobba med hästarnas dagsform i lopparkivet.

Bästa spiken har du redan nämnt för oss, något intressant skrällbud som vi inte får missa?

– 3 Darlington (V86-2) drog till ledningen i en kvick start från spår åtta på Charlottenlund senast och blir svår att lugga på ledningen även i kväll. Han är bara streckad på runt sex procent i nuläget och prisvärd som skrällbud!

Apropå montéloppet (V86-3) då, vilka tror du mest på där?

– 3 Robin Hood har tävlat under pari under en tid, men var finfin när han spräckte årets segernolla på Färjestad senast. Tillsammans med skicklige Iina Aho i sadeln har det blivit fem segrar på nio starter, och den sjätte ligger på lut ikväll.

– Tuffast emot är 4 Zebrina Font, som varvade på raska 1.11,2 när hon blev snuvad på segern i de sista stegen på Jägersro senast. Men det är flera om budet! 

Möjligheterna att haka på dig till V86-onsdagen vad gäller andelar är?

– TravmedErland.se har tre lag på rull inför kvällens V86 Xpress – häng på!

(LILLA) 200 kr
Klicka här för LILLA – 200 kr >>

(STORA) 700 kr 
Klicka här för STORA – 700 kr >>

(ALLTID TRE STRECK) 116 kr 
Klicka här för ALLTID TRE STRECK – 116 kr >>

I veckans avsnitt av Solvalla Podcast gästar en av våra spelläggare, Felix Erixson, podcasten och tävlar för Solvalla Andelar i Bankrullen. Solvalla Andelars spelläggare tävlar tillsammans emot podcasttrion Markus Myron, Jörgen Forsberg och Anders Malmrot där man startade med 2000 kronor var i sin spelkassa. I varje avsnitt väljs ett nytt spel för den kommande veckan och Solvalla Andelars spelläggare turas om att välja spel. Lyssna gärna på veckans avsnitt där även Reijo Liljendahl är gäst. Solvalla Podcast släpps på tisdagar och du hittar den här: https://www.solvalla.se/podcast

 


Andra nyheter