#226 Spelets historia

Spelet på travlopp har varit avgörande för travsportens utveckling och ekonomiska förutsättningar. Men visste du att grunden lades av en spanjor bosatt i Frankrike?

Under sommaren görs fyra specialavsnitt av Solvalla Podcast där vi får ta del av travsportens historia. I det här avsnittet tittar vi närmre på spelet.

Solvalla Podcast presenteras av Stall Courant

Programledare: Markus Myron, Mats Fransson och Ola Lernå

Spelets historia
Solvalla Podcast
play pause
#226 Spelets historia

Andra avsnitt


Travets historia

#227 Travets historia

I de första svenska travloppen tävlade man på is mot klockan. Ett ekipage i taget och snabbast tid vann. Det har hänt mycket sedan dess och det benar vi ut i veckans avsnitt av Solvalla Podcast.

Under sommaren görs fyra specialavsnitt av Solvalla Podcast där vi får ta del av travsportens historia. I det här avsnittet tittar vi närmre på hur det blev travsport i Sverige.

Solvalla Podcast presenteras av Stall Courant

Programledare: Markus Myron, Mats Fransson och Ola Lernå

Lyssna på oss på:
Jörgen och Anders gör som en banan och splittar

#225 Jörgen och Anders gör som en banan och splittar

Beskedet slog ned som en bomb. Solvallas verkställande direktör Jörgen Forsberg och sportchef Anders Malmrot har sagt upp sig från sina tjänster. Här berättar de vad som lett fram till beslutet.

Vi pratar även om de fina hästarna i Margaretas Tidiga Unghästserie, vad man ska lyssna på i sommar, goda glassar och såklart luringar till V75 på Färjestadtravet.

Lyssna på oss på: