Solvalla tappar två nyckelpersoner då verkställande direktör Jörgen Forsberg och sportchef Anders Malmrot har sagt upp sig från sina tjänster.

Jörgen Forsberg har innehaft VD-tjänsten och lett Solvalla-skutan i sju år.
– Jag förstår om det kan tyckas märkligt att uppsägningarna blir offentliga samtidigt, men det är en tillfällighet. Det har varit en händelserik period för mig på Solvalla! Jag har fått vara med om avregleringen av spelmarknaden, tävlingar utan publik under pandemin och mängder med enorma prestationer och fantastiska möten på den här travbanan, säger Jörgen Forsberg.

Jörgen lämnar över rodret 1 oktober.
– Att vara verkställande direktör på Solvalla är enligt mig som genuint travintresserad en av de finaste titlarna man kan ha inom travsporten. Jag är stolt att jag trots alla utmaningar har ett Solvalla under ständig utveckling och med goda ekonomiska muskler. Jag vill också tacka alla duktiga medarbetare som kanske inte alltid syns, men gör ett stort jobb i det tysta, säger Forsberg.

Att vara sportchef på Solvalla är ofta spännande, ibland frustrerande och alltid roligt, men det tar också på krafterna, säger Anders Malmrot.
Och fortsätter:
– Jag var otroligt stolt över årets Elitloppsfält, men jag kände också efteråt att ”hur ska jag toppa det här”. Och när den känslan infinner sig är det dags för någon annan att ta över, fortsätter Malmrot.

Vad som döljer sig framöver vet han inte.
– Jag kommer jobba kvar på Solvalla till sista december och hjälpa min efterträdare in i den här rollen, längre än så har jag inte planerat, säger Malmrot.

För Solvalla har rekryteringsarbetet redan skjutit fart.
– Jörgen och Anders har gjort ett fantastiskt jobb på Solvalla, vilket vi i Stockholms Travsällskap är väldigt tacksamma för och vi önskar dem all lycka. De blir inte enkla att ersätta, men samtidigt är Solvalla en av de mest attraktiva arbetsplatserna i trav-Sverige. Jag är övertygad om att vi kommer hitta en bra lösning för framtiden, säger Stockholms Travsällskaps ordförande Anders Holmgren.


Andra nyheter