Hans-Gunnar Tillander tillsammans med sin hustru Kerstin år 2003. Foto: TR Bild

Framgångsrike Solvallauppfödaren Hans-Gunnar Tillander har avlidit, 84 år gammal.
Otaliga är de hästar som tävlat i den klassiska bruna dressen med ett ”T” på ryggen och glatt traventusiaster runt om i världen.

Hans-Gunnar har tillsammans med sin hustru Kerstin fött upp över 30 miljonärer och haft ett finger med i minst det dubbla genom sitt förutseende att använda franska hingstar på sin amerikanskinfluerande sto-park i över 60 år. Framgångsrikast är förstås Sveriges vinstrikaste travare Victory Tilly med över 37 miljoner intjänat och första svenskfödda häst att sätta absolut världsrekord. Victory Tilly travade 1.08,9 vid seger på Meadowlands 2002 med Stig H Johansson i sulkyn.

Allt tog sin början vid köpet av Glenna H, vars avkommor har satt enorm prägel på svensk travavel. Förutom ”Tilly-miljonärer” stammar även Derbyvinnaren Calgary Games och Kriteriesegraren Fame And Glory ur Glenna H:s fantastiska möderne.

Hans Gunnar Tillander var en framgångsrik företagare, hans far Gunnar startade klassiska kompasstillverkaren Silva, vilket med Hans-Gunnar vid rodret utvecklades till ett storföretag. Hans-Gunnar Tillander har varit mångårig medlem i Stockholms Travsällskap och har även tilldelats ASVT:s Guldnål.

Våra tankar går till Hans-Gunnar Tillanders närmaste.


Andra nyheter