Precis som tidigare år kommer det att bli tre stora finaldagar under 2024, men det nya är att det kommer att bli två finaler vid varje tillfälle; en final för hingstar och valacker samt en final för ston.

– Det kommer också att vara lika stor prissumma i de båda finalerna, bekräftar Magnus Rundgren, vd för Breeders Course. Det är något som varit efterfrågat från stoägarna och vi är glada att vi nu är där.

I kalla fakta betyder det:

  • En miljon i förstapris i båda 3-åringsfinalerna under Elitloppshelgen på Solvalla.
  • En halv miljon i förstapris i båda 3-åringsfinalerna i samband med Åbergskvällen på Jägersro.
  • En halv miljon i förstapris i båda 2-åringsfinalerna på Jägersro.

En andra stor nyhet är två helt nya lopp.

Under Derbydagen 2024 på Jägersro kommer det att köras lopp för 4-åringar. En spårtrappa för hästar födda 2020 och som var fullt anmälda till Breeders Course som 3-åringar. Även här blir det ett lopp för hingstar och valacker och ett lopp för ston. Förstapriset blir 250 000 kronor i båda loppen.

I samband med Kriteriet 2024 kommer det att köras lopp för 3-åringar (födda 2021) som är anmälda till Breeders Course, både för hingstar/valacker och ston. Förstapris 250 000 i båda klasserna.

En tredje nyhet är att samtliga dessa lopp kommer att bli Grupplöpningar, grupp 1, 2 eller 3.

– Vi ser en positiv utveckling för hela Breeders Course, intresset ökar säsong för säsong och det är med glädje vi ser vilka fantastiska unghästar vi har, fortsätter Rundgren.

Glöm sedan inte att anmäla din häst, född 2022, till Breeders Course. Enklast anmäler du din häst vid ditt användarkonto på travsport.se senast 31 oktober. Då faktureras du via Svensk Travsport i november.


Andra nyheter