Magnus A Djuse är yngst in i tusenklubben. Foto: TR Bild

Magnus A Djuse vann sitt första lopp redan som nybliven 16-åring. Idag tog han sin tusende seger, endast 7 år efter första segern. Jubileumssegern som togs med Global Bookmaker på Sundbyholm i Eskilstuna innebar också att Magnus är yngste kusk att nå tusen segrar – någonsin!

Sin första seger vann han med kallblodet Jeriko Vind på Solänget i maj 2016, som 16-åring. Som 18-åring vann han sin fösta V75/STL-lopp, Special Major på juldagen 2018. Så värst många 18-åringar som vunnit på V75/STL lär inte finnas.

Att vara yngst är en röd tråd i Magnus karriär. Han är ofta yngst. Och så är det med Tusenklubben också. När han nu tar klivet in i Tusenklubben petar han ner Björn Goop från toppen, då Björn var 26 år och 4 månader när han nådde Tusenklubben. Magnus är 23 år och några månader då han firade 23 den 15 april.

Vägen till de första 1 000 har varit angenäm. Ifjol t ex var han den kusk som vann allsvenska körsvensligan. Miljonlopp (Grupp I) har han vunnit fyra. Första tog han med Aetos Kronos när de vann Jubileumspokalen 2021.

– Rolig för att det var min första riktigt stora seger, säger Magnus.

Men det har blivit tre till och alla i år. Första vann Magnus i Finlandia Ajo med Stoletheshow på Vermo innan det blev seger med Eric The Eel i Harper Hanovers lopp på Solvalla under Elitloppshelgen. Senaste kom nyligen då han vann Sprintermästaren med Hustle Rain i torsdags.

– Rolig för att det är min bror Mattias som tränar, säger Magnus.

Magnus har i Sverige kört lopp på 30 banor och vunnit på alla utom Hoting. De övriga banorna han inte vunnit på är Arvika, Karlshamn och Tingsryd. Lägg därtill lite segrar i Norge och Finland.

– Jag kommer fortsätta i samma spår som nu, då det rullar på bra, säger Magnus och skänker en tanke till alla som låter honom köra bra hästar.

Över 100 segrar har han tagit på Bergsåker, Östersund och Solvalla. Alla mest segrar på hemmabanan Solvalla, där taxametern nyligen passerade 150 och där han kört in över 30 miljoner kronor.

– Jag kör en hel del åt Oscar Berglund, Timo Nurmos och min bror Mattias Djuse, men har egentligen massor av härliga kunder, säger Magnus.

Visst är det en sanning att Magnus kör bättre och bättre hästar. Men han gör det för att han levererar och fortsättning i samma spår innebär att han nu tar sats mot nästa tusental.

Pressmeddelande från Svensk Travsport


Andra nyheter