Foto: TR Bild

Solvalla vässar tävlingsschemat 2023, med färre men starkare tävlingsdagar.
Tävlingar under fredagsluncherna stryks ur programmet och dessa prismedel, totalt cirka 20 miljoner kronor, fördelas på övriga tävlingsdagar med tyngdpunkten på onsdagar, vilket ger ett rejält lyft gällande prispengar per tävlingsdag.


Solvalla kommer köra 61 tävlingsdagar under 2023 och stärker dessa tävlingsdagar rejält. Alla lopp på Solvalla (breddlopp exkluderat) kommer minst att ha 60.000 kronor i förstapris, treåringsloppen höjs till 70.000 i förstapris och samtliga onsdagar kommer det köras minst fyra lopp med minst 80.000 kronor i förstapris.

– På onsdagarna kör vi nya Solvallaserien – tre lopp varje onsdag med 80.000 kronor i förstapris i försöken. Det blir sedan finaler var femte-sjätte vecka med 150.000 kronor i förstapris, utvecklar Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Solvallaserien körs i tre fasta klasser, stängda vid 150.000 kronor, 350.000 kronor eller 650.000 kronor.

– De är anpassade för att låta hästarna smidigt matchas in i STL-klasser. Solvallaserien är tänkt som ett förberedande komplement till STL och samtidigt hoppas vi bjuda publiken och hästägarna på ännu roligare onsdagar, säger Malmrot.

Över 170 miljoner kronor i prispengar planeras att delas ut på Solvalla under 2023 och den första tävlingsdagen är onsdag 4 januari.


Andra nyheter