Kriterielördagen 24 september blir fullproppad med 14 högklassiga lopp.
Solvalla värmer i år upp med lunchtrav, fredag, innan den nya stordagen.
– För att möta upp den sportsliga satsningen med ett starkt spelutbud så kommer vi att samla eventuella jackpots från sensommarens extraomgångar på V75 till Kriterielördagen. Vi adderar även V65 med 3 miljoner i garantisumma till en ensam vinnare på lördagen, säger Nicklas Jonsson Head of Horse Betting på ATG.

Svenskt Travkriterium och Travoaks är två klassiker som under många år avgjordes på söndagen under Kriteriehelgen. De två senaste åren har båda loppen gått tillsammans med STL-finaler inom V75 på lördagen medan söndagen bland annat bestått av uttagningslopp till Europaderbyt.
I år kommer Solvalla istället att arrangera lunchtävlingar på fredagen och framför allt samla toppsporten under Kriterielördagen 24 september. Det blir 14 högklassiga travlopp i form av finaler i Kriteriet, Oaks, STL och uttagningslopp till Europaderbyt.
För att även höja temperaturen spelmässigt startar ATG en fondering av eventuella jackpots från sex stycken V75, som avgörs tisdag, onsdag och söndagar under sensommaren, med start på Dannero nu på söndag 7 augusti.
– Historiskt har det blivit jackpot vid flera av de här omgångarna. Mellan 4–8 miljoner har då gått vidare till kommande lördag, vilket är klart mindre än en jackpot från en ordinarie omgång, säger Nicklas Jonsson och fortsätter:
– Den här lösningen ger oss chansen att istället samla ihop till en större pott, i nivå med en vanlig jackpot, vilket förhoppningsvis bidrar till att öka intresset för Kriterielördagen. Sen finns det aldrig någon garanti för att det blir jackpot, men sannolikheten, rent statistiskt, är hög.
Med 14 lopp på en tävlingsdag finns det även utrymme för att lägga till V65 i spelutbudet.
– Exklusivt för Kriterielördagen erbjuder ATG dessutom 3 miljoner kronor i garantisumma till en ensam vinnare på V65.

Omgångar på V75 där eventuell jackpot fonderas till sjurättspotten på V75 Kriterielördagen, 24 september:
Söndag 7 augusti Dannero, Kallblodskriterium.
Onsdag 17 augusti Solvalla, Jubileumspokalen, Sto-EM.
Tisdag 23 augusti, Jägersro, Uttagningslopp Svenskt Travderby.
Söndag 28 augusti, Charlottenlund, Danskt Travderby.
Söndag 4 september, Jägersro, Svenskt Travderby.
Söndag 11 september, Bjerke (Oslo), Klasselöpsdagen.

 

Text: ATG artikel https://www.atg.se/nyheter/220801-kriterielordagen-ny-storsatsning-pa-sport-och-spel
Bild: TR BIld


Andra nyheter