Publiken väljer sista hästen som blir inbjuden till Elitloppet 2022. Foto: TR Bild

Adrian Kolgjini meddelade på lördagsmorgonen att han hoppar av omröstningen till Folkets Häst med Upstate Face. Det innebär att Calle Crown, Night Brodde och Stoletheshow nu är de tre kandidater som kvarstår.

Omröstningen startar klockan 18:50 under lördagen den 21:a maj och stänger klockan 11:00 på söndag den 22:a maj. På folketshast.se kan du vara med och lägga just din röst på den du tycker ska ta den sista rosa biljetten till Elitloppet 2022.

Du som är med och röstar har dessutom chans att vinna ett exklusivt restaurangpaket i Valla Krog under Elitloppshelgen för två personer (värde 6 580 kronor).

Folkets Häst och den som tar plats nummer sexton i Elitloppet 2022 redovisas vid Elitloppets lottning på TV12 klockan 17.30 söndagen den 22:a maj.

Hästarna du kan rösta på

Calle Crown
Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Far: Great Challenger
Mor: Hillary Crown
Starter/Resultat: 67 (13-11-9)
Intjänat: 5 427 069 SEK
Rekord: 1.10,0 autostart (1609m)
Ägare: Easy KB
Tränare: Tomas Malmqvist
Skötare: Camilla Ahlqvist
Uppfödare: Helle och Lene Hjorth
Nationalitet: Svensk

Calle Crown var tvåa i Copenhagen Cup i sin senaste start där han gjorde en stark insats. Karriärens två största segrar har han tagit på fransk mark – detta i Prix de Clermont-Ferrand och Grand Prix de Vincennes. Nu hoppas kretsen runt Calle Crown att årets första start på svensk mark ska bli i självaste Elitloppet.

Night Brodde
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Up And Quick
Mor: Nagajka
Starter/Resultat: 60 (18-6-5)
Intjänat: 3 250 115 SEK
Rekord: 1.09,5 autostart (1640m)
Ägare: Stall Pevero (Conrad Lugauer)
Tränare: Conrad Lugauer
Skötare: Johanna Hansson
Uppfödare: Brodda Stuteri AB & Stall Anderberg AB
Nationalitet: Svensk

Night Brodde vann Elitsprintern på Solvalla under Elitloppshelgen ifjol på sin rekordtid över sprinterdistans, vilket är karriärens största seger hittills. Han kommer närmast från en tredjeplats i finalen av Paralympiatravet och nu hoppas Stall Lugauer på att deras startkatapult ska få plats sexton till Elitloppet.

Stoletheshow
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Dream Vacation
Mor: Abba Hall
Starter/Resultat: 61 (18-15-8)
Intjänat: 5 149 517 SEK
Rekord: 1.10,1 autostart (1620m)
Ägare: Global Glide AB
Tränare: Frode Hamre
Skötare: Amalie Bördal Lyssand
Uppfödare: Per-Rune Pollestad och Ordin Larsen
Nationalitet: Svensk

Stoletheshow vann Norskt Travkriterium 2018 och var bland annat tvåa i Jubileumspokalen på Solvalla som femåring. Han vann C Th Ericssons Memorial tidigare i år och slutade på tredjeplats i Copenhagen Cup i sin senaste start – nu drömmer Stall Hamre om att deras häst ska få den sista Elitloppsbiljetten.

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2022: Don Fanucci Zet (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Extreme (Danmark), Perfetto (Kanada), Vernissage Grif (Italien), Önas Prince (Sverige), Cokstile (Italien), Admiral As (Sverige), Snowstorm Hanover (Sverige), Who’s Who (Sverige), Hail Mary (Sverige),

Plats 13 och 14 till Elitloppet 2022 presenteras i V75 Direkt i TV12 under lördagen den 21:a maj. Vinnaren av H.K.H. Prins Daniels Lopp i Gävle samma dag tar plats nummer 15 i Elitloppet 2022.


Andra nyheter