Click Bait är klar för Elitloppet 2022. Foto: TR Bild

Det väntade en rosa biljett på vinnaren vid mållinjen.
Från ledningen så dansade Click Bait undan till seger och blev häst nummer femton in i Elitloppet 2022.
– Han har visat lite tveksam form under våren men nu var han tillbaka och visade toppform, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fjorton hästar var klara till Elitloppet 2022 inför H.K.H. Prins Daniels Lopp, där vinnaren i Gävles sprinterlopp precis som tidigare år gavs möjligheten att bli en av de sexton hästarna till sista söndagen i maj.

Över upploppet den här lördagen sprintade Click Bait ifrån sina motståndare till en överlägsen seger från ledningen på tiden 1.10,5 över 1609 meter med autostart. Efter vinsten har kretsen runt honom valt att tacka ja till sin rosa biljett och han blir därmed häst nummer femton att bli klar för årets upplaga.

Click Bait tog i och med vinsten karriärens största triumf då han belönades med 400.000 kronor i förstapris. Som fyra- och femåring var han trea i Sprintermästaren och Jubileumspokalen och innan lördagens seger i H.K.H. Prins Daniels Lopp var det vinsten i Färjestads Jubileumslopp 2021 som var den största.

Click Bait deltog för första gången i Elitloppet ifjol – nu blir det andra gången han är med.

– En ettrig häst med härlig startsnabbhet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den allra sista platsen i Elitloppet 2022, plats nummer sexton, tas av den häst som vinner omröstningen Folkets Häst. Calle Crown, Night Brodde och Stoletheshow är de tre hästarna man kan rösta på – omröstningen startade klockan 18:50 lördagen den 21:a maj och håller på fram till klockan 11:00 söndagen den 22:a maj. Detta sker via www.folketshast.se och du som är med och röstar har dessutom chans att vinna ett exklusivt restaurangpaket i Valla Krog under Elitloppshelgen för två personer (värde 6 580 kronor).

Folkets Häst och vem som tar plats nummer sexton i Elitloppet 2022 redovisas vid Elitloppets lottning på TV12 söndagen den 22:a maj.

Omröstningen och tävlingen arrangeras av Solvalla.

Fakta Click Bait

Ålder: 6 år
Kön: Hingst
Far: Cantab Hall
Mor: Fun At Parties
Starter/Resultat: 52 (11-12-10)
Intjänat: 4 024 200 SEK
Rekord: 1.09,5 autostart (1640m)
Ägare: Stall T.Z. (Stefan Melander)
Tränare: Stefan Melander
Skötare: Mikael Pettersson
Uppfödare: Russell C Williams
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2022: Don Fanucci Zet (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Extreme (Danmark), Perfetto (Kanada), Vernissage Grif (Italien), Önas Prince (Sverige), Cokstile (Italien), Admiral As (Sverige), Snowstorm Hanover (Sverige), Who’s Who (Sverige), Hail Mary (Sverige), Brother Bill (Sverige), Mister F Daag (Belgien), Click Bait (Sverige).


Andra nyheter