Snowstorm Hanover är klar för Elitloppet 2022. Foto: TR Bild.

Onsdagens seger i Meadow Roads lopp gav en inbjudan till sista söndagen i maj.
Snowstorm Hanover är häst nummer elva att bli klar för Elitloppet 2022.
– Han kom med meriter från USA, men det är först nu som han har blommat ut på riktigt, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Åtta hästar fanns med bakom startbilen och gjorde upp i Meadow Roads lopp på Solvalla under onsdagskvällen och precis som de senaste två åren väntade en rosa biljett till Elitloppet på vinnaren vid mållinjen. Efter ett spännande race stod det klart att Snowstorm Hanover ihop med Magnus A Djuse tagit hem årets upplaga.

Snowstorm Hanovers största seger är från 2017 då han som treåring vann Kentucky Futurity med 1,9 miljoner kronor i förstapris borta i USA där han tävlade i början av karriären innan han senare såldes till Sverige. På svensk mark har vi förutom onsdagens seger sett honom ta hem bland annat The Onions Lopp och Big Noon-pokalen på Solvalla.

Efter vinsten i Meadow Roads lopp och ett ja från kretsen runt hästen blir det nu debut i Elitloppet för Snowstorm Hanover. Det innebär dessutom att tränare Daniel Redén har två hästar med i årets Elitlopp – då han sedan tidigare redan har inbjudne titelförsvararen Don Fanucci Zet.

– Snowstorm Hanover har tagit två mycket fina segrar i rad på Solvalla och ordnade i och med segern ikväll sin elitloppsbiljett och blir elfte häst in i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Under onsdagen reds även Solvalla Hästägarförenings Montépokal där en direktplats till Montéeliten stod på spel. Vinnare blev Morotai Degato ihop med Emilia Leo som tränas av Oskar Kylin Blom och nu har Morotai Degato en av de tio platserna till Montéeliten som rids på söndagen den 29:e maj under Elitloppshelgen, där 300.000 kronor väntar i förstapris.

Fakta Snowstorm Hanover

Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Far: Muscle Massive
Mor: Snow Angel Hanover
Starter/Resultat: 111 (13-16-7)
Intjänat: 7 256 220 SEK
Rekord: 1.09,8 autostart (1640m)
Ägare: Stall T.Z. (Melander Stefan)
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Lina Pergenius
Uppfödare: Hanover Shoe Farms Inc
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2022: Don Fanucci Zet (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Back Of The Neck (USA), Extreme (Danmark), Perfetto (Kanada), Vernissage Grif (Italien), Önas Prince (Sverige), Cokstile (Italien), Admiral As (Sverige), Snowstorm Hanover (Sverige).


Andra nyheter