Festen och publiken är tillbaka då Elitloppet blir världens största travtävling 2022.
Solvalla utvecklar ständigt evenemanget med fullt fokus på publiken och upplevelsen – och det kan bli ”lapp-på-luckan”.

– Våra gäster kommer givetvis känna igen sig, men samtidigt vill vi förnya och ge fler alternativ i hur man bäst upplever folkfesten, säger Solvallas VD Jörgen Forsberg.

Tillsammans med Spendrups presenteras nyheter för Solvalla-publiken i samband med Elitloppet. Festivalområdet växer, Sveriges längsta (?) bar kommer se dagens ljus och det lär både bubbla och pysa på publikplats.

Det är framförallt fyra nya områden som ytterligare ska stärka upplevelsen och ger möjligheten att dela upp publikplats på Solvalla i sektioner för ett tryggare och säkrare besök:

  • Festivalområdet – ännu större än tidigare med fokus på glädje, stämning samt god mat och dryck.
  • Totobaren – i A-läktaren mitt framför mållinjen byggs Sveriges kanske längsta bar i de gamla totoluckorna som minimerar köbildning.
  • Bubbel & Rosé – just intill E-läktaren ges möjlighet till smörrebröd ackompanjerat av ett glas bubbel eller spännande viner.
  • World of Food & Beer – med öl från olika delar av världen och helt nytt matutbud med inspiration av Asien, framtaget för att matcha de olika ölsorterna. 

Givetvis finns det alkoholfria alternativ på samtliga serveringsområden.

För att skapa en säkrare publikplats med hög trivsel och möjlighet till rörelse mellan olika områden på Solvalla införs också ett publiktak om 27.000 personer.

– Det är fortfarande för tidigt att säga hur beteendet och intresset för live-event kommer vara efter pandemin, men vi vill vara tydliga med våra höga ambitioner gällande tryggheten i samband med folkfesten Elitloppet på Solvalla, säger Jörgen Forsberg.

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.


Andra nyheter