Gareth Boko vann H.K.H. Prins Daniels lopp och fick en inbjudan till Elitloppet 2021. Foto: TR Bild

Vägen till världens vinstrikaste sulkylopp 2022 går via Helsingfors, Stockholm och Gävle.
Vinnarna av Finlandia Ajo, Meadow Roads Lopp och H.K.H. Prins Daniels Lopp får samtliga en biljett till Elitloppet.

Elitloppet på Solvalla lockar 2022 med fem miljoner kronor till vinnaren av finalen och är därmed det sulkylopp i världen med högst prispengar.

– Vi skruvar upp Elitloppstemperaturen rejält under maj och det känns verkligen bra att fortsätta samarbetet med Vermo och Finlandia Ajo, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Det är sjätte gången som vinnaren av Finlandia Ajo får en rosa biljett, i fjol tog Hickothepooh vägen via finska huvudstadsbanan Vermo.

– Det är ett högkvalitativt lopp som brukar innehålla flera internationella gäster, säger Malmrot.

Finlandia Ajo körs 1 maj. 11 maj är det biljettjakt på Solvalla i Meadow Roads Lopp. 2021 hette vinnaren Heavy Sound och veckan före Elitloppet, 21 maj, körs H.K.H.Prins Daniels Lopp i Gävle.

– Sedan 2014 har vinnaren av H.K.H.Prins Daniels Lopp varit direktkvalificerad och i fjol kom Elitloppstrean Gareth Boko via Gävle, berättar Malmrot.

 

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

För mer information:

Anders Malmrot, sportchef Solvalla
Tel: +46 70 636 00 58
Mejl:

 


Andra nyheter