Margaretas Tidiga Unghästserie får en fortsättning. Foto: TR Bild

Efter 80 lopp och nära 50 miljoner kronor i prispengar till hästägarna står det klart att succén Margaretas Tidiga Unghästserie får en fortsättning.


Menhammar Stuteri, Solvalla och Svensk Travsport förlänger samarbetet och tävlingsserien ytterligare fem år.
– Idén kom ju i samband med att jag fyllde 80 år. Jag hade haft så roligt med travet och ville gärna ge något tillbaka, både till travsporten och till Solvalla. Men det blev bättre än vad jag vågat hoppas på. Och det känns spännande med fem nya år, jag hoppas på förlängning även efter det, säger initiativtagaren Margareta Wallenius-Kleberg.
Inför onsdagens tävlingsomgång i Margaretas Tidigare Unghästsserie har det körts 76 lopp och delats ut över 46 miljoner.
– Det är ju fantastiskt! Tanken var ju att serien skulle vara utan insatser från hästägarna, helt enkelt ett tillskott och det är jag väldigt glad för att vi lyckats med, fortsätter Margareta.
Margaretas Tidiga Unghästserie körs för tre- och fyraåriga svenskfödda hästar på Solvalla.
– Responsen från de aktiva har varit odelat positiv. Engagemanget är stort och flera hör av sig redan under hösten och funderar när och i vilka klasser som respektive omgång i Margaretas Tidiga Unghästserie körs, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
Blir det några förändringar i propositionerna 2022?
– Jag kommer prata med ett antal tränare i höst, klassindelningen har fungerat fint hittills, men det kanske kan gå att skruva ytterligare för optimalt resultat, säger Anders.
Svensk Travsport är tredje benet i satsningen.
– Vi har bara positiva erfarenheter. Även om serien avgörs på Solvalla så har prispengarna fördelats till hästar och hästägare från hela landet i Margaretas Tidiga Unghästserie. Vi är mycket glada att vi har gjort klart med ytterligare fem år, säger Svensk Travsports vice VD Ulf Hörnberg.

Framgångsrika fakta om Margaretas Tidiga Unghästserie
Totalt antal lopp: 80
Totala prispengar: 48.800.000 kronor

Framgångsrikaste hästar:
2 segrar
A Sweet Dance, Global Un Poco, Hell For Bent Am, Staro Miami, Marion Fouty Bon

Framgångsrikaste kusk:
10 segrar
Örjan Kihlström

Framgångsrikaste tränare:
8 segrar
Timo Nurmos

Framgångsrikaste avelshingst:
7 segrar
Muscle Hill

 


Andra nyheter