Titelförsvararen Cokstile efter segern i sitt försök 2020. Foto: TR Bild

Toppseedade duon startar från helt olika utgångslägen i Elitloppet 2021 på Solvalla.
Glädje i det italienska lägret medan en av de svenska favoriterna drog nitlotten.
Vivid Wise As fick spår ett – Very Kronos lottades till spår åtta.

Italienske Vivid Wise As kommer till Solvalla för att ta revansch efter galoppmisslyckandet i Elitloppet 2020 där han var favoritspelad. Efter att ha lottats till innerspåret i det första Elitloppsförsöket så lär han ha mångas förtroende även i Elitloppet 2021 och tillhöra favoriterna när de sexton inbjudna hästarna ska göra upp på Solvalla.
Svenske Very Kronos däremot får en betydligt jobbigare uppgift – spår åtta längst ut bakom startbilsvingen blev det för Very Kronos som toppseedades av de svenska förhandsfavoriterna. En dämpad kusk berättade om sina känslor i TV12 när lottningen avgjordes.
– Det var ett illamående som kom över en när spår åtta drogs fram, men när startbilen rullar på söndag så vet jag att jag sitter bakom en häst med de egenskaper som krävs för Elitloppet, sade Erik Adielsson som är den som ska köra Very Kronos i årets upplaga.
Erik Adielsson har kört Elitloppsförsök flera gånger tidigare – men 2021 så är det både ett gäng hästar och kuskar som dyker upp för allra första gången.
Unga bröderna Magnus och Mats Djuse gör debut i storloppet och ska båda köra åt tränare Jerry Riordan som har med Aetos Kronos och Gareth Boko i årets Elitlopp. Hemmaprofilen Claes Sjöström kör sitt första Elitlopp tillsammans med hästen Seismic Wave, liksom italienske kusken Vincenzo Gallo som kommer till Solvalla.
Där den sistnämnde sitter upp bakom titelförsvararen Cokstile som vann Elitloppet 2020 – nu är Cokstile tillbaka för att försvara sin titel och lottades till spår ett i sitt försök. Vilket innebär att de båda italienska deltagarna drog innerspår, medan flera av de svenska favoriterna i övrigt också hade önskat sig bättre utgångslägen och många travälskare har redan börjat prata om vem som vinner och hur öppet det ser ut efter spårlottningen.

Med andra ord är det bäddat för ett mycket spännande Elitloppet 2021 på Solvalla, sista söndagen i maj.

Elitloppet Försök 1
1. Vivid Wise As
2. Moni Viking
3. Milliondollarrhyme
4. Aetos Kronos
5. Hickothepooh
6. Bahia Quesnot
7. Cyber Lane
8. Don Fanucci Zet

Elitloppet Försök 2
1. Cokstile
2. Heavy Sound
3. Seismic Wave
4. Gelati Cut
5. Gareth Boko
6. Ecurie D.
7. Click Bait
8. Very Kronos

Elitloppet Försök 1 körs klockan 15:30 söndagen den 30 maj och Elitloppet Försök 2 körs klockan 16:00.

Finalen av Elitloppet 2021 avgörs sedan klockan 18:10.

Läs mer om varje häst här.

Om Elitloppet

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 28-30 maj 2021. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2021: Ecurie D. (Sverige), Don Fanucci Zet (Sverige), Vivid Wise As (Italien), Aetos Kronos (USA), Hickothepooh (Norge), Very Kronos (Sverige), Milliondollarrhyme (Sverige), Heavy Sound (Sverige), Moni Viking (Norge), Cokstile (Italien), Seismic Wave (Sverige), Cyber Lane (Sverige), Gelati Cut (Frankrike), Click Bait (Sverige), Gareth Boko (Holland), Bahia Quesnot (Frankrike)

 


Andra nyheter