Milliondollarrhyme klar för Elitloppet 2021. Foto: TR Bild

Det blir en tredje gång i Elitloppet.
Milliondollarrhyme är den åttonde hästen att bli klar för Elitloppet 2021.
– Han har aldrig varit bättre än vad han är just nu, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Milliondollarrhyme deltog för första gången 2019 och slutade då på en fjärdeplats. Ifjol blev han fyra och nu är det återigen dags att delta i Elitloppet på hemmabanan Solvalla. Segern i Svenskt Mästerskap 2019 på Åbytravet är annars karriärens hittills största och ett lopp som många travälskare inte glömmer i första taget. Detta då Milliondollarrhyme via en virvlande avslutning spurtade förbi sina konkurrenter och vann överlägset när han tog hem förstapriset på 500.000 kronor och han har deltagit i många storlopp de senaste åren.
Under 2021 så har han hunnit med tre starter där han segrade i The Onions lopp på Solvalla på 1.10,7 över sprinterdistans näst senast där han spårade loppet från start till mål.
I söndagens storlopp Finlandia Ajo på Vermo travbana visade han på nytt upp en enorm startsnabbhet där han blixtrade till ledningen. En laddad Milliondollarrhyme sprang sedan på i ett oerhört högt tempo där han inte kunde stå emot vinnande, och redan inbjudne, Hickothepooh till slut – men de egenskaper han visat upp och besitter ger honom en rosa biljett. Under onsdagen så bjöd Solvallas sportchef Anders Malmrot nämligen in Milliondollarrhyme vilket blir hans tredje start i Elitloppet – därmed så återstår det åtta platser och halva startfältet är klart till Elitloppet 2021.
– Med sin startsnabbhet och explosivitet är Milliondollarrhyme ett givet inslag, säger Anders Malmrot.

Fakta Milliondollarrhyme

Ålder: 7 år
Kön: Valack
Far: Ready Cash
Mor: Nursery Rhyme
Starter/Resultat: 51 (13-6-7)
Intjänat: 4 926 306 SEK
Rekord: 1.09,2 autostart (1640m)
Ägare: MDR Trotting HB (Fredrik B Larsson)
Tränare: Fredrik B Larsson
Skötare: Arthur Leportier
Uppfödare: HB Olivias Son
Nationalitet: Svensk

Om Elitloppet

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 28-30 maj 2021. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2021: Ecurie D. (Sverige), Don Fanucci Zet (Sverige), Vivid Wise As (Italien), Aetos Kronos (USA), Dorgos De Guez (Frankrike), Hickothepooh (Norge), Very Kronos (Sverige), Milliondollarrhyme (Sverige),

 


Andra nyheter