​Solvalla TV sänder från studion på stallbacken på 27 mars. Foto: TR Bild

Även om svenska travbanors publikplatser är stängda på grund av pandemin, premierar Solvalla sina följare. På lördag 27 mars blir det på nytt livesändning från STL-finalerna och Margaretas Tidiga Unghästserie från staketet, via Solvalla TV.


Från studion belägen på stallbacken, ovanför sista sväng på Solvalla, utlovas nära fem timmars direktsändning med sportfokus, gäster, annorlunda vinklar, omröstningar och statistik.

– Vi hade självklart mycket hellre haft vår publik fysiskt på Solvalla, men vi försöker göra det bästa av situationen. Det här är ett sätt att ge möjligheten att komma närmare de aktiva – fast ändå på avstånd, berättar Solvallas vd Jörgen Forsberg.

I studion finns Peter Henriksson och Ola Lernå, och duon har bland annat en direktlänk till Solvallas måldomare Björn Wikander för möjligheten att lyfta situationer från loppen och upplevelsen för tittarna ytterligare en nivå.

Sändningen drar igång redan kl. 14.15 och kan ses som egen kanal på atg.se under namnet Solvalla TV. Du hittar den även på facebook.com/Solvalla samt youtube.com/solvallatravbana men av rättighetsskäl visas inte loppen på Facebook eller Youtube.


Andra nyheter