Foto: TR Bild

– Det är klart att man är lite extra laddad när årets första V75-finaler står på menyn hemma på mammas gata! Som oftast finns det ett par favoriter som sticker ut i streckfördelningen, men kylan och kung Bore har kopplat ett stadigt grepp om landet och det kanske krävs hakar både bak och fram för att hästarna ska få fäste i banan? Vilket i så fall gör att det blir mer svårbedömt och vi har en spännande omgång på Solvalla att se fram emot!

Det säger en av våra populära spelläggare Lars-Erik Erlandsson (TravmedErland.se) inför lördagens V75-omgång som den här veckan alltså avgörs på Solvalla. Högklassiga finaler och dessutom så kryddas tävlingsdagen med fyra stycken lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie i början av tävlingsdagen. Våra spelläggare på Solvalla Andelar är laddade för lördagen på hemmaplan och två som visat färsk spelform är Gustaf Björck och just Lars-Erik Erlandsson då de hade åtta rätt på V86 i onsdags!

Demon Ima i Klass II-finalen (V75-2) och Algot Zonett i Silverdivisionens final (V75-5) heter omgångens två största favoriter. Lutar du dig mot någon av dessa som omgångens bästa spik eller vad tror du om deras segerchanser Erland?

– De har båda en bra uppgift på pappret, men 2 Demon Ima (V75-2) kan få svar i spetsjakten, och ska eventuellt gå med brodd i skorna för första gången? 6 Algot Zonett (V75-5) tog en snygg seger utvändigt ledaren vid sin försöksseger på Bergsåker, där klockan stannade på 1.11 sista varvet! Med första Örjan Kihlström bakom spakarna blir ekipaget en tuff nöt att knäcka, men även här finns det ett par tuffa motståndare som kan sätta käppar i hjulen.

Om inte någon av dessa är det, vilken är istället omgångens bästa spik?

– Bästa, och bästa? Omgångens mest prisvärda spik i förhållande till strecken i min bok är 1 Gareth Boko i guldfinalen (V75-6), som tog fyra segrar på fem starter den här tiden i fjol, och med tre lopp i kroppen verkligen står på tur för en viktoria!

Två speldrag i övrigt tar vi gärna emot! Vilka hästar vill du lyfta fram som känns extra spännande den här lördagen?

– Conrad Lugauer tränar även 2 Romero (V75-3), som visade finfin fart för klassen efter sin startgalopp på Jägersro senast. 

– Hedersmärren 2 Galactica (V75-1) kommer till start med fyra raka starter i monté, där hon olyckligt galopperade i världens största montélopp Prix de Cornulier på Vincennes senast. Den forna Stochampionatsvinnaren öppnar kvickt bakom bilen, och eventuellt blir det karriärens sista start innan hon förbereds för avel i vår? 

Den där lågprocentaren som förhandsspelarna helt glömt bort, vilken är det som man inte får missa?

– Trots att 14 Lyx Håleryd (V75-4) avslutade mycket starkt i spåren från sjunde utvändigt och hade segergreppet långt in på upploppet i lördags på Eskilstuna är hon ratad av spelarna och rensar bra i kuponghögen vid eventuell seger!

Vad är möjligheterna att haka på dig med V75-andel under lördagen?

– TravmedErland.se har tre lag på rull inför lördagens V75-finaler.

TRAVMEDERLAND.SE – STORA 650 kr/andel > >

TRAVMEDERLAND.SE – LILLA 350 kr/andel > >

TRAVMEDERLAND.SE – ALLTID TRE STRECK 116 kr/andel > >


Andra nyheter