Foto: TR Media

– Jag tycker mig ha hittat en riktigt stark spik i epilogen som inte ens ser ut att bli favorit. 1 Lord Horse (V86-8) anser jag har mycket goda möjligheter att leda runt om, hela vägen Petter (bild)!

Det säger en av våra populära spelläggare Felix Erixson inför onsdagens V86-omgång där Solvalla/Jägersro delar på tävlingarna och vi har dessutom jackpot där en ensam vinnare har möjligheten att plocka hem hela 18 miljoner kronor. Felix Erixson var en av två spelläggare hos oss som lyckades med att sätta alla rätt på V75 i lördags där han och Gustaf Björck fixade full pott, vi på Solvalla Andelar säger stort grattis! Förra onsdagen så var det även alla rätt hos Jimmy Tapper och Mattias Spante på V86-spelet. God form hos spelläggarna inför jackpotkvällen med andra ord!

Succé i lördags vad gäller V75 där både lilla och stora systemet satt Felix! Berätta lite om systemet och vad det blev i vinst till andelsköparna?

– Jag vill börja med att önska alla som hade en andel stort grattis, det är riktigt kul att se alla glada tillrop! De som hade köpt en andel i mitt lilla system som kostar 100 kr per andel fick över 2.200 kr tillbaka och de som köpte i mitt stora system som kostar 500 kr per andel fick över 6.000 kr tillbaka.

– I tredje avdelningen såg det ut som sju-rättsdrömmen grusades tidigt då spiken Tekno Jerven galopperade efter 30 meter, men efter en monsterprestation med att svepa alla genom fjärdespår i sista sväng så visade han att han var bara bäst! Båda systemen hade bara en spik och i sjätte loppet gick jag kort på vad jag trodde skulle vara spetshästen och hästen med högst vinstchans (Daysofourlives och Danilo Brick) och där träffade Erik Adielsson springspåret perfekt och ledde runt om till elva procent. I sista avdelningen satt båda systemen kvar med fyra hästar och efter att Västerbo Pokerface blev het i spets och stumnade in på upploppet löste det sig perfekt för Jorma på upploppet bakom femprocentaren Mas Capacity som gjorde att värdet sköt i höjden!

Med spelvinsten i ryggen är du extra laddad för onsdagens V86-jackpot gissar vi! Hur tycker du att spelomgången ser ut på förhand? Det ryktas om att många tycker det ser svårspelat ut…

– Inför jackpotomgångar är jag alltid extra laddad, men det är verkligen härligt att komma in i omgången med lite vind i seglet. Trots att omgången inte bjuder på helt fulla fält tycker jag den ser riktigt intressant ut och räknar med hög utdelning!

Mellby Good, Ingesson, Ofelia O.E, och Coogan är samtliga hårt betrodda på förhand när vi tar en titt på spelet just nu. Någon av dessa favoriter som är något att hålla i handen denna jackpotomgång, eller är det läge att fälla?

– Mitt motto är ju att stora favoriter är till för att fällas, däremot så har ju V86 spelet bevisat att det inte gör speciellt mycket för att värdet ska kunna skjuta i höjden om en eller två stycken favoriter vinner. 6 Mellby Good (V86-2) ser ut att bli omgångens största favorit och för mig är det givet att gardera henne då hon inte såg som bäst ut och galopperade dubbelt i senaste starten, en bit över sextio procent på henne och faller hon så ligger vägen öppen för hög utdelning! 4 Ofelia O.E (V86-7) är inte heller någon favorit jag vill hålla i handen då hon måste få gå i de rätta ryggarna för att vinna detta.

– 1 Coogan (V86-6) är för mig en tänkbar spik då rapporterna från Redén låter bra och han är snabb bakom bilen och i min bok är han favorit till att hålla ut Dom Perignon och i spets trivs han ypperligt med fem segrar på sex försök!

Två speldrag i övrigt som du vill lyfta fram i omgången?

– 3 Kung Edward (V86-1) i första avdelningen är ett måstestreck för mig, i nuläget är han streckad till sex procent. Han har varit ute i tuffa motstånd och inte riktigt räckt till. Från spår tre bakom bilen tror jag han kommer sitta i ledningen och från stallet låter det som att de vill köra där, och spets på Jägersro har det ju vunnits förut ifrån..

– I V86-2 tror jag att 1 Another Lucky Day kan få en mycket bra resa i rygg ledaren och till bara ett par procent så är hon en tänkbar miljonskräl!

Finns det fler skrällar som man absolut inte får missa?

– Utöver de två redan nämnda så tycker jag att det finns många intressanta skrällar som kan höja utdelningen bakom favoriten 2 Ingesson i V86-4. 4 Fleur Mearas fem procent, Hannu Korpis duo 5 Guilty Pleasure och 12 Langen´s Airbone är bara streckade till runt en-två procent och skulle absolut kunna skrälla!

Möjligheterna att haka på dig med V86-andel under onsdagen?

– Mina andelar till denna jackpotomgång är:

Felix Erixson – Jackpot! 1500 kr

https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/79173_V86_2021-01-27_40_1

Felix Erixson – Solvalla 500 kr

https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/72824_V86_2021-01-27_40_1

Felix Erixson – Snålisen 100 kr

https://www.atg.se/solvallaandelar/spel/74981_V86_2021-01-27_40_1

I veckans avsnitt av Solvalla Podcast är Felix dessutom med och tävlar för oss på Solvalla Andelar i Bankrullen emot podcasttrion Jörgen Forsberg, Anders Malmrot och Markus Myron. Solvalla Podcast gästas den här veckan i övrigt av Svante Stockselius som är med och pratar om bland annat sitt hästägande och att Power ska vara med i Prix d’Amerique på söndag. Veckans avsnitt hittas här: https://www.solvalla.se/podcast


Andra nyheter