Foto: TR Bild

Solvallas vän, och tillika styrelseordföranden i Stockholms Travsällskap åren 2002-2006, har lämnat oss i en ålder av 82 år.

Klas hade ett stort intresse för travsport under den största delen av sitt liv; långt innan han blev bekant för Solvallabesökarna och långt efter han lämnat sin plats i Solvallas styrelse. Publikfrågor låg honom varmt om hjärtat, och Klas söner berättar att som allra bäst mådde Klas när han kunde betrakta en fullsatt E-läktare.

Sin dagliga gärning gjorde han i Stockholms Stadshus, där han jobbade med och ansvarade för flertalet av de projekt som krävde samarbete såväl över parti- som kommungränserna i Stor-Stockholm.
Hans stora politiska nätverk och hans diplomatiska läggning bidrog till stor del i de överenskommelser som gjordes, och Klas politiska kunskaper kom mycket väl till pass under de första åren en expansion av områden närliggande Solvalla skulle utvärderas. Därmed kunde Solvallas styrelse föra skutan i rätt riktning i en process man visste skulle bli dels mycket lång, dels mycket svårnavigerad.
Under en period var Klas för övrigt även engagerad i ST’s styrelse.

Vi minns Klas som en god vän, som gillade att snacka trav, alltid var på gott humör och som hade den enastående egenskapen av att vara lika bra på att lyssna som att prata.

Nu finns inte Klas längre, vilket gör Solvalla till en fattigare plats. Men hans närvaro finns fortfarande i våra minnen, vilket gör Solvalla till en rikare plats.

Klas sörjs närmast av sönerna Johan och Pontus.

Text: Håkan Ahlqvist


Andra nyheter