Foto: TR Bild

Det är Bergsåker som gäller den kommande lördagen på V75 och våra spelläggare på Solvalla Andelar har givetvis intressanta system i jakten på sju rätt! Totalt finns det 31 olika system tillgängliga att välja på till lördagen med insatser från 16 kronor upp till 700 kronor per andel. 

 En av spelläggarna är Andreas Knutsson som vi har tagit pulsen på inför helgen. Men vi börjar med fredagen! Ikväll så avgörs ju nämligen Guldklockan då det körs tävlingar på Solvalla och det blir en mycket spännande kväll. V64 hade premiär för en tid sedan bland andelsspelen och hos oss på Solvalla Andelar finns det givetvis även system dit att haka på. Andreas, någon bra vinnare som du vill dela med dig av till Solvallas tävlingar?

– Jag är inne på att det bör vara toppchans för 3 Daysofourlifes (V64-3) som kom med två raka segrar innan man fastnade med gott om krafter kvar senast. Formen på topp, intressant utgångsläge då hästen kan öppna rejält, så taktiken känns given denna gång och jag tror på spets och slut!

 Om vi hoppar tillbaka till lördagens V75-omgång. Vad gillar du Bergsåker och hur tycker du att helgens omgång ser ut? 

– Omgången ser intressant ut på förhand och värt att ha i åtanke är att denna omgång förra året betalade ut dryga 4,3 miljoner på sju rätt efter att Nicklas Westerholm skrällt i de två sista avdelningarna och hela fem system blev lyckliga vinnare. Kanske kan det långa upploppet i kombination med helgens väder bidra till liknande utdelning då det väntas plusgrader med regn och rusk?

1 Trumpie (Bilden) i V75-4 och 2 Coin Perdu (V75-6) är omgångens två största favoriter på förhand. Är det motiverat, eller är det läge att försöka fälla dessa? 

– Trumpie har i mina ögon toppchans från sitt positiva läge och mycket talar för en klassisk spets och slut. Coin Perdu kan däremot vara värd att fälla och då får man absolut inte glömma 11 Grainfield Aiden som är tillbaka i Sverige och Hannu Korpi låter mycket nöjd med sin häst. Förmodligen blir ett offensivt upplägg och i en jämn gulddivision kan man absolut slå till direkt!

Två bra speldrag som du tror mycket på, vilka vill du lyfta fram då?

– En häst som för mig är given på lappen är Daniel Wäjerstens 11 Global U.S.A. (V75-3) som jag gillar skarpt och hon kommer till denna start med en hyfsat färsk seger innanför västen, så formen ska det inte vara något fel på när det vankas V75-race på hemmabanan. Dock litet minus med skor så att spika kan vara tufft, men att ekipaget ska streckas är för mig en självklarhet.

– Garderar man upp avslutningen så tycker jag att 6 Global Tailwind (V75-7) ska streckas då han var väldigt bra som tvåa näst senast när V75 gästade Romme och som senast vann på ett bra sätt utvändigt ledaren och insatsen gav verkligen mersmak. Han kan öppna snabbt och hittar man bara en vettig position så skulle man kunna bjuda på korsdrag i kuponghögen.

Finns det någon riktig skräll som du tycker att man inte får glömma bort?

– En lågprocentare som jag tycker kan vara värd att ta med på lappen är Tomas Petterssons 2 Barry Wadd (V75-5) som tappade både position och mark med en kortare galopp med cirka 1300 meter kvar senast, men som trots det kunde avsluta till en fin tredjeplats. Nu startar han från ett betydligt bättre läge och utan strul denna gång så blir detta formkort att räkna med.  

Vilka är möjligheterna att haka på dig med V75-andel?

– Man kan hänga på mitt eget system och även Travimperiets som jag är med och skapar tillsammans med mina kollegor.

Klicka här för KNUTSSON-212kr >>

Klicka här för TRAVIMPERIET-99kr >>


Andra nyheter