Foto: TR Bild

– Dagens bästa spik bör vara 2 From The Mine (V86-7) som gjort en strålande säsong och i dom två senaste starterna slagit högsta eliten. Känslan är spets och slut ikväll!

Det säger Magnus Eriksson (Fräckis) inför onsdagens V86-omgång som delas mellan Solvalla och Bergsåker. Magnus tävlar dessutom för oss på Solvalla Andelar i veckans avsnitt av Solvalla Podcast där tävlingen Bankrullen fortsätter. Våra spelläggare tävlar där mot podcasttrion Jörgen Forsberg, Anders Malmrot och Markus Myron om att bäst förvalta startkassan på 2.000 kronor. Solvalla podcast släpps på tisdagar och veckans avsnitt hittas här: https://www.solvalla.se/podcast

Åter tillbaka till V86-omgången Magnus! Bergsåker/Solvalla delar som nämnt på veckans omgång och det är bra klass på tävlingarna, frågan hur du tycker att det ser ut spelmässigt? Är det en lätt och greppbar omgång vi har framför oss, eller ser det klurigt ut och luktar hög utdelning?

– Spelmässigt är den otroligt intressant! Vid första anblicken så ser man två olika halvor. Fyra lopp som har ganska klara favoriter med väldigt hög spelprocent och fyra lopp som ser väldigt öppna ut. Med tanke på hur klurigt fyra lopp ser ut och att det där kan skrälla till ordentligt samtidigt som favoriterna i övriga fyra lopp är så hårt betrodda så räcker det om man fäller någon av dessa – en andra- eller tredjestreckad häst som vinnare kommer rensa bra, så det kan bli hög utdelning ikväll eller rent av en olöst omgång med jackpott som resultat.

Novembermontén med 100.000 kronor till vinnaren dyker upp i V86-3. Vad tycker du är viktigt tänka på när man analyserar montéloppen? Och hur lyder din analys vad gäller den här tredje avdelningen där vi bland annat får se On Track Piraten för första gången under sadel?

– Kul att montén får ta lite plats igen och få vara med på V86, det är dom väl värda alla som rider monté. Att analysera montéloppen är inte lätt, många gånger är där något eller några ekipage som är klasser bättre för dagen, samtidigt som många tar ut väldigt bra hästar som gått lite knackigt ett tag bakom sulky. Hur tar man ställning där? Ibland är en miljonär helt urusel under sadel, samtidigt som nästa är 100 meter bättre än dom mer betrodda montéhästarna. Här är det viktigt att ta åt sig så mycket info man kan via ryttarintervjuer och tränaren till exempel. På onsdag får vi ju se 4 On Track Piraten göra debut under sadel tolv år gammal. Tyvärr tror jag att denna hedershäst har sett sina bästa dagar på ovalen, oavsett om det är med sulky eller under sadel, men man kan ju säga att dom maxar chanserna då dom slänger upp Emilia Leo i sadeln, som ju är omöjlig när det gäller monté. Jag tror dock väldigt hårt på 2 Galactica som också är en gammal stjärnhäst bakom sulky, men som tänt till utöver det vanliga under sadel. Vill dock varna för 6 Hambo Transs R som var enastående tidigare i år och nu är tillbaka i Sverige igen och gör regidebut hos Björn Goop som haft fina framgångar inom montén.

Två skrällar man ska se upp med, vad har du att nämna för hästar åt oss?

– Jag har hittat två som jag absolut tycker är värda att få vara med på kupongen. I V86-8 så är det 4 Global Attention med David Grundmann i jollen som tagit några enkla vinster i lättare gäng, men senast i V75 galopperade i sista sväng med sträckta linor och definitivt hade varit med på fotot felfri.

– Min andra skräll dyker upp redan i V86-1 där 5 Black and Quick med Magnus A Djuse är intressant, en häst som kvalade in till Kriteriet och stött på bra mycket tuffare djur än detta.

Jackpot på V75 Jägersro lördag denna vecka också! Hunnit kika in listorna något och fått feeling för någon häst redan som man måste plocka med?

– Fina tävlingar med bland annat finalen i Svensk Uppfödningslöpning. Kollat igenom startlistorna lite sporadiskt och i V75-7 så ser jag att 3 Azimut är tillbaka i Sverige igen. Vi minns ju hur grym den var i juli med framspår, gör den om den prestationen är den nog väldigt svårslagen.

Vad är möjligheterna att haka på dig med V86-andel ikväll?

Fräckis – Stora 500kr/10st. 

https://www.atg.se/solval…/spel/112990_V86_2020-11-18_40_1

Fräckis – Lagom 222kr/15st.

https://www.atg.se/solval…/spel/111833_V86_2020-11-18_40_1

Fräckis – Luring 111kr/25st.

https://www.atg.se/solval…/spel/119409_V86_2020-11-18_40_1

Fräckis – Skrällen 75kr/25st.

https://www.atg.se/solval…/spel/122038_V86_2020-11-18_40_1


Andra nyheter