Foto: TR Bild
– Jag kommer strecka 14 Ellieann i V75-4 som trivs bra ihop med Sofia Frilén. Att runda samtliga med dubbla tillägg är ingen lätt uppgift, men man har varit ute i liknande lopp och gjort det bra mot tuffare motstånd. Nu när det är extra pengar att spela om så vill man gärna ha med lite kantbollar och sitta utan Ellieann i jakten på miljonerna tänker jag inte göra. Med bra tempo kommer man in i matchen och avsluta är något hon verkligen kan göra!
 
Orden kommer från Robin Karlsson (Robin Hood) inför lördagens V75-omgång på Skellefteå. En lördag som kryddas med jackpot på V75 och där Stall Timo Nurmos ser ut att ha flera spännande segerchanser på förhand. Robin, vem tror du mest på av dessa?
 
– Utan tvekan 6 Seismic Wave (bilden) i V75-5. Kommer visserligen från en lite sämre insats i Jubileumspokalen, men det finns tyvärr inte mycket motstånd till denna start. Just nu är han väldigt stor favorit men det är ju inget annat än rätt.
 
Någon annan häst som du tror mycket på och som kan vara ett bra spikförslag?
 
– Spikar man Seismic Wave så kan det ju vara roligt att ha en lite mer spelvärd spik. I den första avdelningen är 1 Mellby Granat knappt favorit och kan vara ett förslag till spik som vi hittar under 25 procent i nuläget. Robert Bergh vann spårlottningen då de värsta konkurrenterna fick bakspår. Kommer man till spets tror jag hästen blir svårslagen!
 
Skrällar! Ellieann är noterad, men nämn gärna någon fler häst som vi ska se upp med den här omgången. Det är ju som nämnt jackpot!
 
– Helt ärligt så ser det faktiskt ut att vara flera starka favoriter i omgången och då gäller det att vara med och hugga där det smäller ordentligt. Förutom Ellieann så nämner jag en häst till som är spelad på under tre procent och det är 5 Xanthis Coktail i V75-6 som är väldigt tidig om Very Kronos inte lyckas hålla ihop travet. Xanthis Coktail har formen stigande och satt fast med sparade krafter senast. Med rätt lopp så är man absolut med och gör upp om segern!
 
Omgångens mest sårbara favorit?
 
– Som sagt så tycker jag många favoriter sitter på fina uppgifter, men mest sårbar tycker jag ändå 13 Very Kronos (V75-6) är som inte alls är att lita på. Voltstart är inte optimalt och jag bedömer det som hög risk för galopp.
 
Här är Robins V75-andelar?
 
 
 
 

Andra nyheter