Foto: TR Bild
Kriteriehelgen på Solvalla är här! En sportslig höjdare under året för massvis av travälskare där det är de treåriga hästarna som står i fokus. Finalerna i Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks där vinnarna i år belönas med 4 miljoner respektive 2,8 miljoner kronor. Spelmässigt så är det V75 både lördag och söndag, gissa om våra spelläggare på Solvalla Andelar ser fram emot årets Kriteriehelg på hemmabanan!
 
Felix Erixson är en av våra populära spelläggare och vi tar tagit pulsen på honom inför lördagen. Solvalla för hela slanten den här helgen, hur laddad är du inför spelhelgen med Kriteriet och Oaks som huvudnummer Felix?
– Jag är riktigt taggad för Kriterie- och Oakshelgen! För oss travintresserade så är detta bland de tre största helgerna på året. Jag tycker dessutom att vi har fått två riktigt fina finalfält!
 
I tävlingen Bankrullen i Solvalla Podcast (https://www.solvalla.se/podcast) där vi tävlar emot podcasttrion Anders Malmrot, Jörgen Forsberg och Markus Myron så levererade du en bra vinnare i Sweetman åt oss på Solvalla Andelar. Kan vi få något bra drag till lördagens V75-omgång också?
– Ja, Sweetman var uträknat och klart. Precis som jag nämnde i podden så var det spets och slut på honom, hästen som jag ju även spikade på V86.
– Mitt absolut bästa drag till V75-omgången under lördagen är 1 Heading Reference (bilden) i V75-1. Jag tror han kommer sitta i rygg på Harran Boko och får han bara luckan in på upploppet tror jag han vinner! 5 procent är mycket spännande!
 
Vilken favorit känns mest överspelad tycker du?
– 2 Pleasure For Cash (V75-7) har varit riktigt bra på slutet från dåliga lägen, nu har han ett perfekt spår, men jag tror inte Djuse kommer hitta till spets här och till över 60 procent tycker jag han är omgångens mest överspelade!
 
Något i övrigt till omgången som du tycker att man ska tänka på?
– Finaler på V75 och jag räknar med att alla kommer laddade och jag räknar med att det kommer bli rejäla körningar, vilket öppnar upp loppen och gör förhoppningsvis så att utdelningen på V75 sticker iväg!
 
Här är Felix V75-andelar under lördagen:
 
 
 

Andra nyheter