Foto: TR Bild
1 Gigant Invalley (V75-5) är en spelvärd spik som borde vara favorit!
Det säger Jimmy Tapper inför lördagens V75-omgång som avgörs på Färjestadstravet. Unionstravet är det som gäller där det kryddas med jackpot och en ensam vinnare har chansen att ta hem hela 36 miljoner kronor på V75. 

Hur tycker du att V75-omgången ser ut den här veckan och vad gillar du just den här lördagen då det kommer flera norska hästar på besök Jimmy?

– Som vanligt när det vankas V75 är det alltid intressant, nu är det dessutom en fin jackpot att se fram emot! Det finns några klara favoriter och det gäller att fälla ett par stycken för att kunna få lite återbäring. Just Unionstravet tycker jag är en extra krydda till V75. Det blir lite mer fight den här tävlingsdagen och man åker gärna till grannlandet för att hämta hem ett förstapris. Håll lite extra koll på de norska ekipagen är min rekommendation!

Bästa spiken för din del den här veckan?

– Utan tvekan är 4 Odd Herakles (V75-3) den som har störst vinstchans i omgången och kommer med största sannolikhet vinna också. Då många kommer spika och han blir megafavorit vill jag därför lyfta fram en annan spik istället. Det då i tidigare nämnde 1 Gigant Invalley (V75-5). Möter flera tuffa hästar som bland annat 5 Who’s Who, men förutsättningarna för min idé är tilltalande. Jag pratade med Gunnar Austevoll i telefon som lät förhoppningsfull och kan man hålla upp ledningen är planen även att köra i den positionen. Visst kan innerspåret på Färjestad bli en fälla, men jag bygger mitt tips på att han håller upp ledningen och då tror jag på en mycket bra vinstchans. Senast var det barfota runt om för första gången och vann då med sparade krafter i mål, nu blir det återigen barfota på samtliga hovarna och spelprocenten är ljuv musik i mina öron!

Kan vi få två intressanta skrälldrag av dig också?

– I den inledande avdelningen (V75-1) tycker jag det finns flera intressanta ekipage. Ett öppet lopp på förhand och den jag vill varna främst för är 8 Zizou som har fått ett bra utgångsläge. Är ofta med i den främre träffen och med minsta klaff tror jag man är med och gör upp om segern.
– Min andra skräll är 10 My Dream Art (V75-6). Håller toppform för dagen och satt fast senast med rubbet. Flera startsnabba hästar och det kan gå undan i inledningen vilket kan öppna upp det för min idé. Behöver tempo för att komma in i matchen, men till endast någon enstaka procent kan jag inte lämna hästen utanför kupongen!

Vilken favorit i omgången är mest sårbar och given ta syn på?

– Tycker 7 Equal To None (V75-4) har dragit på sig lite väl mycket streck även om han bara är knapp favorit i loppet. Ingen het favorit och det finns flera ekipage som borde vara mer spelade än Equal To None.

Dina V75-andelar på lördag och möjligheterna haka på dig hos oss på Solvalla Andelar?

– Har tre andelsspel igång med tre olika upplägg, bara haka på den som faller bäst i smaken!

 Klicka här för Tappers Bomb – 287kr (unikt system) >>

Klicka här för Tappers Tappra – 144kr >>

Klicka här för Tappers Lilla – 77kr >>


Andra nyheter