Foto: TR Bild
– I V75-3, Norskt Travkriterium, vill jag varna för 5 Jonathan Bank A.B. som ska ha gått framåt med kvalloppet i kroppen. Hästen är snabb ut och har goda chanser för att hitta till ledning och är alldeles för bortglömd på spelet, mycket spännande till under tio procent!
 
Det säger Robin Karlsson (Robin Hood) inför söndagens stora travdag i Norge. Finaler i både Kriteriet och Derbyt väntar för de varm- och kallblodiga hästarna på Bjerke Travbana och hos oss på Solvalla Andelar håller våra spelläggare öppet för ännu en V75-omgång den här helgen.
 
Robin, vilken final ser du mest fram emot och hur tycker du V75-omgången ser ut på förhand?
– I finaler och extraomgångar brukar det kunna se en aning favoritbetonat ut. Det borde dock räcka med att fälla en till två favoriter för att få en bra utdelning, vilket inte alls är omöjligt den här söndagen. Jag är helt klart mest spänd på Travderbyt i V75-7 då det enligt mitt tycke ser mer öppet ut än vad resterande lopp gör. Där tror jag att det kommer gå undan rejält och bli en riktigt fartfylld fest! 
 
Vilken häst lutar du dig emot vad gäller spik den här omgången?
– Bästa spiken finns i V75-5 och är ingen mindre än Øystein Tjomslands stjärna 2 Grisle Odin G.L(bilden). Denna kallblodiga hingst har hela 76 i segerprocent och med ett perfekt utgångsläge här ser jag ingenting annat än spets och slut! Jag kan dessutom bjuda på en tvilling till loppet, rak tvilling 2-3 bör vara goda chanser.
 
En spännande häst till under tio procent har vi redan fått. Någon mer måstehäst som bör ha plats på systemet?
– I V75-4 tror jag mycket på 5 Royal Baby. Nu startar man tjugo meter bättre till än sist då man fick möta Frode Hamres favorit vilket slutade med en tredjeplacering. Min tanke är att försprånget denna gång kommer att göra nytta. Skulle man ta sig iväg fint så tror jag dessutom inte det är omöjligt att Royal Baby kommer att hittas i spets efter en bit in i loppet. Därifrån är det hästen att slå!
 
Möjligheterna att haka på dig till dagens V75-omgång?
 
– Jag kör min andel ROBIN HOOD som kostar 159 kronor per andel. Välkomna!
 

Andra nyheter