…ny ledare på Travskolan lagom inför höstens kurser.

Du får börja med att presentera dig själv!
– Jag är 30 år och uppväxt en halvmil från Solvalla och har jobbat mycket med barn tidigare, men redan som liten gick jag själv på 4H-gården i Akalla och lärde mig umgås med djur.
– Det var en nyttig erfarenhet, det förstod jag om inte annat senare, för man lär sig att samarbeta och jag har tycker att det är väldigt kul att undervisa barnen här på travskolan.
– Jag har själv gått här som elev under 7-8 terminer efter att ha nappat på en prova på-kurs från början. Sen var jag fast…
Vad eller vilka är dina ansvarsområden i stallet?
– Jag leder Hästis, fritidsverksamheten för de yngsta barnen inklusive ridning och körning, och jag har också en del i gymnasieelevernas praktik och kurserna för vuxna.
– Barnen kan gå Brons- och Silverkurser i körning och vi drog igång alla årets kurser så sent som förra veckan.
– Det är likartade förutsättningar för de som går kurserna, men det skiljer väldigt mycket mellan deltagarna av naturliga skäl, så det är en intressant del av jobbet.

Travet då? Vad tycker du om sporten?
– Jag gillar trav, framförallt det som är runtomkring. Det är kul att följa förberedelserna inför tävlingarna och den speciella stämning som råder bland de aktiva.
– Elitloppet är ju verkligen en häftig upplevelse, och det var ju tråkigt att det blev som det blev med årets upplaga.

Solvalla Travskola erbjuder kurser för all åldrar, oberoende om du har hästvana eller ej. Teori, körning – allt fram till och med körlicenser finns på schemat. Du kan läsa mer på vår här.

 

Text: Håkan Ahlqvist


Andra nyheter